Powered By Blogger

26.9.20

Οι ψευτιές αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου (περί συνάντησης με Πομπέο)


Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής (ΗΠΑ), συνοδευόμενος από τον άτυπο αρχιεπίσκοπο φΑΚ (φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσο), έγινε δεκτός από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάϊκ Πομπέο, 24 Σεπ. '20. Η συνάντηση, γιά θέματα Πατριαρχείου, είχε αναβληθεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες.

Μετά τη συνάντηση, ο Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να εκφράσω την έντονη δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη θλίψη όλης της Ομογένειας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να εκφράσω τη βαθύτατη ανησυχία της Ομογένειας για τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο». Σε ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής αναφέρεται ότι συζήτησαν και θέματα ''Ομογένειας''. (Σημ.: Το ''ΚΑΛΑΜ'' είναι αποκλεισμένο από δελτία τύπου, ανακοινώσεις κλπ της διεφθαρμένης-απατεωνίστικης Αρχιεπισκοπής).
Αυτά μετάδωσαν, βασικά, το άθλιο κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) και λοιποί (όπως π.χ. το ''όργανο Αρχιεπισκοπής'' γνωστό και ως ''χαβούζα Α. Διαματάρη'' στην Νέα Υόρκη, που... ''θεοποιεί'' τον αρχιεπίσκοπο γιά ''κονόμες'').
Αλλά ο Πομπέο είπε την αλήθεια (στο twitter): «Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο για να συζητήσουμε τη διαρκή υποστήριξή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ορθόδοξη Κοινότητα είναι ένας ζωτικός φίλος και συνεργάτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες». Δηλ. μίλησαν μόνο γιά θέματα θρησκευτικού-πατριαρχικού ενδιαφέροντος. Φυσικό και αναμενόμενο, επειδή οι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν συζητούν πολιτικά ή εξωτερικής πολιτικής ή στρατιωτικά θέματα με εκκλησιαστικούς ηγέτες.
Κατά συνέπεια, ο αρχιεπίσκοπος με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, γιά μία ακόμα φορά εξαπατεί, αφού εκεί βάζει και θέματα που ΔΕΝ συζητήθηκαν, όπως ελληνοτουρκικά, Ομογένειας κ.ά., γιά να εντυπωσιάσει ''αφελείς'' στην Ελλάδα και στην Ομογένεια.
Σε ότι μας αφορά ως Ελληνισμό στις ΗΠΑ, ο ''άνθρωπος της Τουρκίας στις ΗΠΑ'' αρχιεπ. Ελπιδοφόρος (που ουδέποτε τόλμησε να πει ''κακιά κουβέντα'' γιά Ερντογάν και Τουρκία), ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια, ούτε μπορεί να ομιλεί γιά λογαριασμό της. Εκπροσωπεί τυπικά ΜΟΝΟ ένα ποσοστό 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών του. Η Ομογένεια δεν τον όρισε ως ''αντιπρόσωπό'' της.

4 σχόλια:

  1. Αλλά ο Πομπέο είπε την αλήθεια (στο twitter): «Με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδόφορο για να συζητήσουμε τη διαρκή υποστήριξή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Ορθόδοξη Κοινότητα είναι ένας ζωτικός φίλος και συνεργάτης για τις Ηνωμένες Πολιτείες». Δηλ. μίλησαν μόνο γιά θέματα θρησκευτικού-πατριαρχικού ενδιαφέροντος. Φυσικό και αναμενόμενο, επειδή οι της κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν συζητούν πολιτικά ή εξωτερικής πολιτικής ή στρατιωτικά θέματα με εκκλησιαστικούς ηγέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά συνέπεια, ο αρχιεπίσκοπος με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, γιά μία ακόμα φορά εξαπατεί, αφού εκεί βάζει και θέματα που ΔΕΝ συζητήθηκαν, όπως ελληνοτουρκικά, Ομογένειας κ.ά., γιά να εντυπωσιάσει ''αφελείς'' στην Ελλάδα και στην Ομογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι αφελείς όσοι νομίζουν ότι ο Τζο Μπάϊντεν (αν εκλεγεί πρόεδρος) θα ''μαλώσει'' την Τουρκία και θα ''προστατεύσει'' την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τη συνάντηση, ο Ελπιδοφόρος δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να εκφράσω την έντονη δυσφορία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη θλίψη όλης της Ομογένειας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να εκφράσω τη βαθύτατη ανησυχία της Ομογένειας για τη διαρκώς κλιμακούμενη επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή