Powered By Blogger

10.12.11

80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ...

Αυτή την Ευρώπη οραματίσθηκαν;


Quantcast
Διαβάζω τα συμπεράσματα του πρώτου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού που έγινε στην Κρακοβία και αφορά όλη την Ευρώπη και θλίβομαι…
Σήμερα, 80 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, περίπου το 16% του πληθυσμού της ΕΕ είναι και επισήμως «φτωχοί», με εισόδημα κάτω του ενός τρίτου του εισοδήματος στη χώρα τους. Επισήμως, «φτωχοί» θεωρούνται όσοι ζουν με λιγότερο από το 60% του διάμεσου εθνικού εισοδήματος. (Ο διάμεσος είναι μέτρο που διαφέρει από το μέσο όρο αλλά εκτιμάται ότι αποδίδει πιστότερα την πραγματική εικόνα σε μια κοινωνία ή οικονομία).
Στην Κρακοβία υπουργοί από τα κράτη μέλη παρουσίασαν κάποια στοιχεία, ειδικά για το τι σκοπεύουν* να πράξουν:
Στη Γαλλία στόχος είναι η μείωση των επισήμως φτωχών κατά το ένα τρίτο μέχρι το τέλος του 2012 ενώ στη Γερμανία επιδιώκεται η μείωση των μακροχρόνια άνεργων κατά 20% μέχρι το 2020. Στην Πολωνία έχει τεθεί ως στόχος η έξοδος 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων από τη φτώχια στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

Στα συμπεράσματα του συνεδρίου αναφέρεται ότι για την καταπολέμηση της φτώχειας η ΕΕ πρέπει και μπορεί να βοηθήσει, μεταξύ άλλων, με τη θέσπιση ορισμένων κοινών κανόνων και τη διάθεση κονδυλίων.
Ναι!!!
Αυτό συμπέραναν οι υπουργοί !!!
ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ εν ΨΥΧΡΩ…
Βλέπει κανείς πολίτης κάποια Ευρωπαϊκή κυβέρνηση να κινείται προς αυτή την κατάσταση ;;;
Ενδιαφέρονται οι κυβερνώντες την Ευρώπη για τους πολίτες των χωρών τους ;;;
Είναι δυνατόν να δημιουργούν με την πολιτική τους κάθε μέρα που περνάει περισσότερους άνεργους , περισσότερους φτωχούς για να χρηματοδοτούνται οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και να ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ;;;
80 Εκ. ΑΝΕΡΓΟΙ /Νεόπτωχοι στην Ευρώπη …
Σε τί άραγε διαφέρουν οι πτωχοί της Ευρώπης από αυτούς στο Μπανγκλαντές ;;;
‘Εχει ταυτότητα με ευρωπαϊκά αστεράκια η ΠΕΙΝΑ ;;;
antilogos-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου