31.7.14

Η παρακμή …. ! ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Μια από τις τόσες πολλές σοφές κουβέντες του Μανώλη Ρασούλη ήταν και αυτη :
«αυτή η κρίση θα είναι η ευκαιρία να αποδεδειχθεί ότι πράγματι ισχύουν όλα αυτά που ως Έλληνες …. πιστεύουμε για τους εαυτούς μας .
Εάν δηλαδή για άλλη μια φορά … θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε αλώβητοι μέσα από αυτή … σαν γνήσιοι απόγονοι των αξίων προγόνων μας ή ….. διαφορετικά ….…. τελικά τίποτε από όλα αυτά που πιστεύαμε για τους εαυτούς μας δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια ….… καθώς ενδέχεται να χαθούμε και σαν έθνος … μέσα από την διαδικασία ….  μιας …. κρίσης  …. »
( κάπως έτσι …  απλά και κατανοητά … το είχε διατυπώσει ο Μανώλης Ρασούλης ….  φυσικά για όσους θέλουν να καταλάβουν  )


Χρειαζόταν … ίσως μια κρίση για να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι οδεύει προς την παρακμή …. και να προσπαθήσει … «έστω» την υστάτη στιγμή ….   να αλλάξει πορεία …. «έστω» και αναγκαστικά ….  «έστω» και λόγω της κρίσης.

Η χώρα μας ….  βέβαια … έπρεπε να χρησιμοποιήσει ενεργά αυτή την ευκαιρία.
Δυστυχώς όμως … άνευ ουδεμίας εκτεταμένης συζήτησης για το τι ακριβώς φταίει …. χωρίς να αναγνωριστεί η ανάγκη για αλλαγή ….  πιθανόν η Ελλάδα μας να χάσει και αυτή την τελευταία της ευκαιρία.

Γιατί σίγουρα το κύριο πρόβλημα της χώρας μας δεν ήταν το οικονομικό … (κάθε άλλο θα έλεγε όποιος είχε ταξιδέψει στον κοσμο … όποιος είχε δει με τα ίδια του τα μάτια το τι ακριβώς είναι η φτώχια  ….  αυτός που είχε καταλάβει καλά το τι σημαίνει πείνα και ανέχεια ) …… ( αλλά ας μην το συνεχίσω , γιατί … μάλλον θα δυσαρεστήσω ….   πολλούς . )
Βέβαια ... εάν οι πολιτικοί ηγέτες της ΕΕ είχαν σταθεί αληθινοί σύμμαχοι της Ελλάδας, ενός μέλους σε μια ενωμένη Ευρώπη των λαών και όχι σαν σε μια Ευρώπη των εταιρικών συμφερόντων …. και των τοκογλύφων … εάν οι Ευρωπαίοι δεν κοίταζαν από τη πρώτη κιόλας στιγμή πως θα εκμεταλλευτούν και πως θα ρουφήξουν το μεδούλι της Ελλάδας … μέσω των ψευδό-διασώσεων τους …  τότε είναι σίγουρο ότι εμείς οι Έλληνες πολίτες θα είχαμε την δημοκρατική ευκαιρία μας ώστε να εκδιώξουμε την παλιά ελίτ και να αναμορφώσουμε τους θεσμούς μας.Αλλά η ΕΕ έσπευσε να στηρίξει την παλιά της γνώριμη ελίτ … τους συνεργάτες της στα σκάνδαλα τύπου siemens και τα λοιπά θεσμικά όργανα της παρακμής ….  και … να που … άλλη μια ευκαιρία για την υγιή ανανέωση της πατρίδας μας χάθηκε.


Φυσικά, ο λόγος που οι άλλες χώρες της ΕΕ αποφάσισαν ότι πρέπει να βιαστούμε μέσα από τα μνημόνια και τα τοκογλυφικά τους δάνεια ήταν ότι και αυτές … επίσης …. είχαν έλλειψη από τους δικούς τους θεσμούς …  επιτρέποντας στους γραφειοκράτες και τους πολιτικούς ηγέτες της μεγαλύτερης αφανούς δικτατορίας που συνηθίσαμε να την αποκαλούμε Ευρωπαϊκή Ένωση …  να υπερβαίνουν κάθε νομιμότητα …. παραποιώντας την πραγματικότητα με την βοήθεια των ΜΜΕ και …. αποπροσανατολίζοντας τους ψηφοφόρους …. ενώ ο απώτερος σκοπός τους ήταν το ξεπούλημα χώρας μας στην παγκόσμια εταιρική διακυβέρνηση .


Είναι πλέον κοινή γνώση ότι η ΕΕ ελίτ δημιούργησε το ευρώ, γνωρίζοντας ότι μέσω αυτού θα μπορούσε να προκαλέσει μια κρίση.
Την κρίση αυτή …. που ήλπιζαν…. ότι θα αναγκάσει την Ευρώπη να ενσωματωθεί περαιτέρω ...  κάτι που μέχρι τώρα ήταν απαράδεκτο για την Ευρώπη των εθνών .
Δούλεψε λοιπόν υπόγεια αλλά και ύπουλα η ελίτ της ΕΕ ... και να που τώρα που μιλάμε πλέον για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας , και ακόμη και τις «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.»
Η Ελλάδα έγινε ένα γερμανικό προτεκτοράτο.
Και τώρα η κρίση ρίχνει την Κύπρο στην αγκαλιά του ριζοσπαστικού Ισλάμ .

Προχθές ο πρόεδρος της Κύπρου « αναγκάστηκε » να υπογράψει ένα σχέδιο διάσωσης - και να το συγκρίνει με την εισβολή της Τουρκίας.
Γιατί με την εισβολή της Τουρκίας ;  Όχι δεν έκανε λάθος ο κ. Χριστόφιας.
Η Κύπρος ζήτησε διάσωση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM),
Τώρα, η Ευρώπη "θα αναλάβει ουσιαστικά τον έλεγχο του νησιού της Αφροδίτης "
Η απόφαση σημαίνει ότι η Κύπρος «θα χάσει ουσιαστικά την κυριαρχία της», έγραψε το Spiegel Online
« Ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι πήρε την απόφαση με «ειλικρινή πόνο».
Εξήγησε στο Κυπριακό λαό ότι αυτό σημαίνει πόνο … και τους παρότρυνε να το αντιμετωπίσουν με την ίδια στωικότητα ….. " όπως κάναμε μετά το 1974, όταν η χώρα μας είχε σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς από την τουρκική εισβολή και κατοχή."


Δάκρυσε λοιπόν … ο κ. Χριστόφιας στην συνέντευξη τύπου και οι ξεμωραμένοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ μαζί με τους τόσους ανόητους του διαδικτύου … συγκινήθηκαν … και έκλαψαν παρέα με τους υπνωτισμένους τηλεθεατές τους .

Η « ΡΟΖ» αριστερά απέκρυψε την προδοσία ενός «αριστερού Κυπρίου προέδρου» που τα κατάφερε και έσυρε τη χώρα στα δεσμά του Μνημονίου και της τρόικα από πρόθεση και όχι από ανάγκη ….  

Απλά η « ΡΟΖ» συνεχίζουν και αποπροσανατολίζουν τον κοσμάκη από τα προσωπικά και οικονομικά του προβλήματα λόγω της ανέχειας - της ανεργίας - των χαρατσιών και την έλλειψη δημοκρατίας … παραμυθιάζοντας τον …. με το συνεχές της « ΡΟΖ» κυνήγι κατά των … μαγισσών – χρυσαυγητων – ναζιστών – φασιστών – ρατσιστών ….  

Εν τω μεταξύ οι Έλληνες συνήθισαν τόσο πολύ τα γενόσημα….    που η Frau Μερκελ τρίβει τα χέρια της όλο χαρά  …   καθώς ετοιμάζεται να επιβάλει στον ΕΟΠΥΥ ως ( θεραπευτική ; ) δραστική ουσία .... τα ούρα της καμήλας από την Αίγυπτο … 

video


Όσο για τα τηλεφωνικά νούμερα των ραντεβού με τους γιατρούς του ΙΚΑ …. ΕΟΠΥΥ  …. ενώ ο διαγωνισμός όριζε ότι η μέγιστη χρέωση για την υπηρεσία ανά κλήση θα είναι 1,107€ με ΦΠΑ. Οι εταιρίες εκμεταλλευόμενες ότι αυτό αφορά τα σταθερά τηλέφωνα ορίσανε την χρέωση ανά λεπτό για κλείσιμο ραντεβού από κινητό.

Τα κέρδη για κάθε μια από τις τέσσερεις εταιρίες τηλεφωνικών ραντεβού ….  ανέρχονται σε 25.000 ευρώ ημερησίως  … εκμεταλλευόμενες και αρμέγοντας τους ασθενείς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ….  Λες και τους τα χρωστούσαν !


Βέβαια οι μισοί έλληνες ( με το «ε» μικρό ) τους ψήφισαν και τους έκαναν κυβέρνηση .

Εάν δεν τους ψήφιζαν …. πως αλλιώς άραγε  τα διάφορα κομματόσκυλα υπάλληλοι της πολεοδομίας Αθηνών θα είχαν το θράσοςνα μην δίνουν σημασία σε αιτήσεις πολιτών που κοντεύουν να κλείσουν τα δυο χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης τους ;
Και ποιος άραγε θα τους ελέγξει ;

Όπως επίσης .... ποιος θα ψάξει εάν η μια από τις τέσσερεις ανωτέρω εταιρίες τηλεφωνικών ραντεβού ανήκει σε σύμβουλο του Λοβερδου ; Ποιος έψαξε ποτέ τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συμβούλων και των μετακλητών υπάλληλων των διαφόρων υπουργών μας ώστε να δει ότι οι « μίζες » που προορίζονται για τις «υπουργάρες» μας …… απλώς  κατατίθενται σε αυτούς τους λογαριασμούς ;             
                                             Ούρα καμήλας λοιπόν !!!!!
                                               Ο ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
Ο  πολυτραυματίας κ. στρατούλης ….  ο οποίος μετά την επίθεση εναντίον του … όπως
o ΙΔΙΟΣ κατήγγειλε βέβαια  … «Στρατούλης, με σκοτώνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» … δεν επισκέφτηκε ούτε ένα εφημερεύων νοσοκομείο … μάλλον ή δεν είχε τα 5 ευρώ για το εισιτήριο … ή θα το αντέχει το ξύλο ….  ή  ότι η όλη επίθεση … έλαβε χώρα στην φαντασία του κυρίου βουλευτή .


Ρε μπας και δεν είναι αυτός στην φωτογραφία ;

Ο HEIL GAP δεν γνωρίζει εάν αληθεύουν όλα αυτά που διοχετεύονται δεξιά και αριστερά από την Γερμανική μυστική υπηρεσία την Bundesnachrichtendienst (BND) , που υποστηρίζει ότι η εν αναμονή διάσωση της Κύπρου θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα των φορολογουμένων από τις άλλες χώρες, ιδίως από τη Γερμανία, για να διασώσει ως επί το πλείστον πλούσιους Ρώσους, που όλα αυτά τα χρόνια καταθέτουν « το μαύρο χρήμα τους » σε κυπριακές τράπεζες που τώρα καταρρέουν.

Η έκθεση BND κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό το «μαύρο χρήμα» ανήλθε σε  26 δισεκατομμύρια ευρώ , περίπου το 150% του ΑΕΠ της χώρας.
Χρήματα τα οποία οι τράπεζες είχαν επανεπενδύσει σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και τη φούσκα των ακινήτων που ήρθαν με ένα εθνικών διαστάσεων σκάνδαλο φαινομενικών τίτλων ιδιοκτησίας .
Και τώρα οι τράπεζες χρειάζονται τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια ευρώ για να παραμείνουν στη ζωή.


Η έκθεση της BND αναφέρει επίσης επίσης ότι η Κύπρος είχε δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για ξέπλυμα χρήματος.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι νόμοι έχουν περάσει και κάποια ιδρύματα έχουν δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, είναι προφανώς ότι υπάρχουν μόνο για διακοσμητικούς λόγους !
Οι Κανόνες απλά δεν εφαρμόζονται.

Το Ξέπλυμα του χρήματος διευκολύνεται περαιτέρω από την ευκολία με την οποία οι πλούσιοι Ρώσοι αποκτούν την κυπριακή υπηκοότητα και έτσι έχουν και την  ελευθερία να εγκατασταθούν οικονομικά οπουδήποτε στην ΕΕ , σύμφωνα με την BND, 80 Ρώσοι ολιγάρχες έχουν ήδη γίνει … Κύπριοι .
Υπάρχουν πάνω από 40.000 επιχειρήσεις σε Κυπριακές .... γραμματοθυρίδες.
Πολλοί έχουν μεγάλες θυγατρικές εταιρίες στη Ρωσία, και τα κέρδη συλλέγονται εκτός της  Κύπρου.
Τόσο μεγάλο μέρος ... έτσι ότι η Κύπρος, με τη σειρά της, έχει γίνει ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στη Ρωσία .

Βέβαια ούτε τα ελληνικά ΜΜΕ δεν έβγαλαν τσιμουδιά για το ότι "Η χώρα θα χάσει ουσιαστικά την κυριαρχία της." Η διαβόητη τρόικα-η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ ) - σύντομα θα πάρουν τον γενικό έλεγχο της χώρας …..  Τσιμουδιά λοιπόν … ( εκτός από τον κ.τραγκα και τον κ.ζερβο )
Με το ριζοσπαστικό Ισλάμ στην πορεία του προς την ανακατάληψη της Μεσογείου , οι  ευρωπαίοι στρατηγοί ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ για την Κύπρο . Σύμφωνα με τη Βρετανία, το νησί είναι μια ζωτικής σημασίας βάση για την προβολή της εξουσία της στην Αίγυπτο και την Ανατολή.
Καθώς οι ριζοσπαστικές δυνάμεις του Ισλάμ θα μπορούσαν να απειλήσουν την Ευρώπη, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η Κύπρος είναι στο ραντάρ της Ευρώπης
Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Κύπρο για να καλύψει κάνεις την είσοδο  του καναλιού του Σουέζ .... και είναι απλά το καλύτερο μέρος από το οποίο κάποιος να προβάλει τη δύναμη του γύρω από την ανατολική Μεσόγειο.

Ήταν προφανές από την πρώτη στιγμή ότι η Κύπρος θα χρειαστεί ένα πακέτο διάσωσης.
Στην αρχή φαινόταν ότι ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί μια καλή συμφωνία.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, είχε κάπου αλλού όπου μπορούσε να στραφεί για βοήθεια - την Ρωσία.
Μα τόσο η Ευρώπη όσο και η Ρωσία ανταγωνίζονται για την επιρροή … και  έμοιαζε ότι Κύπρος θα μπορούσε …. να δημοπρατηθεί.


Οι όροι είναι ελαφρώς καλύτεροι από ό, τι της Ελλάδας.
Η Κύπρος θα διατηρήσει πιθανώς τον έλεγχο οποιουδήποτε πετρελαίου και φυσικού αερίου, με ένα μέρος των εσόδων αυτών που πρόκειται να εξοφλήσουν το χρέος.
Δεν θα αναγκαστεί να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, με τον τρόπο που τα εκποιεί η Ελλάδα - χαρίζοντας τα - εκτός και αν τα πράγματα χειροτερέψουν.
Αλλά τελικά Κύπρος θα αναγκαστεί να υποβληθεί σε όρους που δεν θα θέλει, διότι σε το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται είναι μεγάλο .


Τώρα φαίνεται πλέον ότι όλοι είναι σίγουροι πως η Κύπρος θα ακολουθήσει την  Ελλάδα … στο δρόμο για να γίνει ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο …  μια αποικία.
Το σχέδιο διάσωσης - τα 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζεται - αναμένεται να είναι περίπου ίσο με το σύνολο της ετήσιας παραγωγής της οικονομίας της - δηλαδή 17.500 ευρώ ανά άτομο.
Θα αναγκαστεί να κάνει ό, τι της λέει η Ευρώπη, και ιδίως η Γερμανία,  διαφορετικά η χρηματοδότηση σταματά ….  και η οικονομία της καταρρέει ....
Από αυτή την άποψη, η Κύπροςείναι σε ακόμα πιο αδύναμη κατάσταση από ό, τι η Ελλάδα.
Μια ελληνική κατάρρευση θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να προκαλέσει κάποια οικονομικά προβλήματα στην Γερμανία. ( εάν δεν το γνωρίζετε ).
Η Κύπρος είναι τόσο μικρή που μετά βίας η Γερμανία θα παρατηρήσει την οποιαδήποτε απώλεια .
Και να θυμάστε, η Ελλάδα είναι στη δεύτερη - σύμφωνα με ορισμένους στην τρίτη διάσωση της.
Η τρόικα θα έχει πολλές ευκαιρίες ώστε να εκμαιεύσει περισσότερες παραχωρήσεις από την Κύπρο μέχρι ότου οι « συνεταίροι της » στην Ευρωπαϊκή Ένωση … να επωφεληθούν πλήρως απο το νέo απόκτημα τους ....


Όμως ... να που η πρόσφατη ευρωπαϊκή λιτότητα έχει οδηγήσει μόνο σε στασιμοπληθωρισμό στη Νότια Ευρώπη : αύξηση της ανεργίας και υψηλότερο πληθωρισμό από ό, τι στη Γερμανία.
Πολλοί οικονομολόγοι ζητούν τον τερματισμό της λιτότητας, αλλά παραβλέπουν ότι το να επιτραπεί στις χώρες  PIIGS να καταναλώνουν περισσότερο .... σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να πληρώσει γι 'αυτό.

Θα παραδεχτώ ότι η έξοδος ενός αδύναμου μέλους του ευρώ μπορεί να προκαλέσει παράλογες συμπεριφορές και -τρεξίματα για αναλήψεις στις τράπεζες :
Ένα Σαββατοκύριακο .... απλά θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα έχει κάνει την έξοδο της από ευρώ. 

Αλλά τώρα ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα κάνει αυτό το τέχνασμα .... την επόμενη μέρα έχουμε την δραχμή – και καταθέσεις σε δραχμές.
Αυτό θα πρέπει να "δουλέψει" για την Ελλάδα.
Το καλοκαίρι πρέπει να περιμένουμε γύρω στα 30 εκατομμύρια τουρίστες .
Διακοπές στην φθηνή Ελλάδα …. 
Περάστε κόσμε …  και καλή διαμονή στην πανέμορφη χώρα μας ….


Επαναπατρισμό (sic) … φυσικά όλων των αλβανών και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δουλειά για τους Έλληνες!
Και επειδή μια έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα άρεσε καθόλου στους συριζ@ιους … χα, χα, χα ... δηλαδή το κόμμα που με άλλο όνομα (ως ΣΥΝ) αλλά φυσικά με τα ίδια στελέχη , είχε ψηφίσει πριν είκοσι χρόνια την « νεοφιλελεύθερη » συνθήκη του Μάαστριχ ….   αν θέλουν λοιπόν οι .... του σύριζ@ , μπορούν να ακολουθήσουν τους φίλους τους αλβανούς ... στον δρόμο προς τα Τίρανα .

“Στα πλαίσια των διατάξεων του παρόντος κεφαλαίου, απαγορεύεται οποιοσδήποτε περιορισμός των κινήσεων κεφαλαίων μεταξύ κρατών – μελών και τρίτων χωρών” (άρθρο 73Β παράγραφος 1 της Συνθήκης του Μάαστριχτ)

“…Τα κράτη – μέλη και η Κοινότητα δρουν σύμφωνα με την αρχή της οικονομίας της ανοικτής αγοράς με ελεύθερο ανταγωνισμό, που ευνοεί την αποτελεσματική κατανομή των πόρων (sic), και σύμφωνα με τις αρχές του άρθρου 3Α” (άρ. 102Α της ΣτΜ)

Βέβαια οι ισορροπίες Target2 ... αλλά και η αύξηση των τιμών των κατοικιών στην Γερμανία … έναντι της συνεχής πτώσεως των στις περιφερειακές χώρες ….  απλά  δείχνουν … ότι το σενάριο bank-run συμβαίνει ήδη σήμερα στο εσωτερικό της κοινής ζώνης του ευρώ ….  σε λίγο πιο αργούς ρυθμούς .
Τώρα, αν είστε ιρλανδοί ή ιταλοί ή πορτογάλοι (ή ακόμη και ισπανοί) ... ξέρετε … χα, χα, χα ….
          .... ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΑΚΙ ΜΑΣ …
HEIL GAP ( or mind the GAP )

                                          BBC Arena - Woody Guthrie (1988)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου