Powered By Blogger

11.12.12

Κακομοίρη Ελλαδίτη...

 
Κακομοίρη Ελλαδίτη...

Σήμερα θα σου μιλήσω λίγο σκληρά. Θέλω να σε βάλω να σκεφτείς, αν και πολύ αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρω, το σύγχρονο παρελθόν σου δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σε αποκάλεσα Ελλαδίτη, δανειζόμενος τον όρο από τον διακεκριμένο γιατρό Constantine Hassapoyannes, ο οποίος προσδιορίζει την υπόσταση σου με τοπικά-γεωγραφικά κριτήρια και όχι με ιστορικά-πολιτιστικά. Ορθότατα πράττει, την Ιστορία σου την ξέχασες, και πολιτισμός στον τόπο σου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Υπήρχε...
Είσαι άξιος της μοίρας σου Ελλαδίτη. Και η μοίρα σου ήταν να γίνεις ο επαίτης της Ευρώπης και ο περίγελος του κόσμου όλου. Φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων... Όταν κάποιος αξίζει κάτι, θα το πάρει. Εσύ αυτό άξιζες και αυτό πήρες.
Έφτασες εκεί γιατί είσαι πονηρός, άξεστος και απολίτιστος Ελλαδίτη. Πονηρός γιατί κοιτάς πάντα πως να κλέψεις, πως να ωφεληθείς ατομικά, πως να "την κάνεις" στον διπλανό σου, πως να λουφάρεις στη δουλειά σου (εις βάρος του συναδέλφου σου), πως να μην πληρώσεις τους φόρους που σου αναλογούν, πως να κάψεις το δάσος για να "σηκώσεις" βίλα με πισίνα, πως να σβήσεις την κλήση που δικαίως σου έδωσε ο τροχονόμος γιατί είχες παρκάρει στη θέση ανάπηρου συμπολίτη σου. (προσωπικά σε θεωρώ διανοητικά ανάπηρο και θα έπρεπε να δικαιούσαι να παρκάρεις εκεί αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος).
Δίνεις φακελάκια σε νοσοκομεία για να προσπεράσεις τις λίστες αναμονής αυτών που δεν έχουν φακελάκια, θέλεις να ζήσεις και οι άλλοι ας πεθάνουν. Θέλεις να υπηρετήσει ο γιόκας σου στα σύνορα Παπάγου-Χολαργού και όχι στα σύνορα με την Τουρκία ή στο Καστελόριζο... Εκεί ας πάνε τα παιδιά "των άλλων" σκέφτεσαι.
Θέλεις να πληρώνεσαι με 6πλάσιο μισθό απ' ότι αξίζει αυτό που προσφέρεις και ας δανείζεται το κράτος για να σε πληρώσει. Δεν σε ενδιαφέρει αυτό, αρκεί να πέφτει το παραδάκι "μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει". Και δεν φτάνει μόνο αυτό, θέλεις και "λαδάκι" για να υπογράψεις ένα πιστοποιητικό ή μια βεβαίωση.
Παραφράζοντας, θα έδινες την ψήφο σου ακόμα και στο διάβολο (την ψυχή σου την έχεις παραδώσει προ πολλού) προκειμένου να διατηρήσεις τα πράγματα ως είχαν, τα "κεκτημένα" όπως συνηθίζεις να λες. Στον οποιοδήποτε τυχάρπαστο λαοπλάνο, οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης. Δεν έχεις μέλλον Ελλαδίτη...
Δεν έχεις μέλλον γιατί είσαι απολίτιστος και άξεστος. Οι πολιτισμένοι λαοί βάζουν το συλλογικό συμφέρον πάνω απ' όλα, εσύ κοιτάς την πάρτη σου και τη βόλεψη σου, αφήνεις τα σκουπίδια σου έξω από την πόρτα του γείτονα, μπαζώνεις ρέματα, βγάζεις το σκύλο σου βόλτα "να χέσει" στην παιδική χαρά που παίζει το παιδί μου, διαμαρτύρεσαι που θα σου φορολογήσουν το αυθαίρετο εξοχικό...Δεν έχεις μέλλον Ελλαδίτη.
Δεν έχεις μέλλον γιατί ήρθε η ώρα να πληρώσεις για τις επιλογές σου, αυτές που πάντα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα σου. Νομοτελειακά, θα ερχόταν κάποια στιγμή αυτή η ώρα. Και ήρθε. Και τώρα εσύ διαμαρτύρεσαι και φωνασκείς εναντίον όλων αυτών που τόσα χρόνια ανεδείκνυες ως ηγέτες σου. Και τους λες προδότες. Γιατί τους λες προδότες Ελλαδίτη; Αυτοί σου έταζαν κι εσύ από κάτω χειροκροτούσες που σου έταζαν! Μαζί τα φάγατε Ελλαδίτη! Τώρα που τελείωσαν τα "φαγώσιμα" έγιναν προδότες; Δεν έχεις μέλλον Ελλαδίτη.
Δεν έχεις μέλλον γιατί είσαι ίσα κι όμοια με το πολιτικό σου σύστημα, κοινοί απατεώνες αυτοί, κοινός απατεώνας κι εσύ. Το καράβι μπορεί να το βουλιάζει ο κακός καπετάνιος, αλλά μαζί βουλιάζουν και οι ναύτες Ελλαδίτη...
Τώρα θα πρέπει να κάνεις πολύ κουπί για να βρεις στεριά...

Από σχόλιο του χρήστη Stelios Tsimboukas στο facebook
Πηγή: Κακομοίρη Ελλαδίτη... - RAMNOUSIA

2 σχόλια:

  1. Τώρα θα πρέπει να κάνεις πολύ κουπί για να βρεις στεριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις μέλλον γιατί ήρθε η ώρα να πληρώσεις για τις επιλογές σου, αυτές που πάντα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα σου. Νομοτελειακά, θα ερχόταν κάποια στιγμή αυτή η ώρα. Και ήρθε. Και τώρα εσύ διαμαρτύρεσαι και φωνασκείς εναντίον όλων αυτών που τόσα χρόνια ανεδείκνυες ως ηγέτες σου. Και τους λες προδότες. Γιατί τους λες προδότες Ελλαδίτη; Αυτοί σου έταζαν κι εσύ από κάτω χειροκροτούσες που σου έταζαν! Μαζί τα φάγατε Ελλαδίτη! Τώρα που τελείωσαν τα "φαγώσιμα" έγιναν προδότες; Δεν έχεις μέλλον Ελλαδίτη.
    Δεν έχεις μέλλον γιατί είσαι ίσα κι όμοια με το πολιτικό σου σύστημα, κοινοί απατεώνες αυτοί, κοινός απατεώνας κι εσύ. Το καράβι μπορεί να το βουλιάζει ο κακός καπετάνιος, αλλά μαζί βουλιάζουν και οι ναύτες Ελλαδίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή