Powered By Blogger

20.3.15

Από σήμερα καλούνται 4 εκατ. οφειλέτες να πληρώσουν “ό,τι θέλουν” - Άνοιξε η εφαρμογή στο Taxisnet



Του Κωστή Πλάντζου
(Upd) Μάχη 8 ημερών δίνει η κυβέρνηση, εντός και εκτός συνόρων, για να μπορέσει να κρατήσει όρθια τη χώρα καθώς, σήμερα, πρέπει και πάλι να πληρώσει άλλα 2 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και για άλλες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.
Στο εξωτερικό, ο αγώνας της κυβέρνησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού όμως (στη Σύνοδο Κορυφής, στην «επταμερή» και λίγο πριν μεταβεί στο Βερολίνο) σκιάζονται από το πρόβλημα ρευστότητας της χώρας, που είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση και την εφαρμογή του προγράμματός της.
Για το λόγο αυτό, στο εσωτερικό, η κυβέρνηση δοκιμάζει τα πάντα για να βρει χρήματα χωρίς «ξένες πλάτες»: καταφεύγει σε νέου τύπου ρυθμίσεις χρεών και ετοιμάζει αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ, αν και θεωρούνται μονομερείς ενέργειες που δυναμιτίζουν τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια -που παραμένουν πάντως σε στάση αναμονής στην Αθήνα.
Δεύτε έως 27 Μαρτίου
Από σήμερα το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά και ένα τεράστιο «road show», μία ...
επικοινωνιακή επίθεση για να λανσάρει την «μιας χρήσεως» λύση που προσφέρει σε 4 εκατομμύρια οφειλέτες, του τύπου «πληρώστε ό,τι θέλετε και γλιτώστε τα πρόστιμα».
Η ρύθμιση απευθύνεται σε 3,7 εκατ. οφειλέτες που δεν πληρώνουν τίποτα στην εφορία. Οι υπόλοιποι 300.000 που χρωστούν αλλά πληρώνουν με δόσεις, πρέπει να πάνες ΔΟΥ, διακόψουν τη ρύθμιση που έχουν, να βγουν από αυτήν, να πληρώσουν ό,τι απομένει.
Η διορία λήγει 27 Μαρτίου 2015. Ο πολίτης θα επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και θα πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής που έχει. Από το μεσημέρι θα μπαίνει στο ίντερνετ, θα βλέπει την Ταυτότητα Οφειλής κάθε χρέους τους και θα επιλέγει ποιο θα πληρώσει. Την Ταυτότητα Οφειλής (Τ.Ο.) θα βρει στην ιστοσελίδα gsis.gr («προσωποποιημένη πληροφόρηση» ή μέσω εκτύπωσης «συγκεντρωτικής εικόνας οφειλών εκτός ρύθμισης») ή από τις Δ.Ο.Υ.
«Νευρική κρίση» προκαλεί όμως όχι μόνον αυτή ή και οι άλλες ρυθμίσεις χρεών που επισπεύδει μονομερώς η κυβέρνηση, αλλά και η απόφασή της να αλλάξει το καταστατικό του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για να πηγαίνουν τα λεφτά στα ασφαλιστικά Ταμεία και μέτρα κοινωνικής πολιτικής, αντί στο δημόσιο χρέος και μόνον, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.
Χθες πάντως η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κυρία Βαλαβάνη ανακοίνωσε τη νέα ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ, με πρόεδρο τον κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Αντώνη Λεούση, που καλούνται να εφαρμόσουν τις νέες κατευθύνσεις της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου