Powered By Blogger

6.7.19

Αναμένεται ηχηρή παρέμβαση γιά αυτοκεφαλία της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ


Πληροφορίες από Νέα Υόρκη, αναφέρουν ότι ο επιφανής Ομογενής, Θεολόγος και μεγαλοεπιχειρηματίας, Στάθης Βαλιώτης, που έχει βοηθήσει με μεγάλες δωρεές την Εκκλησία, τα ελληνικά Σχολεία και φιλανθρωπικά Ιδρύματα, ετιμάζεται να κάνει νέα ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ.
Ο κ. Βαλιώτης, είχε δημιουργήσει ταραχή (19 Μαίου 2018), όταν με την ομιλία του στην Θεολογική Σχολή στην Βοστώνη (τον ετίμησε το ''Ελληνικό Κολέγιο'' με διδακτορικό δίπλωμα) έθεσε δημόσια και ξεκάθαρα τα περί αυτοκεφαλίας.

Στην ομιλία του είχε τονίσει:
«Η Εκκλησία μας διέρχεται μια σοβαρή κρίση. Δυστυχώς, την χειρότερη.
Τα αίτια είναι πολλά και ποικίλα. Ευχομαι να τα ξεπερασουμε, να δουμε καλύτερες ημέρες σαν ελληνοχριστιανοί στην Αμερική.
Πώς γίνεται οι Έλληνες της Αμερικής να είναι πρώτοι στην γνώση και δεύτεροι στον πλούτο και να μην έχουμε ακόμα ωριμάσει εκκλησιαστικώς ή μήπως καλλιεργούν αυτό το κλίμα γιατί αυτό συμφέρει;
Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει Αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική για να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του και την οικουμενική αποστολή του. Και τοτε το Πατριαρχειο θα ξαναβρει την αίγλη του, απο εδω θα διδαξουμε τα εθνη Ορθοδοξια, εδω θα βρει τη δύναμή του και θα σωθεί και η Ελλάδα..
Δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα, το Άγιο Πνεύμα να επιφοιτά σε είκοσι αρχιερείς και να μην αξίζει κανένας για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.
Δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο, καθώς και με διαφορετική ατζέντα. Και τι θα γίνει σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη, ποιόν θα βοηθήσει η εκκλησία μας;;;».
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βαλιώτης δήλωσε σε ελληνική ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Ν. Υόρκης: «Το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι ένα, πως τα τελευταία 30 χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι άγαμος στη Νέα Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λονγκ Αϊλαντ. 'Οτι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος, την τορπιλίζει ο διορισμένος». Φωτογράφισε δηλ. υπέροχα τον παπα-'Αλεξ Κσρλούτσο, γνωστόν και ως ''εισπράκτορα του Βαρθολομαίου''.

kalami.us
* Του Ιστολογίου μας: Το Φανάρι είναι αμετανόητο και δεν αλλάζει ρότα... μια χούφτα αργόσχολων ρασοφόρων άγονται και φέρονται επικυρώνοντας τις αποφάσεις του Πρώτου συμμετέχοντας και δια της ψήφου σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι...
Άρα μεταξύ δυο κακών (Αυτοκεφαλία ή εξάρτηση-αφαίμαξη από το Φανάρι) μπορεί να επικρατήσει το λιγότερο κακό...

12 σχόλια:

  1. Πληροφορίες από Νέα Υόρκη, αναφέρουν ότι ο επιφανής Ομογενής, Θεολόγος και μεγαλοεπιχειρηματίας, Στάθης Βαλιώτης, που έχει βοηθήσει με μεγάλες δωρεές την Εκκλησία, τα ελληνικά Σχολεία και φιλανθρωπικά Ιδρύματα, ετιμάζεται να κάνει νέα ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Βαλιώτης, είχε δημιουργήσει ταραχή (19 Μαίου 2018), όταν με την ομιλία του στην Θεολογική Σχολή στην Βοστώνη (τον ετίμησε το ''Ελληνικό Κολέγιο'' με διδακτορικό δίπλωμα) έθεσε δημόσια και ξεκάθαρα τα περί αυτοκεφαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ομιλία του είχε τονίσει:
    «Η Εκκλησία μας διέρχεται μια σοβαρή κρίση. Δυστυχώς, την χειρότερη.
    Τα αίτια είναι πολλά και ποικίλα. Ευχομαι να τα ξεπερασουμε, να δουμε καλύτερες ημέρες σαν ελληνοχριστιανοί στην Αμερική.
    Πώς γίνεται οι Έλληνες της Αμερικής να είναι πρώτοι στην γνώση και δεύτεροι στον πλούτο και να μην έχουμε ακόμα ωριμάσει εκκλησιαστικώς ή μήπως καλλιεργούν αυτό το κλίμα γιατί αυτό συμφέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει Αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική για να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του και την οικουμενική αποστολή του. Και τοτε το Πατριαρχειο θα ξαναβρει την αίγλη του, απο εδω θα διδαξουμε τα εθνη Ορθοδοξια, εδω θα βρει τη δύναμή του και θα σωθεί και η Ελλάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα, το Άγιο Πνεύμα να επιφοιτά σε είκοσι αρχιερείς και να μην αξίζει κανένας για Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γίνεται να διοικούμεθα από μία μικρή ομάδα ανθρώπων που βρίσκεται στην Τουρκία, χωρίς ποίμνιο και χωρίς σκοπό, μα ούτε και έργο, καθώς και με διαφορετική ατζέντα. Και τι θα γίνει σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη, ποιόν θα βοηθήσει η εκκλησία μας;;;».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Βαλιώτης δήλωσε σε ελληνική ημερήσια εφημερίδα Αστόριας Ν. Υόρκης: «Το πρόβλημα της Εκκλησίας της Αμερικής είναι ένα, πως τα τελευταία 30 χρόνια έχει δύο Αρχιεπισκόπους, ο ένας είναι άγαμος στη Νέα Υόρκη και ο άλλος είναι έγγαμος και μένει κάπου στο Λονγκ Αϊλαντ. 'Οτι προσπάθεια κάνει ο εκλεγμένος, την τορπιλίζει ο διορισμένος». Φωτογράφισε δηλ. υπέροχα τον παπα-'Αλεξ Κσρλούτσο, γνωστόν και ως ''εισπράκτορα του Βαρθολομαίου''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Φανάρι είναι αμετανόητο και δεν αλλάζει ρότα... μια χούφτα αργόσχολων ρασοφόρων άγονται και φέρονται επικυρώνοντας τις αποφάσεις του Πρώτου συμμετέχοντας και δια της ψήφου σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι...
    Άρα μεταξύ δυο κακών (Αυτοκεφαλία ή εξάρτηση από το Φανάρι) μπορεί να επικρατήσει το λιγότερο κακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η άποψή μας είναι ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αλλά και η "ομογένεια"
    βρίσκεται σε κυκεώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν και είναι γνωστές πολλές φυγόκεντρες τάσεις από το «κέντρο εξουσίας» το Φανάρι, η κάθε μια με τα δικά της συμφέροντα και επιδιώξεις για υλοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ποιος θα έχει εξ΄ αρχής το πάνω χέρι σε αυτές τις καταστάσεις είναι τον μισό της νίκης για τα επιδιωκόμενα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι "Φιλοπατριαρχικοί" ίσως μια μικρή ελίτ πλούσιων «αρχόντων» και μπίζνεσμεν με «ηγέτη» και γνωστό τοις πάσι φάδερ Άλεξ Καρλούτσο.

    Οι Αντιπατριαρχικοί αυτοκεφαλιστές –αυτονομιστές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με από ετών πολλών ευθεία και συγκεκριμένη δράση.

    Οι "αδιάφοροι" που γύρισαν την πλάτη στα εκκλησιαστικώς τεκταινόμενα, που μάλλον είναι η μεγάλη αλλά και τραγική πλειοψηφία, άνω του 80% όπως γράφεται.

    Τα ένθεν κακείθεν ελληνοαμερικανικά και ελληνικά ΜΜΕ. Άλλα εξαπολύουν μύδρους κατά Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου και άλλα επαίνους και θριαμβολογίες τόσο για την επιλογή του Πατριάρχη όσο και για τις ικανότητες και προσωπικότητα του Ελπιδοφόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή