Powered By Blogger

13.6.12

Ρέκβιεμ για την εποχή των πελατών...


Ρέκβιεμ για την εποχή των πελατών
“...ούτε ακόμη και οι νεκροί δεν θα ’ναι ασφαλείς από τον εχθρό, εάν αυτός νικήσει... ” [Βάλτερ Μπένγιαμιν]
Σε νιώθω μέσα μου. Δεν μεγάλωσες ποτέ. Αλίμονο. Η φαντασίωση του παραδείσου στάχτες για 5.000 χρόνια. Υπεραπλουστεύσεις για επιβίωση στη κόλαση με τα τηλεκοντρόλ. Ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις εξεγέρσεων. Πορτοκαλί το φως στο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η μπύρα παγωμένη. Παράθυρο στο τίποτε για δεκαετίες. Το ταξίδι στα άστρα δεν έγινε ποτέ. Tο ιπτάμενο αυτοκίνητο δεν έχει εφευρεθεί. Τα εξελιγμένα γραφικά είναι μια κάποια λύσις. Ώσπου να αναλάβουν οι λεγεωνάριοι.
Εξελιγμένη πραγματικότητα, θολό τοπίο, όλα μια άποψη.
Μόνο σίγουρο οι έξυπνοι. Εργοστάσιο παραγωγής. Απόθεμα μεγάλο. Ιστορίες από τον κόσμο της ευαισθησίας. Τα λεφτά μας πίσω. Δεν είχαμε αντιληφθεί ότι η πραγματικότητα χτυπούσε την πόρτα. Η μουσική είναι για να την ακούς φτάνει οι ιδέες που την γέννησαν να είναι νεκρές. Ιδεονεκροταφείο με προενίσχυση. Αν το εισιτήριο αξίζει τα λεφτά του, το θέαμα θα καλύψει τη δυσοσμία των βασανιστηρίων και τα ζωντανά πελατολόγια θα ρίξουν φως στα αρχεία της ΑΕΠΙ.
Ο κολπικός έλεγχος είναι η τομή της βιολογίας με τα εφαρμοσμένα μαθηματικά και την παραγωγή πολιτισμού. Η συνισταμένη θα φόβιζε τον Φρανκεστάιν. Αυτός ήταν ο ποιο ανθρώπινος από όλους μας γιατί αποδέχθηκε το copy-paste. Ο φόβος μεγάλος στο βασίλειο της ήττας. Έρχονται. Είναι ήδη εδώ. Πέρασαν. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Ο Μπέντζαμιν πέθανε νωρίς. Το ίδιο και η ναρκοληψία της νομιμότητας.
Εδώ και πάντα θα μας βιάζουν τα πανό. Το πανό με απείλησε. Στην συνέχεια μη μπορώντας να αντισταθώ το κοίταξα. Με ανάγκασε να το κοιτάξω. Ένιωσα ρυπαρό. Εγώ το εκδημοκρατισμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τα τελευταία ISO, βιολογικό ιδεοκοντρόλ.Δυστυχώς παρά την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της κατασκευής μου δεν κατάφερα να αποφύγω τη σύγκρουση. Ο κολπικός έλεγχος είναι εδώ, ενωμένος δυνατός. Το πανό με βίασε κατά συρροή. Ο κολπικός έλεγχος ομολογώ ότι ποτέ δεν με είχε αγγίξει πιο πριν. Όταν χαίρεσαι τη βροχή την αντέχεις. Όταν χαίρεσαι με τη μουσική αντέχεις και τον κολπικό έλεγχο. Εξάλου ο κολπικός έλεγχος είναι φυσικό φαινόμενο όπως η βροχή, ο θάνατος ή το ντελίβερυ χημικών snac. Από απόσταση πάντα. Από απόσταση γιατί οι άλλοι είναι ο εχθρός. Ο εχθρός είναι προ των πυλών. Οι σφαγείς αμπαρωμένοι μέσα. Τα μυστικά του βάλτου δεν είναι τίποτα μπροστά στα μυστικά της αποταμίευσης. Θάνατος στον καλλιτέχνη. Ο καλλιτέχνης είναι νεκρός. Επιτέλους. Ήχος με ιδέες. Σαν να λέμε άδειο περίστροφο με έναν φτωχό μπροστά σου. Καθόλου trendy στην εποχή του “παλιότερα ήμασταν καλύτερα”.
Ο εφιάλτης στο δρόμο με τα αυθαίρετα. Τα όπλα δεν είναι λύση δήλωσε ο Freddy, παρότι οι καραμπίνες είναι το κυρίως χόμπι του. Δεν πρόκειται να κάνω λάθος. Ένοχος είναι αυτός που τρέχει. Η συμφωνία χαρακτήρων δεν αποφυλακίζει. Η αποφυλάκιση είναι συμφωνία χαρακτήρων. Το αόρατο χέρι των αγορών. Περαιτέρω εξηγήσεις στο δράμα είναι περιττές. Η ανάλυση δεν έδειξε κάτι άλλο εκτός από κάποια υπόνοια καρκινώματος. Αυτό αντιμετωπίζεται. Στον κόσμο του γύψου το πρώτο ραντεβού να είναι με Ναζί. Κόκκινα τριαντάφυλλα και σινεμά με Λένι Ρίφενσταλ στην έγχρωμη επανέκδοση. Οι οθόνες ως φυσικό φαινόμενο έχουν χρώματα. Οι άνθρωποι ως κατασκεύασμα απαγορεύεται. Τι θα πει ο παππούς και η γιαγιά; Οι σφαγμένοι άλλωστε έχουν πάντα άδικο. Οι πελάτες πάντα δίκιο. Κάτι σάπιο υπάρχει στα γονίδια που ελέγχουν τη καλοσύνη. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Εκείνος ο Σαγκάν αποδείχτηκε ότι αυτοκτόνησε υπό το βάρος της λάθος μεθοδολογίας. Οδηγήθηκε στο λάθος συμπέρασμα και κατηγόρησε την Ιερά Εξέταση για σκοταδισμό. Το άκουσα από γνωστή στοματική κοιλότητα της τηλεόρασης. Είναι αλήθεια. Το ψέμα είναι οι άλλοι. Η αλήθεια είμαι Εγώ. Μπαμπά που είναι οι σφαίρες; Περπατάνε άνθρωποι εκεί έξω και ξέρεις πόσο φοβάμαι. Πόσο καλύτερα ήμασταν με του λύκους. Θα μου λείψουν οι λύκοι.
Ζήτω η μη-βία! Φέρε μου το μαχαίρι να καταδικάσω ότι δεν ονειρεύτηκα ποτέ.
Σε παρακαλώ άσε με να το κάνω. Άσε με σου λέω. Δε βλέπεις που μας οδηγούν; Ο βόθρος αυτός δεν είναι κάτι.. αλλά είναι το σπίτι μου. Εδώ θα μείνω. Η διεργασία άρχισε. Η επόμενη εξέγερση θα είναι των πελατών που δεν έχουν να χάσουν τίποτα παρά μόνο τη δυσωδία τους. Για πάντα γέροι. Τα σχολεία είναι τα νέα γηροκομία.
Τα μαχαίρια τα νέα βιβλία. Φως. Ο κανιβαλισμός δεν εξορίστηκε ποτέ στις Άνδεις. Τα αναψυκτήρια του λαού θα γεμίσουν ξανά. Σουβλάκι για τα παιδιά. Ωραία γεύση έχει το νέο προϊόν. Που να φανταστεί κανείς ότι οι παλαιοναζί είχαν άδικο. Το ανθρώπινο κρέας δεν κάνει για σαπούνι.
Και κάποτε μου είχες πει ότι εγώ είμαι σκοτεινός. Τώρα άσε το φως ανοικτό. Το παιδί διατρέχει κίνδυνο. Από μια αστοχία υλικού είναι πιο σκούρο και στα νηπιαγωγεία έχουν ακόμα δημοκρατία.
Ποτέ δεν ξέρεις. Η κουδουνίστρες κάνουν και για συναγερμός. Αν τα νήπια προλάβουν… Μακάρι να προλάβουν.
Και κάποτε με είχες ρωτήσει γιατί είμαι τόσο σκοτεινός.
Χαρούμενος είμαι. Αλήθεια. Ποτέ δεν αισθάνθηκα τόσο ζωντανός.
Κουφάλες δεν θα με βρείτε.
Σας ψάχνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου