Powered By Blogger

27.7.20

Για την ''συνάντηση'' αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Τραμπ...


Δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής (ΗΠΑ), ΔΕΝ έθεσε στον Λευκό Οίκο, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατ. Μεσόγειο (ειδικά μεταξύ Κρήτης-Κύπρου), σε περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα. Ούτε ότι είχε μαζί του στην συνάντηση -γιά την φωτογραφία- με τους Τραμπ και Πενς (23 Ιουλίου '20) τον διαπλεκόμενο φΑΚ (φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσο), θερμό υποστηρικτή του Μπάϊντεν.

Ο αρχιεπίσκοπος έθεσε στην ηγεσία των ΗΠΑ (βασικά στον αντιπρόεδρο Πενς), ζητήματα καθαρά θρησκευτικά, εκκλησιαστικά: «Είμαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Πενς στο Λευκό Οίκο. Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Ο αντιπρόεδρος Πενς, ΔΕΝ ζήτησε -ούτε ανάφερε- να ακυρωθεί η απόφαση Ερντογάν γιά την Αγία Σοφία. Και από ότι πιστοποιείται, ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος ΔΕΝ το ζήτησε. Στην δε ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου ΔΕΝ υπάρχει έστω αναφορά γιά την επίσκεψη Ελπιδοφόρου.
Δεν μπορούμε να τον κακολογήσουμε τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο. 'Επραξε ως εκκλησιαστικός ηγέτης του 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του στην χώρα. 'Επραξε γιά τα συμφέροντα του Πατριαρχείου, που δεν ταυτίζονται με αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου. Και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, είναι ''παράρτημα'' του Πατριαρχείου. Τα ελληνοτουρκικά και λοιπά εθνικά ζητήματα, αφορούν την Ομογένεια και τις Οργανώσεις της, όχι την Εκκλησία.
Ο αρχιεπίσκοπος, ήταν φυσικό να μην θέλει να επικρίνει τον πρόεδρο Ερντογάν στον πρόεδρο Τραμπ. Δεν τολμά ''να πάει κόντρα'' στον Ερντογάν, γιά τους γνωστούς λόγους.
Είναι δεδομένο ότι τα τελευταία 25 χρόνια, επί πατριαρχίας Βαρθολομαίου, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει οτιδήποτε από την Αρχιεπισκοπή σε ότι αφορά τα προβλήματα με την Τουρκία. Και ο Ελπιδοφόρος δεν είναι Ιάκωβος, δεν υπάρχει έστω σύγκριση.
Μην ξεχνάμε ότι ως ''νέος'' στις ΗΠΑ, ο Ελπιδοφόρος, ακόμα μαθαίνει. Αν γνώριζε, δεν θα έπαιρνε τον διαπλεκόμενο ''εισπράκτορα του Βαρθολομαίου'', τον φΑΚ (που μαζεύει χρήμα γιά τον Μπάϊντεν) στον Λευκό Οίκο, σε έντονη προεκλογική περίοδο. Θα έδειχνε κύρος και σοβαρότητα, αν είχε μαζί του π.χ. τον πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ.
Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί ο αρχιεπίσκοπος ως ''θρησκευτικός ηγέτης'' στις ΗΠΑ, επειδή κατάφερε στον πρώτο χρόνο ποιμαντορίας του να... ενώσει εναντίον του, λαϊκούς και κληρικούς.
Γνωρίζουμε όμως ότι, ούτε γιά αστείο μπορεί να αυτοπροβάλεται ως ''ηγέτης της Ομογένειας''. Και στον Λευκό Οίκο, ''δεν τρώνε κουτόχορτο''. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι σε κρίσιμες ώρες εξαιτίας της προκλητικότητας της Τουρκίας, ΔΕΝ μπορούμε, ως Ελληνισμός, να εμπιστευόμαστε την ''φιλελληνική'' Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) και τον Ελπιδοφόρο... 

(24 Ιουλίου '20)
https://www.kalami.us/2020/sxolia/kalamo-rapismata.html

5 σχόλια:

  1. Γνωρίζουμε όμως ότι, ούτε γιά αστείο μπορεί να αυτοπροβάλεται ως ''ηγέτης της Ομογένειας''. Και στον Λευκό Οίκο, ''δεν τρώνε κουτόχορτο''. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι σε κρίσιμες ώρες εξαιτίας της προκλητικότητας της Τουρκίας, ΔΕΝ μπορούμε, ως Ελληνισμός, να εμπιστευόμαστε την ''φιλελληνική'' Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) και τον Ελπιδοφόρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αρχιεπίσκοπος έθεσε στην ηγεσία των ΗΠΑ (βασικά στον αντιπρόεδρο Πενς), ζητήματα καθαρά θρησκευτικά, εκκλησιαστικά: «Είμαι ευγνώμων για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ και τον Αντιπρόεδρο Πενς στο Λευκό Οίκο. Μετέφερα την έντονη θλίψη μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, την ανησυχία μας για την ασφάλεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορούμε να τον κακολογήσουμε τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο. 'Επραξε ως εκκλησιαστικός ηγέτης του 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του στην χώρα. 'Επραξε γιά τα συμφέροντα του Πατριαρχείου, που δεν ταυτίζονται με αυτά της Ελλάδας και της Κύπρου. Και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, είναι ''παράρτημα'' του Πατριαρχείου. Τα ελληνοτουρκικά και λοιπά εθνικά ζητήματα, αφορούν την Ομογένεια και τις Οργανώσεις της, όχι την Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο αρχιεπίσκοπος, ήταν φυσικό να μην θέλει να επικρίνει τον πρόεδρο Ερντογάν στον πρόεδρο Τραμπ. Δεν τολμά ''να πάει κόντρα'' στον Ερντογάν, γιά τους γνωστούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνομιλία αρχιεπ. Ελπιδοφόρου με τον Κύριο
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στον αγιασμό στο κτίριο Αγ. Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν (3 Αυγ. '20), στην ομιλία του, τόνισε: «Ακούσαμε τη φωνή του Κυρίου και ανοικοδομούμε την Εκκλησία Του!». Ε, αρχιεπίσκοπος είναι, αν δεν έχει αυτός συνομιλία απευθείας με τον Κύριο, ποιός θα έχει;;; Ο Τζον Κατσιματίδης ή ο Αντ. Διαματάρης;;;
    Πραγματικά την ώρα του αγιασμού ακούστηκε από τα ουράνια η φωνή του Κυρίου, αλλά ο κουτοπόνηρος φαναριώτης ''παπατζής'' αρχιεπίσκοπος, δεν είπε τι ακριβώς ανάφερε ο Κύριος. Απλά είπε τα δικά του, ότι δήθεν η εκκλησία είναι του Κυρίου, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι εμπορικό παραμάγαζο Αρχιεπισκοπής-Πατριαρχείου. 'Ενας ''οίκος εμπορίου'', που θα λειτουργεί ως ''πρσκύνημα'' με εισιτήριο εισόδου και πώληση εκκλησιαστικών προϊόντων.
    Η φράση του Κύριου ήταν συγκεκριμένη και ανάφερε τα ακόλουθα:
    «Οὐαὶ ὑμῖν, Ελπιδοφόρε και Καρλούτσο ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας... ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας.... πάντα δὲ τὰ ἔργα σας ποιοῦσι πρὸς τὸ θεαθῆναι τοῖς ἀνθρώποις».
    Αναμένουμε, μετά την επόμενη επικοινωνία του με τον Κύριο, ο Ελπιδοφόρος, να μας εξηγήσει, πως ένα έργο (ανοικοδόμηση Αγίου Νικολάου) που το κόστος του δεν έπρεπε να ξεπεράσει τα 16 εκ. δολ., έφτασε στα 86+. 'Ισαμε τότε, ας παρηγορηθούμε με την φράση ενός σοφού του 18ου αιώνα: ''Ο Χριστός έδιωξε τους έμπορους από τον ναό. Οι έμποροι όμως έγιναν πιο έξυπνοι και φόρεσαν ράσα''. 'Ωρα γιά ''φραγγέλιον'';;;
    Υπογραφή: + Ο Αμερικής Καλάμιος (υπέρτιμος κι έξαρχος Ωκεανών Ατλαντικού τε και Ειρηνικού) - 4 Αυγ. '20.

    ΑπάντησηΔιαγραφή