29.7.18

Υγειονομική «βόμβα» τα καμένα! Πνευμονολόγοι προειδοποιούν για τις τοξικές ουσίες μετά τις φωτιές


Υγειονομική «βόμβα»!
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πνευμονολόγος Αλέξανδρος Ρεμούνδος, περιέγραψε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση λίγες ημέρες αφότου οι φωτιές κατέκαψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Βλέπουμε τον ηρωικό εθελοντισμό να παρεμβαίνει και να δρα, αλλά δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη καθοδήγηση ειδικών. Τα αποτελέσματα της φωτιάς έχουν αφήσει τοξικές ουσίες ως εισπνεόμενη σκόνη», προειδοποιώντας πως όσοι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, πρέπει απαραιτήτως να φορούν έστω μάσκες, αν όχι στολές προστασίας!
Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «υπάρχει η σκόνη της αιθάλης, η οποία είναι καρκινογόνα και μπορεί και στο δέρμα και στο σώμα να συσσωρευτεί και να προκαλέσει προβλήματα. Υπάρχουν καμένα πλαστικά, απότοκα της καύσεως μηχανημάτων, μετάλλων και αμιάντου. Όλα αυτά τα αποκαϊδια, είναι μια υγειονομική επιβαρυντική βόμβα σε εκείνους που δρουν στα καμένα«!
«Στις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές, η καύση γεννητριών ή μετασχηματιστών (που ενδεχόμενα περιείχαν κλοφέν) της ΔΕΗ, αυτοκινήτων κ.λπ., αλλά και κάθε είδους πλαστικών (σε χωματερές νόμιμες ή παράνομες), είχαν ως αποτέλεσμα την έκλυση στην ατμόσφαιρα ιδιαίτερα καρκινογόνων αερίων (π.χ. διοξινών), εκτός από τη ρύπανση που προκλήθηκε από την ίδια τη φωτιά. Ετσι εξηγούνται τα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ακόμα και τώρα, το μικροκλίμα των περιοχών παραμένει αρκετά επιβαρημένο», εξηγεί ο καθηγητής. Τα μικροσωματίδια ΡΜ0.3, ΡΜ0.5, ΡΜ1 είναι εξαιρετικά μικρά και ιδιαιτέρως τοξικά για τον άνθρωπο. Είναι από τα πιο επικίνδυνα που έχουν ανιχνευθεί ως σήμερα στον αττικό ουρανό. Διεισδύουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της εισπνοής και μετά εξαιτίας του μικρού μεγέθους τους οδηγούνται γρήγορα μέσω του κυκλοφορικού συστήματος στο ήπαρ, στους νεφρούς, στον θυρεοειδή αδένα και προσβάλλουν όλο το καρδιαγγειακό σύστημα". Αλέξανδρος Παπαγιάννης.
Ακούστε όλα όσα τονίζει ο πνευμονολόγος Αλέξανδρος Ρεμούνδος
http://www.loutraki365.gr/blog/post/ygeionomiki-vomva-ta-kamena-pneymonologoi-proeidopoioyn-gia-tis-toxikes-oysies-meta-tis


6 σχόλια:

 1. «Βλέπουμε τον ηρωικό εθελοντισμό να παρεμβαίνει και να δρα, αλλά δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη καθοδήγηση ειδικών. Τα αποτελέσματα της φωτιάς έχουν αφήσει τοξικές ουσίες ως εισπνεόμενη σκόνη», προειδοποιώντας πως όσοι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, πρέπει απαραιτήτως να φορούν έστω μάσκες, αν όχι στολές προστασίας!
  Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «υπάρχει η σκόνη της αιθάλης, η οποία είναι καρκινογόνα και μπορεί και στο δέρμα και στο σώμα να συσσωρευτεί και να προκαλέσει προβλήματα. Υπάρχουν καμένα πλαστικά, απότοκα της καύσεως μηχανημάτων, μετάλλων και αμιάντου. Όλα αυτά τα αποκαϊδια, είναι μια υγειονομική επιβαρυντική βόμβα σε εκείνους που δρουν στα καμένα«!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Στις πληγείσες από πυρκαγιές περιοχές, η καύση γεννητριών ή μετασχηματιστών (που ενδεχόμενα περιείχαν κλοφέν) της ΔΕΗ, αυτοκινήτων κ.λπ., αλλά και κάθε είδους πλαστικών (σε χωματερές νόμιμες ή παράνομες), είχαν ως αποτέλεσμα την έκλυση στην ατμόσφαιρα ιδιαίτερα καρκινογόνων αερίων (π.χ. διοξινών), εκτός από τη ρύπανση που προκλήθηκε από την ίδια τη φωτιά. Ετσι εξηγούνται τα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ακόμα και τώρα, το μικροκλίμα των περιοχών παραμένει αρκετά επιβαρημένο», εξηγεί ο καθηγητής. Τα μικροσωματίδια ΡΜ0.3, ΡΜ0.5, ΡΜ1 είναι εξαιρετικά μικρά και ιδιαιτέρως τοξικά για τον άνθρωπο. Είναι από τα πιο επικίνδυνα που έχουν ανιχνευθεί ως σήμερα στον αττικό ουρανό. Διεισδύουν στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω της εισπνοής και μετά εξαιτίας του μικρού μεγέθους τους οδηγούνται γρήγορα μέσω του κυκλοφορικού συστήματος στο ήπαρ, στους νεφρούς, στον θυρεοειδή αδένα και προσβάλλουν όλο το καρδιαγγειακό σύστημα". Αλέξανδρος Παπαγιάννης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι έκαμαν πάλι τα αδιόρθωτα τρωκτικά;
  Σε λογαριασμό του... οικουμ. Πατριαρχείου τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους της Αττικής!!!
  Πάλι τα ίδια και τα ίδια, είναι αμετανόητοι...
  Τόσα τους σέρνουν και αυτοί το χαβά τους...
  Όλοι τους φτύνουνε και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει... ο Carluccio και Ο Δημήτριος πάλι "θαυματούργησαν"... είναι για γέλια και μόνο...

  https://www.kalami.us/

  Είχαν συγκεντρωθεί από ''περιφορά δίσκων'' σε ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
  Σε λογαριασμό του... οικουμ. Πατριαρχείου τα χρήματα γιά πυρόπληκτους Αττικής!!!
  Το ερώτημα: Γιατί δεν δόθηκαν π.χ. στην Εκκλησία της Ελλάδας, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών;
  Με μία ανακοίνωση, 21 Σεπτεμβρίου '18, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, πιστοποίησε αυτό που γνωρίζει η Ομογένεια: Παραμένει ''θυγατρική εμπορική επιχείρηση'' του οικουμ. Πατριαρχείου, ευρισκόμενη σε ''διάσταση'' με τα μέλη των ενοριών της στις ΗΠΑ.
  Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συνέλεξε έως σήμερα το ποσό των 237.438 δολαρίων Αμερικής για την ανακούφιση των πληγέντων των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου στην ανατολική Αττική. Το ως άνω ποσό συνελέγει κατόπιν της Εγκυκλίου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου προς τις ενορίες και τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής διά της οποίας παρότρυνε να απευθυνθούν δεήσεις υπέρ υγείας και ανακουφίσεως των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και την περιφορά ειδικού δίσκου στις ενορίες της Αρχιεπισκοπής για την προσφορά βοηθείας στους πληγέντες από την πυρκαγιά...
  Κατόπιν οδηγίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα χρήματα που εισεπράχθησαν για το Ταμείο Αρωγής Πυρκαγιών Αττικής διαβιβάζονται σε λογαριασμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος γι' αυτόν τον φιλανθρωπικό σκοπό. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέφερε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από κάθε Επαρχία του Θρόνου θα διανεμηθούν από το Πατριαρχικό Γραφείο των Αθηνών και σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών προς τα άτομα που έχουν ανάγκη...».
  Οι ''μητροπόλεις των πληγεισών περιοχών'' (Αττική), είναι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τι δουλειά έχει το αναξιόπιστο - σε οικονομικά ζητήματα - οικουμ. Πατριαρχείο; Kαι οι Ομογενείς που έδωσαν τα χρήματα, δεν τα έδωσαν γιά να τα διαχειριστεί το... Πατριαρχείο.
  'Οπως και τον χρόνο 2007 (πυρκαγιές Ηλεία), η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με τον ίδιο αρχιεπίσκοπο, τον Δημήτριο, ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ πάλι την Ομογένεια, επειδή γιά άλλο συγκεκριμένο σκοπό μαζεύονταν χρήματα και αλλού κατέληξαν. Την ίδια πολιτική-πρακτική, την ζήσαμε και με την υπόθεση ανοικοδόμησης αγίου Νικολάου στο Μανχάτταν, Νέας Υόρκης. Φαίνεται ότι, έγινε συνήθεια γιά την Αρχιεπισκοπή να εξαπατεί τους Ομογενείς.
  Η εκτίμηση του ''Κ'': ΔΕΝ θα δοθούν τα χρήματα των Ομογενών σε ''πληγέντες από την πυρκαγιά''.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ...
  … περιγράψαμε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, από το 5ο-6ο 24ωρο, μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση λίγες ημέρες αφότου οι φωτιές κατέκαψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
  Συγκεκριμένα τονίσαμε: «Βλέπουμε τον ηρωικό εθελοντισμό να παρεμβαίνει και να δρα, αλλά δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη καθοδήγηση ειδικών. Τα αποτελέσματα της φωτιάς έχουν αφήσει τοξικές ουσίες ως εισπνεόμενη σκόνη», προειδοποιώντας πως όσοι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, πρέπει απαραιτήτως να φορούν έστω μάσκες, αν όχι στολές προστασίας! Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «υπάρχει η σκόνη της αιθάλης, η οποία είναι καρκινογόνα και μπορεί και στο δέρμα και στο σώμα να συσσωρευτεί και να προκαλέσει προβλήματα. Υπάρχουν καμένα πλαστικά, απότοκα της καύσεως μηχανημάτων, μετάλλων και αμιάντου. Όλα αυτά τα αποκαϊδια, είναι μια υγειονομική επιβαρυντική βόμβα σε εκείνους που δρουν στα καμένα» ...


  Από τον Νοέμβριο και μετά αναμένεται να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για διαμονή στα καμένα της δυτικής Αττικής, τονίζει ο Χρήστος Ζερεφός.
  Έως τότε οι φθινοπωρινές βροχές θα έχουν αποπλύνει την περιοχή από σκόνη και τοξικές ουσίες, που εκλύθηκαν με την φωτιά στο Μάτι, και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα έχουν επαναφέρει το μικροκλίμα και τα συστατικά του σε κανονικά επίπεδα.
  Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας, γεωλόγος Χρήστος Ζερεφός, από την καταστροφή, που συντελέστηκε στο Μάτι, το περιβάλλον θ' αρχίσει να επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση τούς επόμενους μήνες κι έως τότε κάτοικοι και επαγγελματίες που εργάζονται στον τόπο για την αποκατάσταση της ζωής, θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αύξηση του άσθματος παρατηρείται σε περιοχές που έχουν εκδηλωθεί μεγάλες φωτιές, λέει στο Πρακτορείο Fm ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Kωνσταντίνος Γουργουλιάνης.
  Κάτι που αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο, μετά τις φονικές φωτιές που κόστισαν την ζωή τουλάχιστον 88 ανθρώπων…
  Αύξηση του άσθματος και συχνότερες παροξύνσεις σε άτομα με πνευμονολογικά προβλήματα, παρατηρείται σε βάθος χρόνου, ακόμη και μετά από μία πενταετία, σε περιοχές που έχουν εκδηλωθεί μεγάλες πυρκαγιές, σύμφωνα με μελέτες, δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου 104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Kωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Υγειονομική «βόμβα»!
  Την ίδια ώρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πνευμονολόγος Αλέξανδρος Ρεμούνδος, περιέγραψε μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση λίγες ημέρες αφότου οι φωτιές κατέκαψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
  Συγκεκριμένα τόνισε: «Βλέπουμε τον ηρωικό εθελοντισμό να παρεμβαίνει και να δρα, αλλά δεν υπάρχει κάποια οργανωμένη καθοδήγηση ειδικών. Τα αποτελέσματα της φωτιάς έχουν αφήσει τοξικές ουσίες ως εισπνεόμενη σκόνη», προειδοποιώντας πως όσοι βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, πρέπει απαραιτήτως να φορούν έστω μάσκες, αν όχι στολές προστασίας!
  Κι αυτό γιατί, όπως εξηγεί, «υπάρχει η σκόνη της αιθάλης, η οποία είναι καρκινογόνα και μπορεί και στο δέρμα και στο σώμα να συσσωρευτεί και να προκαλέσει προβλήματα. Υπάρχουν καμένα πλαστικά, απότοκα της καύσεως μηχανημάτων, μετάλλων και αμιάντου. Όλα αυτά τα αποκαϊδια, είναι μια υγειονομική επιβαρυντική βόμβα σε εκείνους που δρουν στα καμένα«!

  ΑπάντησηΔιαγραφή