10.12.12

Κωμωδία μέσω Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Παράσταση χωρίς κλόουν γίνεται;

 
Κωμωδία μέσω Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Παράσταση χωρίς κλόουν γίνεται;
«Ατύχημα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση : Παραιτείται ο Monti, εισέρχεται στην σκηνή ο Μπερλουσκόνι και ένα εκλογικό αποτέλεσμα ελεύθερο για όλα τα ενδεχόμενα:
ο Beppe Grillo .... νικητής έκπληξη στη Σικελία.
Το PDL (το Κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) απέσυρε την υποστήριξή του για την τεχνοκρατία της Goldman Sachs Ιταλίας.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Mario Monti παραιτήθηκε χθες το βράδυ.
Ο Μπερλουσκόνι - ο οποίος κάνει έφεση για καταδίκη του για φοροδιαφυγή και αντιμετωπίζει κατηγορία για σεξ με ανήλικες - είχε ανακοινώσει την απόφασή του να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα.
Οι πολιτικοί της Ευρωπαικής 'Ενωσης χάρηκαν πολύ , έτσι δεν είναι?
Έχουν την τάση να παράγουν πολλά από αυτά που οι Βρυξέλλες αποκαλούν «λάθη» - δηλαδή την εκκεντρικότητα, την εγκληματικότητα και την προσωπική δημοτικότητα-, που σαμποτάρουν το μεγάλο σχέδιο για ένα κυρίαρχο από το Βερολίνο υπερκράτος.
Τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία αργά χθες το βράδυ τόνιζαν ότι το τέρας του σεξ Σίλβιο ήθελε να επιστρέψει στην εξουσία κυρίως για να ακυρώσει την καταδίκη του για φοροδιαφυγή, να αποκαταστήσει το καθεστώς προστατευτισμού για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και στη συνέχεια να αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον του για Bunga Bunga.
Αλλά όποια και αν είναι τα κίνητρά του (και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτά είναι τα βασικά ) αυτό είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στα μυστηριώδη έργα της Angela Merkel και του Herman van Rompuy.
Πρώτα απ 'όλα είναι βέβαιο ότι αυτό θα τρόμαζε τις αγορές. Χωρίς κάποιον σαν τον Monti στη διαχείριση της σαπουνόπερας θα αναμένουν ως ένα βαθμό το χάος.
Δεύτερον υπάρχει η πολύ πραγματική πιθανότητα ότι η περίεργη μάρκα του εθνικισμού του Μπερλουσκόνι θα γίνει πιο ακραία:
Δημοσιογραφικές πηγές κατά την διάρκεια της νύχτας δήλωναν ότι το κόμμα του PDL θα ζητήσει την επαναφορά της λιρέτας, ίσως ακόμη και μία επίσημη κρατική χρεοκοπία σαν μία άμεση εναλλακτική λύση για την φανατική υποστήριξη της ευρωζώνης από τον κο Μόντι, που είναι γνωστή στο ClubMed ως «επεκτείνουμε τα δάνεια και υποκρινόμαστε ότι δεν τρέχει τίποτα».
Ο Μπερλουσκόνι δεν θα είναι ο μόνος που τρέχει να βγάλει εισιτήριο στην έξοδο : Ο Beppe Grillo ηγείται του Κινήματος Πέντε Αστέρων, ένα κόμμα αντιευρωπαικό με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και απευθυνόμενο σε ευρωσκεπτικιστές.
Ο κος Grillo είναι ένας κωμικός, ηθοποιός, γόνιμος blogger και ολόπλευρα ιταλός ακτιβιστής.
Αλλά αυτός δεν είναι πλέον ανέκδοτο :
το κόμμα του κέρδισε τις τοπικές εκλογές της Σικελίας την περασμένη εβδομάδα και πηγή του slog στην Ιταλία περιγράφει τους άλλους πολιτικούς ως «τρομοκρατημένους για το τι θα μπορούσε να επιτύχει αν κατέβαινε υποψήφιος στις εθνικές εκλογές».
Οι εκλογές αυτές θα πρέπει τώρα να επιταχυνθούν, καθώς σύμφωνα με τον ιταλικό εκλογικό νόμο η Πρωθυπουργική παραίτηση με αιιτία την έλλειψη υποστήριξης προκαλεί εκλογές μέσα σε εβδομήντα μέρες ... κάποια στιγμή δηλαδή γύρω στις 20η Φεβρουαρίου 2013.
Όπως είδαμε στην Ελλάδα - τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ταχεία εκλογική πρόοδο - αυτές οι νέες εκλογές θα παραδώσουν την πρωτοβουλία στα πιο ριζοσπαστικά κόμματα.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημάνουν προβλήματα για το νέο σοσιαλδημοκράτη ηγέτη Πιερλουίτζι Μπερσάνι.
Όταν ο Μπερσάνι κέρδισε την ηγεσία του κόμματος PD την περασμένη Δευτέρα οι ιταλικές εφημερίδες το εμφάνισαν με πηχυαίους τίτλους.
Η εφημερίδα La Repubblica έφθασε ακόμη να μιλάει για «την αναπόφευκτη πορεία» του νέου ανθρώπου να γίνει πρωθυπουργός όπως ο Hollande στη Γαλλία.
Αλλά με διογκούμενη την υποστήριξη για το κόμμα των 5 αστέρων και την ρίψη στον εκλογικό στίβο του Μπερλουσκόνι, ένα αδιέξοδο (ισοπαλία) είναι το σχεδόν βέβαιο αποτέλεσμα των εκλογών, όπως και όταν αυτές συμβούν.
Παρατηρείστε από κοντά τις αντιδράσεις από το Βερολίνο μέσω των Βρυξελλών.
Αυτό δύσκολα θα πουληθεί στο γερμανικό εκλογικό σώμα .... και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παράγει μια σπασμωδική κίνηση από τα γεράκια του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα στη Φρανκφούρτη.
Δεν σας αρέσουν οι φάρσες ?
Δικό μου σφάλμα, φοβάμαι.
Σκέφτηκα ότι θα θέλατε, ό τι θέλω και εγώ -
Συγγνώμη, αγαπητέ μου.
Αλλά πού είναι οι κλόουν?
Θα έπρεπε να υπήρχαν κάποιοι κλόουν.
Γρήγορα, να στείλετε στη σκηνή τους κλόουν...
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ SLOG
9 Δεκεμβρίου 2012 · 4:57 π.μ.
Son Ofeon

Πηγή: Κωμωδία μέσω Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Παράσταση χωρίς κλόουν γίνεται; - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου