Powered By Blogger

10.7.14

Ο λαϊκισμός του χαμαιλέοντα


Ο λαϊκισμός του χαμαιλέοντα

Εχτές το βράδυ που είδα ειδήσεις έμαθα ότι ο Φώτης Κουβέλης, αφού αξιολόγησε μαζί με τα όργανά του τα αποτελέσματα των εκλογών, προχώρησε στην αποστολή επιστολών στα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου, για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς. Μάλιστα, ο Φώτης αγωνιά τόσο πολύ για τον χώρο της κεντροαριστεράς που έστειλε όχι μία, αλλά δύο επιστολές. Μία στον Αλέξη Τσίπρα και μία σε όλους τους άλλους.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο παναριστερός Φώτης στην επιστολή του στους πολιτικούς αρχηγούς απευθύνει τον λόγο για την έναρξη των διαδικασιών ανασύστασης του χώρου της κεντροαριστεράς, ενώ στην επιστολή του στον Τσίπρα τον ενημερώνει πως ο χώρος της κεντροαριστεράς βρίσκεται σε ανακαίνιση, και σύντομα θα είναι κοντά μας.

Πλησιάζει άλλωστε και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και ήδη ο Αβραμόπουλος έχει δηλώσει συμμετοχή.

Σύμφωνα με τον ειδικό της Αριστεράς, Παύλο Τσίμα, η κίνηση Κουβέλη ενέχει μία σημαντική μεταβολή. Ενώ μέχρι σήμερα ο Φώτης Κουβέλης δεν απηύθυνε λόγο στο ΠΑΣΟΚ όσο αρχηγός είναι ο Βενιζέλος, από εδώ και στο εξής δεν έχει κανένα πρόβλημα. Του πέρασαν τα μουτράκια του Φώτη. Ξεθύμανε.

Ο Βενιζέλος από την άλλη, δεν έχει πρόβλημα ούτε αυτός να μιλήσει με τον οποιονδήποτε. Να τους ακούει δεν θέλει. Δεν μπορεί.

Βασικά, δεν μπορεί να ακούει καμία φωνή εκτός από την δική του.

Γι’ αυτό και δεν έχει καταλάβει ακόμα πως σχεδόν ότι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, τον έχει παρατήσει και δεν του το λέει γιατί είναι στην κυβέρνηση, και αν του το πει θα τρομάξει και θα πέσει.

Όλα κι όλα. Όσοι δεν ντρέπονται ακόμα να υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι όντως θαρραλέοι, αλλά όχι και τόσο ώστε να αναλάβουν την ευθύνη να σταματήσουν την καταστροφική του συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Όλα αυτά άκουγα στο δελτίο του Μέγκα και αναρωτιόμουν ποιος χέστηκε για το τι θα κάνει ο Βενιζέλος, ο Φώτης και η κεντροαριστερά, και τι σημασία έχει την ώρα που νομοσχέδια που πουλάνε την ΔΕΗ και τις παραλίες και χτίζουν παραρτήματα του Γκουαντανάμο ψηφίζονται εντός μιας βουλής εκατό βουλευτών.

Και τότε, ω του θαύματος, ο παρουσιαστής με έσωσε από τη μιζέρια μου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέει ο Στραβελάκης, απάντησε στην πρόταση Κουβέλη πως “δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον της κεντροαριστεράς, τον νοιάζει να σωθεί η χώρα”.

Νάτος. Αυτός είναι. Επιτέλους, ο πολέμιος του λαϊκισμού μας έβγαλε από το αδιέξοδο και δείχνει το δρόμο.

Τι δεξιά και αριστερά;

Ο Σταύρος θα μας σώσει και θα πάει από τη μέση.

ΥΓ. Μετά από χρόνια, όταν η ιστορία του Θεοδωράκη γίνει ταινία, βιβλίο ή έστω ντοκιμαντέρ, θα διδάσκεται από τους επικοινωνιολόγους ως το πέρασμα από τον παλαιοκομματικό λαϊκισμό στον νέο, εκσυγχρονισμένο, νεο-τηλεοπτικό λαϊκισμό.

Τον λαϊκισμό του χαμαιλέοντα.

πηγή
Πηγή: Ο λαϊκισμός του χαμαιλέοντα - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου