Powered By Blogger

2.6.19

ΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙΑ ΜΑΣ...


Έλεος... ζητάμε εβόλιο της 1ης ημέρας για την ψευδοπανώλη των πτηνών, αλλά και της 21ης, από κτηνίατρους, από κτηνιατρικές κλινικές, από εταιρείες κτηνιατρικών φαρμάκων και δεν γνωρίζουν, ή δεν έχουν ή ο ένας μας στέλνει στον άλλον... Οι κτηνίατροι στα pet shop και αντιστρόφως. Καλά ότι πτηνό υπάρχει ποιος και πως το εμβολιάζουν;;; Οι φάρμες που αναπαράγουν πτηνά π.χ κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, πέρδικες, φασιανούς, ορτύκια, από πού προμηθεύονται εμβόλια;;; 










16 σχόλια:

  1. ΤΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΤΙ ΚΥΡΙΑΚΟΙ ΤΙ ΤΣΙΠΡΑΙΟΙ...
    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΔΙΚΙΑ ΜΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. … από τόσο μικρά αυγουλάκια να ξεπηδάνε ζωούλες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. … μόλις βάλουμε τη χούφτα μας μέσα στην θερμομάνα, πηδάνε μέσα και φωλιάζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. … το αυγό είναι το 1/3 της κότας. Φαντάζεστε και το μέγεθος των πουλιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. … μια anti-stress διαδικασία με αγάπη για τα πλάσματα της φύσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όποιος φίλος θέλει πληροφορίες αφήνει μνμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι νεοσσοί όταν γεννιούνται έχουν απόλυτη ανάγκη τη θερμότητα ακόμα και αν έξω έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία πχ 35 βαθμούς το καλοκαίρι. Η περίοδος που εξαρτώνται από τη λάμπα είναι άμεσα εξαρτημένη από την εποχή. Δηλαδή το χειμώνα χρειάζονται θερμότητα περισσότερες ημέρες (ένα μήνα περίπου), την άνοιξη λιγότερες και το καλοκαίρι ακόμα και μια εβδομάδα είναι αρκετή. Πολλοί μάλιστα το καλοκαίρι εκτρέφουν κοτόπουλα ερασιτεχνικά και δεν βάζουν καθόλου λάμπα. Αυτό βέβαια κρύβει κινδύνους και τα πουλιά μπορεί να αρρωστήσουν, να την αρπάξουν και να εμφανιστεί το πρόβλημα αργότερα. Όσοι θέλουμε υγειή πτηνά πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνεπώς το καλοκαίρι και όταν έχει ζέστη χρειαζόμαστε λάμπα μόνο την πρώτη εβδομάδα. Όμως στη συνέχεια αμα κάνει δροσούλα το βράδυ τι γίνεται; Γι αυτό υπάρχει κόλπο. Αρκεί να μάθετε τα πτηνά να κοιμούνται μέσα σε ένα κουτί, ή ένα βαρελάκι γυρησμένο πλάγια στρωμένο με άχυρο μέσα. Τα πουλάκια στριμώχνονται όλα μαζί και κοιμούνται ζεστά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ζεσταίνονται απο τα σώματα τους. Αυτά συμβαίνουν για το καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν έχουμε Άνοιξη πχ Μάιο πρέπει να τα αφήσουμε αρκετές ημέρες ίσως και δύο εβδομάδες. Ενώ τον Χειμώνα τουλάχιστον 21 ημέρες. Τόσο δηλαδή που τα κρατάνε και τα επαγγελματικά εκκολαπτήρια που πουλάνε χιλιάδες κοτόπουλα. Τα πουλάκια δεν πρέπει ποτέ να είναι εκτεθειμένα σε ρεύματα αέρα βρεγμένο έδαφος και σε καμία περίπτωση κρύο έδαφος. Όταν κοιμούνται πρέπει να είναι ζεστά για να μην κρυώνουν. Το καλύτερο να κοιμούνται μέσα σε φωλιά, σε κάτι που είναι κλειστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι σίγουρα πάνω απο 21 ημερών. Αλλά η αλήθεια είναι οτι για να αντέξουν το κρύο και να μην κρυώνουν πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες παραπάνω. Το σημαντικότερο πάντως είναι να μην πατάνε σε βρεγμένο έδαφος και να μην φυσάει κρύος αέρας.

    Τα μικρά κοτοπουλάκια καλό είναι να τα έχουμε κλεισμένα μέσα σε κλειστό χώρο και να τα ταίζουμε φύραμα. Όταν τα απελευθερώνουμε στο κοτέτσι και είναι μικρά ακόμα, πχ με τη κλώσσα κινδυνεύουμε να τα χάσουμε. Έχω δεί πολλες φορές να χάνονται και ποτέ δεν τα βρίσκω. Ακόμα και οι γάτες μπορεί να τα βάλουν στόχο. Οπότε προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλεος... ζητάμε εβόλιο της 1ης ημέρας για την ψευδοπανώλη των πτηνών, αλλά και της 21ης, από κτηνίατρους, από κτηνιατρικές κλινικές, από εταιρείες κτηνιατρικών φαρμάκων και δεν γνωρίζουν, ή δεν έχουν ή ο ένας μας στέλνει στον άλλον... Οι κτηνίατροι στα pet shop και αντιστρόφως. Καλά ότι πτηνό υπάρχει ποιος και πως το εμβολιάζουν;;; Οι φάρμες που αναπαράγουν πτηνά π.χ κοτόπουλα, πάπιες, χήνες, πέρδικες, φασιανούς, ορτύκια, από πού προμηθεύονται εμβόλια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. … οι φάρμες εισάγουν εμβόλια από το εξωτερικό ή πουλάνε ανεμβολίαστα πτηνά;;; τα pet shop;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι νεοσσοί όταν γεννιούνται έχουν απόλυτη ανάγκη τη θερμότητα ακόμα και αν έξω έχει πολύ υψηλή θερμοκρασία πχ 35 βαθμούς το καλοκαίρι. Η περίοδος που εξαρτώνται από τη λάμπα είναι άμεσα εξαρτημένη από την εποχή. Δηλαδή το χειμώνα χρειάζονται θερμότητα περισσότερες ημέρες (ένα μήνα περίπου), την άνοιξη λιγότερες και το καλοκαίρι ακόμα και μια εβδομάδα είναι αρκετή. Πολλοί μάλιστα το καλοκαίρι εκτρέφουν κοτόπουλα ερασιτεχνικά και δεν βάζουν καθόλου λάμπα. Αυτό βέβαια κρύβει κινδύνους και τα πουλιά μπορεί να αρρωστήσουν, να την αρπάξουν και να εμφανιστεί το πρόβλημα αργότερα. Όσοι θέλουμε υγειή πτηνά πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.
    Συνεπώς το καλοκαίρι και όταν έχει ζέστη χρειαζόμαστε λάμπα μόνο την πρώτη εβδομάδα. Όμως στη συνέχεια αμα κάνει δροσούλα το βράδυ τι γίνεται; Γι αυτό υπάρχει κόλπο. Αρκεί να μάθετε τα πτηνά να κοιμούνται μέσα σε ένα κουτί, ή ένα βαρελάκι γυρησμένο πλάγια στρωμένο με άχυρο μέσα. Τα πουλάκια στριμώχνονται όλα μαζί και κοιμούνται ζεστά χωρίς κανένα πρόβλημα. Ζεσταίνονται απο τα σώματα τους. Αυτά συμβαίνουν για το καλοκαίρι.
    Αν έχουμε Άνοιξη πχ Μάιο πρέπει να τα αφήσουμε αρκετές ημέρες ίσως και δύο εβδομάδες. Ενώ τον Χειμώνα τουλάχιστον 21 ημέρες. Τόσο δηλαδή που τα κρατάνε και τα επαγγελματικά εκκολαπτήρια που πουλάνε χιλιάδες κοτόπουλα. Τα πουλάκια δεν πρέπει ποτέ να είναι εκτεθειμένα σε ρεύματα αέρα βρεγμένο έδαφος και σε καμία περίπτωση κρύο έδαφος. Όταν κοιμούνται πρέπει να είναι ζεστά για να μην κρυώνουν. Το καλύτερο να κοιμούνται μέσα σε φωλιά, σε κάτι που είναι κλειστό.
    Είναι σίγουρα πάνω απο 21 ημερών. Αλλά η αλήθεια είναι οτι για να αντέξουν το κρύο και να μην κρυώνουν πρέπει να περάσουν αρκετές ημέρες παραπάνω. Το σημαντικότερο πάντως είναι να μην πατάνε σε βρεγμένο έδαφος και να μην φυσάει κρύος αέρας.
    Τα μικρά κοτοπουλάκια καλό είναι να τα έχουμε κλεισμένα μέσα σε κλειστό χώρο και να τα ταίζουμε φύραμα. Όταν τα απελευθερώνουμε στο κοτέτσι και είναι μικρά ακόμα, πχ με τη κλώσσα κινδυνεύουμε να τα χάσουμε. Έχω δεί πολλες φορές να χάνονται και ποτέ δεν τα βρίσκω. Ακόμα και οι γάτες μπορεί να τα βάλουν στόχο. Οπότε προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή