Powered By Blogger

3.12.20

God Help America

 Οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μία ανησυχητική περίοδο αμφιβολίας

Είναι μοναδικές, ιστορικές οι ημέρες που ζούμε στις ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάϊντεν ετοιμάζεται να ορκιστεί, 20 Ιανουαρίου '21, ως ο επόμενος (46ος) πρόεδρος των ΗΠΑ και ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ομιλεί καθημερινά γιά ''απάτες στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου '20''. Ομιλεί για ψήφους νεκρών, ανωμαλίες στα μηχανήματα ψηφοφορίας, αλλά και για διαφθορά σε μεγάλες πόλεις με ψήφους που πήγαν για τον Τζο Μπάιντεν.

«Αυτές οι εκλογές ήταν μια απάτη. Όλοι το γνωρίζουν. Δεν με πειράζει αν χάσω τις εκλογές, αλλά θέλω να χάσω με τίμιο τρόπο... Είναι στατιστικά αδύνατο να έχω ηττηθεί», δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ (2 Δεκ. '20). 'Ολες οι προσφυγές του στην Δικαιοσύνη έχουν απορριφθεί, αλλά ο Τραμπ επιμένει. Και σχεδόν γιά τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ, όσους ενήλικες τον ψήφισαν, η φράση ''απάτη στις εκλογές'', υπονομεύει σοβαρά την θητεία του επόμενου πρόεδρου.

Πρωτοφανή γεγονότα γιά τις ΗΠΑ. Οι αριθμοί λένε ότι ο Μπάϊντεν κέρδισε τις εκλογές με 6+ εκατομ. ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ και την πλειοψηφία των ''εκλεκτόρων'' που αναδεικνύουν τον πρόεδρο. Κι ο Τραμπ αμφισβητεί την εγκυρότητα των εκλογών.

Οι ΗΠΑ πάλι πρωτοπορούν. Μόνο που τώρα φαίνονται ως τριτοκοσμική χώρα με καταγγελίες από τον απερχόμενο πρόεδρο γιά ''εκλογικές απάτες''. Τα γεγονότα πιστοποιούν ότι οι καταγγελίες Τραμπ είναι αβάσιμες, αλλά η ζημιά έγινε και είναι καταστροφική γιά μιά παραδοσιακή Δημοκρατία, με αρχές και κανόνες.

Σε συνδυασμό με τον κορωνα-ιό που χτυπά αλύπητα την χώρα, τις φυλετικές και λοιπές διακρίσεις, την κατάσταση της οικονομίας, το 1/3 του λαού να υποσιτίζεται, τις κοινωνικές-οικονομικές ανισότητες, τις καταγγελίες γιά ''νοθεία-απάτη στις εκλογές'' κ.ά., οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μία ανησυχητική περίοδο αμφιβολίας, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι φέρνει. Αλλά δεν φαίνεται να φέρνει κάτι καλό γιά την επόμενη δεκαετία. Η αρχή του τέλους μίας ''αυτοκρατορίας'', μιάς ''υπερδύναμης'', είναι γεγονός. 'Οπως τόσες άλλες αυτοκρατορίες στο παρελθόν, που είχαν αρχή, μεγαλουργία και τέλος.

Τον Τραμπ θα τον κρίνει η ιστορία. Η ζημιά που προκάλεσε στην χώρα, είναι πολύ μεγάλη. Ας ευχηθούμε να μην έχει δυσάρεστες συνέπειες. Π.χ. με κάποιας μορφής εμφύλιο, αφού σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχουν όπλα.

Γιά να επανέλθει η χώρα στην ομαλότητα, χρειάζεται ενωτική, τίμια ηγεσία. Και ο Μπάϊντεν, ως ''επαγγελματίας πολιτικός'', δεν έχει τα προσόντα, εξαιτίας ηλικίας και ειδικά, πολιτικής-κομματικής ''κατεστημένης'' νοοτροπίας. Και το χειρότερο από όλα θα είναι το γεγονός ότι ο εγωμανής Τραμπ θα συνεχίζει έντονα τον ''ανταρτοπόλεμο''.

Πιθανά να ήταν ωφέλιμη η αποχώρησή του Μπάϊντεν από την προεδρία, τον πρώτο χρόνο. Η Κάμαλα Χάρρις θα ήταν μιά κάποια λύση, με το μήνυμα στον λαό ''υποφέραμε από την κατεστημένη σαπίλα και τους ακροδεξιούς-διαιρετικούς Τραμπ, αλλά είναι ώρα γιά ηρεμία, γιά δραστικές αλλαγές''.

kalami.us - 3 Δεκ. '20

3 σχόλια:

  1. Οι ΗΠΑ πάλι πρωτοπορούν. Μόνο που τώρα φαίνονται ως τριτοκοσμική χώρα με καταγγελίες από τον απερχόμενο πρόεδρο γιά ''εκλογικές απάτες''. Τα γεγονότα πιστοποιούν ότι οι καταγγελίες Τραμπ είναι αβάσιμες, αλλά η ζημιά έγινε και είναι καταστροφική γιά μιά παραδοσιακή Δημοκρατία, με αρχές και κανόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μία ανησυχητική περίοδο αμφιβολίας, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι φέρνει. Αλλά δεν φαίνεται να φέρνει κάτι καλό γιά την επόμενη δεκαετία. Η αρχή του τέλους μίας ''αυτοκρατορίας'', μιάς ''υπερδύναμης'', είναι γεγονός. 'Οπως τόσες άλλες αυτοκρατορίες στο παρελθόν, που είχαν αρχή, μεγαλουργία και τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιθανά να ήταν ωφέλιμη η αποχώρησή του Μπάϊντεν από την προεδρία, τον πρώτο χρόνο. Η Κάμαλα Χάρρις θα ήταν μιά κάποια λύση, με το μήνυμα στον λαό ''υποφέραμε από την κατεστημένη σαπίλα και τους ακροδεξιούς-διαιρετικούς Τραμπ, αλλά είναι ώρα γιά ηρεμία, γιά δραστικές αλλαγές''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή