Σε επικίνδυνα νερά!
H Ελλάδα έχει κατά την κυρία Λαγκάρντ ανάγκη "προληπτικής στήριξης" από τους επίσημους πιστωτές της. Δεν ξέρουμε πού πάει και τα βρίσκει αυτά τα χαριτωμένα η επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά νομίζουμε ότι πρέπει να συμμετέχει σε μία διεθνή συνωμοσία κατά της χώρας μας. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι κάτι ανάλογο δήλωσε και ο κ. Ντράγκι της ΕΚΤ. Είναι σαφές ότι το... διεθνές κεφάλαιο ακονίζει τα μαχαιροπίρουνά του για το επιδόρπιο της ελληνικής κρίσης. Θα μας πιουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας!
Την ώρα που Σαμαράς και Τσίπρας συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει πρώτος τα μνημόνια, οι μεγάλες δυνάμεις δείχνουν να είναι αρκετά επιφυλακτικές απέναντι στο ελληνικό ζήτημα και στον τρόπο που αυτό αντιμετωπίζεται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Την ώρα που Σαμαράς και Τσίπρας συναγωνίζονται για το ποιος θα σκίσει πρώτος τα μνημόνια, οι μεγάλες δυνάμεις δείχνουν να είναι αρκετά επιφυλακτικές απέναντι στο ελληνικό ζήτημα και στον τρόπο που αυτό αντιμετωπίζεται από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, απλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Επίσης, όσοι έσπευσαν να "μεταφράσουν" τον κ. Ντράγκι έκαναν -για άλλη μία φορά- ένα μεγάλο λάθος κι αυτό φάνηκε και χτες. Είναι σαφές ότι ο διεθνής παράγοντας δεν δέχεται τα greek statistics και τις εξυπνάδες πρωθυπουργικών συμβούλων. Απαιτεί σταθερότητα σε μία περιοχή που όλα δείχνουν να πηγαίνουν κατά διαόλου. Ακόμη και ο χρόνος και ο τρόπος που επέλεξε η Τουρκία για να δηλώσει την αντίδρασή της στις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που ανήκουν ξεκάθαρα στην Κυπριακή Δημοκρατία, είναι κάτι που θα έπρεπε να μας προβλημάτιζε.
Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ μάς λένε πολύ ξεκάθαρα ότι θα χρειαστούμε πρόσθετα κεφάλαια στα επόμενα δύο χρόνια και ότι θεωρούν ότι δεν μπορούμε να είμαστε έξω από μία στενή επιτήρηση. Στην πράξη μιλάνε για ένα νέο μνημόνιο, ανεξάρτητα από το πως θα το ονομάσουν. Ακόμη πιο βολικό θα ήταν ίσως η επέκταση ισχύος αυτού του μνημονίου για έναν ακόμη χρόνο. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι η σταθερότητα.
Ασφαλώς και εμείς θα αποφασίσουμε τι τελικά θα κάνουμε. Είναι δικαίωμά μας ακόμη και να πάμε να κόψουμε το κεφάλι μας. Αν πάντως κάτι μας κάνει να ανησυχούμε είναι ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δείχνει να μην παίρνει χαμπάρι από τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Εξακολουθούν να κάνουν δηλώσεις για τις οποίες είναι βέβαιο ότι θα μετανιώσουν. Έχουμε ριχτεί στην θαλασσοταραχή δίχως σχέδιο. Κι αυτό παρά τις εκκλήσεις των ισχυρών να παραμείνουμε μέσα στο λιμάνι.
"Το Γρέκι"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου