Powered By Blogger

16.7.20

'Ετσι αντιδρούμε (ΗΠΑ) γιά Αγία Σοφία

Με ''δηλώσεις'' και ''ανακοινώσεις'' γιά εντυπωσιασμό στα ελληνόφωνα ΜΜΕ, δουλειά ΔΕΝ γίνεται. Με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει ένα θλιβερό και άχρηστο υπουργείο Εξωτερικών, η ''οργανωμένη Ομογένεια'' ΗΠΑ είναι διαλυμένη και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι ''άρες, μάρες, σαχλαμάρες και κονόμες'', στις ΗΠΑ υπάρχει ΜΟΝΟ ένας τρόπος αντίδρασης:
Η ανάδειξη του ζητήματος Αγίας Σοφίας εκεί που πρέπει. Δηλ. στον πρόεδρο, στους υπουργούς του και βασικά στους νομοθέτες (Βουλής, Γερουσίας στην Ουάσιγκτον), στους κυβερνήτες των Πολιτειών και στα μεγαλύτερα ΜΜΕ.
Με τα χαζά γιά δήθεν ''ανοιχτές επιστολές'' στα ελληνικά, προς τον πρόεδρο Τραμπ που τις διαβάζουν μόνο ολίγοι ηλικιωμένοι 'Έλληνες στην Αστόρια Νέας Υόρκης και με ασοβάρευτες δηλώσεις-ανακοινώσεις σε ομογενειακά και αθηναϊκά ΜΜΕ γραφικών προεδροπαραγόντων Ομογένειας, που εκπροσωπούν τον εαυτό τους, δουλειά ΔΕΝ γίνεται. Ούτε με τις -χωρίς ουσία και αποτέλεσμα- ''εγκυκλίους'' αρχιεπίσκοπου και μητροπολιτών.
Και γιά να μην έχουμε αυταπάτες, αλληλοκοροϊδευόμενοι, ''κυρώσεις'' εις βάρος της Τουρκίας γιά το ζήτημα Αγίας Σοφίας, ΔΕΝ θα υπάρξουν από οπουδήποτε. Μην ξεχνάμε ότι γιά την ελληνική κυβέρνηση, ''η Αγία Σοφία ΔΕΝ είναι ελληνοτουρκικό ζήτημα, ούτε ευρωτουρκικό''. Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι, 3 ημέρες πριν την αναγγελία Ερντογάν γιά μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Μ. Βαρβιτσιώτης, δήλωνε ''σίγουρος'' ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας ''δεν θα τολμήσει''. Γεγονός που πιστοποιεί την γελοιότητα-αχρηστία του υπουργείου Εξωτερικών.
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'', είχε από τον προηγούμενο χρόνο δημιουργήσει ''βάση δεδομένων'' με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, Λευκού Οίκου, υπουργείων, των 100 Γερουσιαστών ΗΠΑ, των 435 βουλευτών (Βουλή Αντιπροσώπων, Ουάσιγκτον), των 50 κυβερνητών των Πολιτειών (States) και 502 αμερικάνικων ΜΜΕ (τηλεοπτικών, έντυπων, ραδιοφωνικών, διαδικτυακών).
Και αποφάσισε να πράξει, σύμφωνα με το αμερικάνικο σύστημα, επειδή άριστα γνωρίζει ότι με γραφικούς των διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, με ''τουρίστες'' 'Ελληνες διπλωμάτες, με την Αρχιεπισκοπή κλπ, σοβαρή ΔΟΥΛΕΙΑ δεν γίνεται.
Το απόγευμα της 14ης Ιουλίου 2020, ο εκδότης του kalami.us, έστειλε την ακόλουθη επιστολή σε όλους τους προαναφερόμενους.
Το κείμενο (σε ελεύθερη μετάφραση)
: ..............
Aξιότιμε κ. (όνομα)
Από 10 Ιουλίου 2020, ένα σημαντικό γεγονός παγκόσμιου ενδιαφέροντος, απασχολεί ιδιαίτερα τους θρησκευόμενους πολίτες όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και πολλών άλλων χωρών. Ανεξάρτητα χριστιανικής θρησκείας ή δόγματος.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποφάσισε να μετατρέψει ένα ιστορικό, διαχρονικό λαμπρό αρχιτεκτονικά έργο της Χριστιανοσύνης στην Κωνσταντινούπολη, σε τζαμί-τέμενος γιά τις λειτουργικές ανάγκες μουσουλμάνων στο θρήσκευμα.
Πρόκειται γιά τον μεγαλοπρεπή ιστορικό Ναό Αγία Σοφία, που χτίστηκε πριν 1.483 χρόνια. 'Ηταν χριστιανικός Ναός μέχρι τον χρόνο 1453, όταν έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους. Λειτούργησε ως τέμενος μέχρι τον χρόνο 1934, όταν μετατράπηκε σε μουσείο. Θεωρείται ως εκκλησία, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Φυσικά ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει κάθε δικαίωμα να πράττει στην χώρα του, όπως κρίνει.
Αλλά δημιουργείται ένα ερώτημα, εξαιτίας της πράξης του. Αν ήθελε ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα ως τζαμί-τέμενος, θα μπορούσε να χτίσει ένα οπουδήποτε στην Τουρκία. Επέλεξε όμως να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί-τέμενος.
Ο στόχος προφανής: Να μηδενίσει το ΣΥΜΒΟΛΟ του Χριστιανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμβολο γιά Χριστιανούς, άσχετα αν αυτοί είναι Καθολικοί, Ορθόδοξοι κλπ
Ο Χριστιανισμός μετρά περίπου 2,2 δισεκατομμύρια πιστούς σε όλον τον κόσμο. Κι ένα πολύ υψηλό ποσοστό πολιτών στην χώρα μας, τις ΗΠΑ, είναι Χριστιανοί.
Εκτιμώ ότι επαφίεται στην συνείδηση και στην εντιμότητα του κάθε πολιτισμένου πολίτη της χώρας μας, θρησκευόμενου ή μη, εκκλησιαζόμενου ή μη, η αντίδραση γιά την προσβολή στο παγκόσμιο σύμβολο της Χριστιανοσύνης.
Ιδιαίτερα, επαφίεται στην συνείδηση και εντιμότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας και των ΜΜΕ, να πράξουν όπως αισθάνονται γιά το ζήτημα.
Γιά την περίπτωση αυτή, παραθέτω τα ακόλουθα, γιά επικοινωνία σας, απευθείας με το προεδρικό Μέγαρο στην 'Αγκυρα Τουρκίας, δηλ. με τον πρόεδρο Ερντογάν ***
Tel : (+90 312) 525 5555. Fax : (+90 312) 525 5831. E-mail: contact@tccb.gov.tr ***
Ευχαριστώ γα την προσοχή σας στην επιστολή αυτή και αν μπορώ να σας φανώ χρήσιμος με επιπλέον στοιχεία, είμαι στην διάθεσή σας. ***
(υπογραφή, όνομα, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνο, email)
...............
Σημ. 1: Η επιστολή στα αγγλικά στάλθηκε ατομικά στον κάθε παραλήπτη και ως κείμενο σε email και ως pdf με την υπογραφή.
Σημ. 2: *** Η παράγραφος δεν ήταν στην επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ και τους υπουργούς του.
πηγή: kalami.us

3 σχόλια:

  1. Η επιστολή στα αγγλικά στάλθηκε ατομικά στον κάθε παραλήπτη και ως κείμενο σε email και ως pdf με την υπογραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *** Η παράγραφος δεν ήταν στην επιστολή προς τον πρόεδρο Τραμπ και τους υπουργούς του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μεγαλοπρεπής ιστορικός Ναός ΤΗΣ Αγία Σοφία, χτίστηκε πριν 1.483 χρόνια. 'Ηταν χριστιανικός Ναός μέχρι τον χρόνο 1453, όταν έγινε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους. Λειτούργησε ως τέμενος μέχρι τον χρόνο 1934, όταν μετατράπηκε σε μουσείο. Θεωρείται ως εκκλησία, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή