24.5.15

Εργαλεία κήπου από ανακύκλωσηΤην ιδέα την πήρα από το διαδίκτυο, όπου υπάρχουν βιομηχανικές κατασκευές αλλά και φθηνές κατασκευές από ιδιώτες. Εδώ μπορείτε να δείτε μία τέτοια κατασκευή με παλιό ποδήλατο.
 
 
 
 

Αν έχετε κάποιον κήπο που να τον καλλιεργείτε, μπορείτε να φτιάξετε σχετικά εύκολα ένα απλό «τρακτέρ» από παιδικά παιχνίδια. Θα πρέπει βέβαια να έχετε κάποια βασικά εργαλεία και μερικές γνώσεις ή τουλάχιστον να έχετε έναν φίλο που να μπορεί να το φτιάξει.
Βρήκα στην ανακύκλωση ένα παιδικό ποδήλατο-καροτσάκι.
Ξήλωσα τα πάντα και κράτησα μόνο τον σκελετό με τις δύο ρόδες και το μακρύ χέρι που κρατάει ο γονιός.
Έπειτα έκοψα τον «λαιμό» Α του τιμονιού και ένα κομμάτι από το σημείο Β, εκεί όπου συνδέεται το «χέρι». Έπειτα κόλλησα το κομμάτι Β στην θέση του «λαιμού» του τιμονιού.
Αφαίρεσα το πλαστικό «χέρι» Γ και μετέτρεψα την λαβή σε «ταυ» με ένα κομμάτι σίδερο για να μπορώ να κατευθύνω το «τρακτέρ» με άνεση.

 
Τέλος στην θέση Β τοποθέτησα μία τσουγκράνα. Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ολοκληρωμένο το χειροκίνητο «τρακτέρ».
Το απλό αυτό σύστημα επιτρέπει να ισοπεδώνεις με ευκολία το (φυσικά πρώτα σκαμμένο) χώμα και δεν χρειάζεται να σκύβεις και να παιδεύεσαι με την τσουγκράνα.
Αργότερα σκοπεύω να φτιάξω υνί και κάποια άλλα απλά εργαλεία που χρησιμεύουν για την καλλιέργεια του μποστανιού. Έτσι θα αποφύγω το σκύψιμο αλλά και τα μηχανοκίνητα εργαλεία που εκτός του ότι είναι ακριβά κάνουν και θόρυβο.
Τέλος εδώ μπορείτε να δείτε το προχειροστημένο μποστάνι με σπόρους από ελληνικές ποικιλίες.
IMG_0471
Καλή μου επιτυχία και να σκάσετε όσοι ζηλεύετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου