Τη γαλλική βασιλόπιτα τη σερβίρουν στις 6 Ιανουαρίου (Le jour de l'Épiphanie).Πρόκειται για ένα γλύκισμα που περιέχει αντι για το δικό μας φλουρί μια fève, -μια μικρή χριστουγεννιάτικη φιγουρίτσα-!!Συνοδεύεται πάντα από μια χάρτινη κορώνα κι όποιος βρει την fève είναι ο βασιλιάς της μέρας, φοράει την κορώνα και του κάνουν όλα τα χατίρια του για τη μέρα αυτή!!!
Υλικά (για 6 άτομα)
1/2 κιλό σφολιάτα
100 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
100 γρ αμυγδαλόψιχα αλεσμένη
75 γρ ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ μαργαρίνη
λίγες σταγόνες αμαρέτο
1 κρόκο
1 φλουρί
Εκτέλεση
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε με ένα πιρούνι
Ανακατεύουμε τα υλικά (εκτός τον κρόκο)
Βάζουμε τη γέμιση,το φλουρί (fève )
κλείνουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας
αλείφουμε με τον κρόκο.
Χαράζουμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και
ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου