Powered By Blogger

15.7.15

Υπάρχει φως στο τούνελ ή έσβησε και αυτό λόγω τρίτου μνημονίου;




Να κυβερνάς σημαίνει να διαλέγεις συνέχεια μεταξύ των κακών λύσεων.
Σαρλ Ντε Γκωλ, Γάλλος Πρόεδρος
Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας

Ίσως το απόφθεγμα αυτό του Γάλλου προέδρου Ντε Γκωλ να είναι και μια …ανακούφιση για τα προβλήματα μας! Καλή λύση ή έστω και μία ένδειξη καλής λύσης για την χώρα μας αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Πως έλεγε ο Ρωμαίος Πλαύτος; Δυοίν κακοίν προκειμένοιν, το μη χείρον βέλτιστον… Άρα αναγκαστικά μεταξύ του Grexit που όπως δήλωσε και ο μέχρι πρότινος υπουργός των Οικονομικών κ. Βαρουφάκης που θα σήμαινε επιστροφή στη νεολιθική εποχή και των σκληρών μέτρων που θα περιλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση, φτώχεια, ύφεση, ανεργία κλπ η λύση είναι το λιγότερο κακό, αν μπορεί να το δει κανείς έτσι, τα σκληρά μέτρα…

Για άλλη μία φορά αποτύχαμε ως λαός, ως κράτος… Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί μάθαμε επί δεκαετίες να μας χαϊδεύουν τα αυτιά οι πολιτικάντηδες. Δεν θέλησε ποτέ μία κυβέρνηση μας, ένα πολιτικό κόμμα να κάνει αυτά που χρειαζόταν η χώρα για να εκσυγχρονιστεί, για να γίνει σύγχρονη. Είχαμε μάθει, ή τεχνηέντως κάποιοι μας οδήγησαν να μάθουμε το εύκολο χρήμα. Μας οδήγησαν έξω από την πρωτογενή παραγωγή δηλαδή έξω από τα χωράφια, έξω από την κτηνοτροφία, την θήρα κλπ για να μην καλύπτουμε ως χώρα ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Μας έκαναν μόνον καταναλωτές. Και αυτό πληρώνουμε σήμερα.

Είμαστε από εκείνους που πιστεύαμε πάντοτε ότι στην Ελλάδα έπρεπε να αλλάξουν πολλά πράγματα. Και ήρθε η ώρα να αλλάξουν αυτά βιαίως! Χωρίς να υπολογίζουν πλέον οι δανειστές υπό την καθοδήγηση των Γερμανών το ανθρώπινο κόστος. Σήμερα θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή το χειρότερο όλων των Μνημονίων, το τρίτο κατά σειρά. Χάθηκε με αυτό κάθε ελπίδα; Η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που δοκιμάζεται κατά τον χειρότερο τρόπο έχασε κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο;

Μετά βεβαιότητας λέμε ΟΧΙ!!! Και το δικό μας όχι δεν είναι σαν αυτό το δημοψηφίσματος που «μεταφράστηκε» κατά το δοκούν! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ πέτυχε ηθελημένα ή αθέλητα κάτι πολύ σημαντικό. Ξεβράκωσε την αυταρχική, απάνθρωπη Γερμανική πολιτική των Μέρκελ-Σόιμπλε. Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο παγκοσμίως ότι οι πολιτικοί αυτοί δεν αρκέστηκαν στο να επιτύχουν απλά μια καλή συμφωνία προς το συμφέρον της ΕΕ αλλά ήθελαν να ταπεινώσουν, να εξευτελίσουν, να τιμωρήσουν τον λαό μας που ψήφισε ότι ψήφισε. Στην πραγματικότητα ήθελαν και θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Και τώρα τι; Η αχτίδα φωτός στο τούνελ έρχεται από τις ΗΠΑ. Και δεν έχει να κάνει με την «υπερβολική αγάπη» προς την Ελλάδα, αλλά με την προάσπιση των συμφερόντων τους. Η μαντάμ Μέρκελ εδώ και πολύ καιρό τώρα υπονομεύει τα Αμερικανικά οικονομικά και άλλα συμφέροντα στην περιοχή μας αλλά και στην Ρωσία και την Κίνα προς όφελος των γερμανικών επιχειρήσεων. Η δε πρόσφατη επίσκεψη της στην Αλβανία ήταν μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα Βαλκάνια είναι η πίσω αυλή των ΗΠΑ. Όπως επίσης είναι γνωστό και το ενδιαφέρον της Ρωσίας για έλεγχο της περιοχής.

Επειδή οι ΗΠΑ έχουν τα δικά τους οικονομικά προβλήματα αυτό δεν σημαίνει ότι θα δέχονται προσβολές από τον υποτακτικό της κα Μέρκελ, τον κύριο Σόιμπλε ο οποίος κάθε τόσο στις παρεμβάσεις του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ κ. Λιού, του ζητούσε αν θέλει να έχει λόγο να βάλουν οι ΗΠΑ και τα ανάλογα χρήματα… Ξέρετε η μεγαλομανία, η υπεροψία του συγκεκριμένου ανθρώπου και η παντοδυναμία που νομίζει ότι έχει τον καθιστούν εριστικό και προσβλητικό στους άλλους. Και μπορεί η ΗΠΑ να μην έχουν αυτή τη στιγμή την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν ζεστό χρήμα στην Ελλάδα αλλά έχουν άλλες…

Για παράδειγμα, είναι τυχαίο που οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα; Είναι τυχαία η στάση του ΔΝΤ, για να μην γράψουμε καλύτερα η επίθεση του ΔΝΤ προς τους δανειστές; Έφθασε μάλιστα στο σημείο, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, ο οικονομικός συντάκτης του BBC Robert Peston να γράψει άρθρο με τίτλο: «Μήπως το ΔΝΤ τορπιλίζει την διάσωση της Ελλάδας;». Σε αυτό υποστηρίζει πως «Οι προοπτικές που προτείνει το ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένης και διαγραφής μέρους του χρέους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους δανειστές».

Το βράδυ της Τρίτης, ανώτερος αξιωματούχος του ΔΝΤ είπε επίσης ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει στην εφαρμογή της συμφωνίας των δανειστών, «μόνο στην περίπτωση που οι δανειστές παρουσιάσουν ένα ξεκάθαρο σχέδιο». Κι αυτό επειδή το σχέδιο συμφωνίας, «κάθε άλλο παρά συνοπτικό και λεπτομερές είναι» σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο του ΔΝΤ… Δηλαδή αυτά που δεν μπορεί να κάνει και να πει ο κύριος Τσίπρας, τα κάνει το «κακό» προς εμάς ΔΝΤ που έτσι δείχνει και την αντικειμενικότητα του;

Τυχαίο είναι άλλωστε, που μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού έρχεται να κάνει επαφές ακριβώς για το Ελληνικό πρόβλημα, το ταξίδι του υπουργού οικονομικών των ΗΠΑ κ. Λιού στην Ευρώπη;

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ούτε καμία συμφωνία, ούτε και η όποια λύση για την Ελλάδα. Το είπε άλλωστε και στην συνέντευξη του χθες ο πρωθυπουργός. Μια συνέντευξη στην οποία κατά την άποψη μας ο κ. Τσίπρας ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Μπορεί η κούραση, το άγχος των ημερών και όλα τα άλλα να το έκαναν να παρουσιαστεί με ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που είχαμε συνηθίσει. Έδινε την εντύπωση κάποιου που προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς να έχει πείσει πρώτα τον εαυτό του! Μας θύμισε κάτι από Σαμαρά όταν έκανε την κυβίστιση και από άκρως αντιμνημονιακός έγινε ο καλύτερος οπαδός του Μνημονίου!!!

Τι κάνουμε τώρα; Εδώ είναι το θέμα; Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άλλη λύση, αυτή τη στιγμή, από την ψήφιση του Μνημονίου. Τουλάχιστον έτσι θα αφαιρέσουμε επιχειρήματα από την πλευρά των Μέρκελ, Σόιμπλε και των όποιων άλλων ξένων πολιτικών τους ακολουθούν. Χρήματα για το πρόγραμμα γέφυρα δεν έχουν βρεθεί ακόμη… Για να μην ρίξουν λοιπόν την ευθύνη επάνω μας, και αυτή την φορά, πρέπει να τους «ξεγυμνώσουμε» ψηφίζοντας αυτό που μισούμε σχεδόν όλοι, με εξαίρεση τον κ. Α. Γεωργιάδη και κάποιους άλλους, δηλαδή το μνημόνιο. Το αν θα φθάσουμε στην εφαρμογή του θα το δούμε… Οι εξελίξεις θα δείξουν…

Από την άλλη πρέπει από μόνοι μας να αντιληφθούμε και να δεχθούμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά στην χώρα μας αν δεν θέλουμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης ή ένα αποτυχημένο κράτος ή ένα κράτος-παρίας. Και αυτά θα πρέπει να τα κάνουμε από ΜΟΝΟΙ μας όχι γιατί μας τα επιβάλλουν άλλοι. Και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται η πάταξη επιτέλους της φοροδιαφυγής, όχι των παράνομων κουλουράδων, αφού τους έπιασε όλους αυτούς και μόνον αυτούς το ελληνικό δημόσιο, αλλά και όλων των άλλων. Πάταξη της διαφθοράς, απονομή δικαιοσύνης, δέσμευση, δήμευση, κατάσχεση ή ότι άλλο του μαύρου χρήματος… Πάταξη της διαπλοκής ολιγαρχών, ΜΜΕ, πολιτικών…

Πονάνε όλα αυτά ένα κομμάτι του πληθυσμού της χώρας, αλλά τι να κάνουμε; Είναι κατά πολύ μεγαλύτερο όμως το κομμάτι του πληθυσμού που κυριολεκτικά ακρωτηριάζεται από τα μέτρα των μνημονίων… Είναι που οι Ευρωπαίοι πχ δεν ήθελαν να κόψουν συντάξεις αλλά τώρα το κάνουν και με την χατζάρα μάλιστα…

Κλείνουμε γράφοντας ότι ελπίδα υπάρχει. Από εμάς εξαρτάται τι θα την κάνουμε… Θα την κρατήσουμε με τις σωστές ενέργειες μας ως μεμονωμένα άτομα, ως ομάδες, κόμματα, κυβέρνηση ή θα την πετάξουμε για άλλη μία φορά; Αυτό θα εξαρτηθεί και από τους ηγέτες αυτής της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι: Τους μεγάλους ηγέτες ο λαός δεν ξέρει ότι υπάρχουν, τους μικρότερους ηγέτες ο λαός τους αγαπά και τους εγκωμιάζει, τους ακόμα μικρότερους, ο λαός τους φοβάται, τους ακόμα πιο μικρούς, ο λαός τους μισεί. Λάο Τσε

Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός
http://www.logiosermis.net/2015/07/blog-post_957.html#.VaaHFGAw9gU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου