Powered By Blogger

6.7.15

Τα δύο ηχηρά μηνύματα από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο εξωτερικό

Στην Ελλάδα όλοι γνωριζόμαστε. Απλώς τις τελευταίες ημέρες, έπεσαν οι μάσκες και γνωριστήκαμε καλύτερα. Αυτό ήταν και το μεγάλο επίτευγμα του δημοψηφίσματος στο εσωτερικό, που έσυρε το – διαλυμένο πλέον – μαύρο μέτωπο στην σύσκεψη των πολιτικων αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που κάποιοι εξ αυτών είχαν το θράσος να εκβιάζουν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η σύσκεψη λοιπόν έγινε με μοναδικό σκοπό να στείλει δύο ηχηρά μηνύματα στο εξωτερικό, αποδομώντας την μαύρη προπαγάνδα, με την υπογραφή μάλιστα των ντόπιων ενορχηστρωτών της:
1. Ότι το παραμύθι της εξόδου από το Ευρώ ήταν μία άθλια προπαγάνδα για να φαλκιδευθεί η έννοια του δημοψηφίσματος. Σήμερα, ακόμα και οι ντόπιοι προπαγανδιστές αυτής της αθλιότητας, έστειλαν μήνυμα στους κακόπιστους, ανενημέρωτους, αλλά και συνεργούς τους στο εξωτερικό, ότι εξαπατούσαν την υφήλιο. Με σκοπό να δυσφημίσουν την Ελλάδα και την δημοκρατία. Το επιχείρημα λοιπόν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν «η έξοδος της χώρας από το Ευρώ» όπως θα ήθελαν κάποιοι Σόιμπλε, κατέρρευσε με τον πιο επίσημο τρόπο.


2. Το αφήγημα για την «κακιά Ελληνική κυβέρνηση που δεν εκφράζει τον λαό και τον κακό Τσιπρα που απομονώνει την χώρα» με σκοπό να στηριχθεί η «υπεύθυνη αντιπολίτευση» και να κλείσει η αριστερή παρένθεση, έλαβε τέλος. Με τον πλέον επίσημο τρόπο, οι υπογραφές Μεϊμαράκη, Θεοδωράκη και Γεννηματά, ειναι το πολιτικό μνημόσυνο στην τακτική του «ρίχτε τον Τσίπρα, ειναι μόνος του». Αυτό δηλαδή που υποστήριζαν μέχρι χθες οι σαμαροποτάμηδες στους συνομιλητές τους στο εξωτερικό. Πλέον, σύρθηκαν στην στήριξη αυτού που εξύβριζαν σκαιότατα. Γελοιοποιωντας εαυτούς και τους ξένους συνομιλητές τους.

Αυτά τα δύο επιτεύγματα, είναι το διαπραγματευτικό όπλο που επιθυμούσε η κυβέρνηση να κερδίσει από αυτή την διαπραγμάτευση – και το κατάφερε.
Αυτό βεβαιως δεν σημαίνει ότι η λυσσαλέα μάχη με την διαπλοκή πρέπει να καταλαγιάσει. Αντιθέτως, πρέπει να ειναι το πρώτο ζητούμενο, πριν ακομα και από την ίδια την συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου