Powered By Blogger

18.4.12

Για να δούμε τι υπάρχει κάτω απο την "αντιμνημονιακή" ταπετσαρία του συνδυασμού "ΟΧΙ" (Καζάκης- Παπαθεμελής)...

Ο "πολιτικός γάμος" που έγινε μεταξύ του Καζάκη (ΕΠΑΜ) και του Παπαθεμελή ( Δημ. Αναγέννηση) μπορεί να μην είχε παρανύφους και κουμπάρο, ωστόσο εξ αυτού γεννήθηκε ένας εκλογικός συνδυασμός με το όνομα "ΟΧΙ". Επικεφαλής αυτού του νέου υβριδικού κόμματος είναι η πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη.
Ας δούμε όμως πρώτα το περιεχόμενο της ανακοίνωσης συνεργασίας Καζάκη - Παπαθεμελή και μετά θα αποκαλύψουμε τι υπάρχει στο εσωτερικό του ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη:Ανακοίνωση εκλογικής συνεργασίας
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.), ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Με δεδομένη την άνευ προηγουμένου κοινωνική, πολιτική και οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και ο λαός μας και εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης, κατά την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει σε μια ιστορική στιγμή για την τύχη της χώρας, τα κόμματα του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου και της Δημοκρατικής Αναγέννησης αποφάσισαν να συμπράξουν σε μία εκλογική συνεργασία με το όνομα:
Ο Χ Ι
Στόχος μας είναι να εκφράσουμε το εθνικό, δημοκρατικό, πατριωτικό συναίσθημα του ελληνικού λαού, καθώς και η ανάδειξη ικανών και έντιμων εκπροσώπων που θα αντιμετωπίσουν με μαχητικότητα και ασυμβίβαστο πνεύμα τα κρίσιμα κοινωνικά και ευαίσθητα εθνικά θέματα προς όφελος του λαού.
Νομοτυπικά επικεφαλής και εκπρόσωπος του ΟΧΙ ορίζεται η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγήτρια κα. Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη.
Οι επικείμενες εκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας μας και πρέπει όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές και να υποστηρίξουν την δημιουργηθείσα εκλογική πατριωτική συνεργασία αποφεύγοντας την αποχή, τα λευκά και τα άκυρα που ευνοούν το καταρρέον διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Οι όροι εκλογικής συνεργασίας του ΟΧΙ είναι οι ακόλουθοι και όλοι οι φορείς, κόμματα και κινήματα, που τους αποδέχονται καλούνται να συμπαραταχθούν και να την ενισχύσουν.
Πολιτικοί Όροι της Συνεργασίας:
Απονομιμοποίηση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και την καταστροφή.
Τιμωρία των ενόχων και δήμευση των περιουσιών τους.
Καταγγελία των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας. Παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
Οικονομική ανάκαμψη της χώρας με ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση, αξιοποίηση της δημιουργικότητας του λαού μας, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας, των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και του γεωγραφικού της χώρου, (ΑΟΖ), ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.
Δημοψήφισμα για την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.
Υπερασπιζόμαστε την ιστορική, γλωσσική, θρησκευτική και πολιτιστική μας ταυτότητα και κληρονομιά.
Για την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας υποστηρίζουμε μία εθνική στρατηγική αποτρεπτικής ισχύος που να αντικαταστήσει τον ενδοτισμό της κατευναστικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Απαιτούμε σύγκληση συντακτικής εθνοσυνέλευσης και αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη για την εγκαθίδρυση μιας ελεύθερης και ανεξάρτητης Πολιτείας με πραγματικά αδέσμευτες εξουσίες, Εκτελεστική, Δικαστική, Νομοθετική, και εφαρμογή απλής αναλογικής για βαθύτερη δημοκρατία. Γιατί πρέπει επιτέλους να μπει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων, η ελευθερία να εκτοπίσει τον φόβο.
Οι Συνεργαζόμενοι:
Δημήτρης Καζάκης
Εκπρόσωπος
Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου
και
Στέλιος Παπαθεμελής
Πρόεδρος
Δημοκρατικής Αναγέννησης
Ποιός αλήθεια θα μπορούσε να πεί ότι δεν συμφωνεί μέ έναν έστω απο τους παραπάνω όρους πολιτικής συνεργασίας.
Μάλλον κανένας .
Όπως κανείς δεν θα διαφωνήσει με τα αυτονοήτως αποδεκτά αντιμνημονιακα τσιτάτα που χρησιμοποιεί ο Καμμένος και κάθε άλλος όψιμος επαναστάτης με ή χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.
Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα διαφωνίας επί των βασικών αρχών έτσι όπως αυτές τουλάχιστον διατυπώνονται αορίστως και ... γενικώς απο τα διάφορα "μέτωπα" ή "κινήματα".
Όταν όμως σηκώνεις την ταπετσαρία ή την μοκέτα (ανάλογα με ποιόν απο αυτούς ασχολείσαι) διαπιστώνεις ότι υπάρχει αρκετή "σκόνη" απο κάτω και έτσι χάνεται σταδιακά ή γρήγορα (κατά περίπτωση) η "διαυγής" εικόνα του "πατριωτικού μετώπου" ή του "λαϊκού κινήματος" που φιλοτέχνησαν ως επικοινωνιακό μοτίβο οι πεφωτισμένοι ηγέτες αυτών των "κινημάτων" και "μετώπων".
Ας δούμε προς το παρόν ποιά είναι η επικεφαλής του υβριδικού κόμματος "ΟΧΙ" που γεννήθηκε απο τον πολιτικό γάμο Καζάκη- Παπαθεμελή:Απόσπασμα απο το δημοσιευθέν βιογραφικό της κ. Μαρίας Δελιβάνη:- Αριστούχος απόφοιτος του ΑΠΘ και του Παν/μίου Sorbonne του Παρισιού όπου σπούδασε με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης και από όπου έλαβε το διδακτορικό της (Doctorat d' Etat es Sciences Economiques) με άριστα και διάκριση, και με εξειδικευμένες σπουδές στα Παν/μια London School of Economics, Berkeley (ΗΠΑ) και Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.
- Καθηγήτρια και ...Πρύτανης στο Παν/μιο Μακεδονίας, Σύμβουλος του Υπουργείου Συντονισμού, της ΥΠΑΒΕ, του ΟΟΣΑ των Παρισίων, μέλος του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Παν/μίου της Μασσαλίας, Αντιπρόεδρος. της Ένωσης Οικονομολόγων Γαλλικής Γλώσσας, Αντιπρόεδρος και Δευθύντρια του CEDIMES Ελλάδας, Πρόεδρος του ιδρύματος "Δημήτρης και Μαρία Δελιβάνη".
Δεν είμαστε ασφαλώς σε θέση να κρίνουμε το ακαδημαϊκό έργο της κυρίας Δελιβάνη ούτε βεβαίως σε θέση να γνωρίζουμε πως κατάφερε να είναι π.χ σύμβουλος του πάλαι ποτέ υπουργείου συντονισμού (κατάλοιπο των μετεμφυλιακών κυβερνήσεων που επί της ουσίας μόνο ως συντονιστικό υποτυργείο δεν λειτουργούσε), μέλος του ΟΟΣΑ Παρισίων κλπ.
Μπορούμε όμως να βγάλουνμε κάποια πρώτα συμπεράσματα διαβάζοντας την ιστοσελίδα του ιδρύματος "Δημήτρης και Μαρία Δελιβάνη":
"... Το Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη λειτουργεί από το 1999, αλλά απέκτησε νομική υπόσταση μόνο το 2002. Καθώς το 2005...Στο, σχετικά, σύντομο αυτό διάστημα το Ίδρυμα είχε συνεχή και έντονη επιστημονική παρουσία, συνεργασίες και πολυσύνθετες δραστηριότητες στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Αφρική, υποστηρίζοντας με έμφαση τις επιλογές των ιδρυτών του, αλλά και απολαμβάνοντας υπέρτατες τιμές και πολύπλευρη αναγνώριση στο πρόσωπο της προέδρου του...
Το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, που άλλωστε δικαιολογεί και το έντονα κριτικό τους πνεύμα, εκκινεί από την υπόθεση ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται, γι ακόμη μια φορά, σε μεταβατική φάση. Βιώνει, δηλαδή, το τέλος μιας εποχής, που χαρακτηρίζεται από την παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με ένα άκρατο φιλελευθερισμό, και προσδοκά να γιατρέψει τις πληγές της στο νέο σύστημα που, απροσδιόριστο ακόμη στις λεπτομέρειές του, αναδύεται ωστόσο μέσα από πλήθος ενδείξεων.
Η πρόεδρος του ιδρύματος, με τις εισηγήσεις της, ανά την υφήλιο, την επιλογή των θεμάτων που αποτελούν το περιεχόμενο των συγγραμμάτων, των άρθρων, των διαλέξεων και των συνεντεύξεών της αποβλέπει, στη σμίκρυνση κατά το δυνατό, της ενδιάμεσης αυτής περιόδου και στην έλευση του νέου σταδίου εξέλιξης. Στα πλαίσια αυτού του νέου συστήματος αναμένονται σημαντικές βελτιώσεις, που θα του επαναπροσδώσουν το ανθρώπινο πρόσωπο, που έχασε μετά τη δεκαετία του ’70.
Το Ίδρυμα, το Δ.Σ. και η πρόεδρός του προσπαθούν, στο μέτρο του δυνατού, να μένουν μακριά από φανατισμούς, από μονοδιάστατες σκέψεις και από μονόδρομους. Επιλέγουν συνδυασμούς παράδοσης, προόδου, ευαισθησίας, ανοχής και, βέβαια, κριτικής θεώρησης."
Προσπαθώντας να ...αποκωδικοποιήσουμε τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία αλαζονική προσωπικότητα , η οποία αφού έχει διαπιστώσει πως βρισκόμαστε στο "τέλος μιας εποχής,που χαρακτηρίζεται από την παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με ένα άκρατο φιλελευθερισμό" και στην αρχή μιας "Νέας εποχής" ( θα λέγαμε εμείς) που κατά τα λεγόμενα της "αντιμνημονιακής" κ. Δελιβάνη "... προσδοκά να γιατρέψει τις πληγές της στο νέο σύστημα που, απροσδιόριστο ακόμη στις λεπτομέρειές του, αναδύεται...", " ... αποβλέπει, στη σμίκρυνση κατά το δυνατό, της ενδιάμεσης αυτής περιόδου και στην έλευση του νέου σταδίου εξέλιξης"
Αν λοιπόν καταλάβαμε καλά, η κ. Δελιβάνη είναι ένα εξέχον μέλος της "Νέας Εποχής" , δηλαδή εκείνης της πλατφόρμας πάνω στην οποία εδράζεται τόσο η Νέα Τάξη Πραγμάτων αλλά και κάθε άλλο επιτελείο το οποίο υπηρετεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τους σκοπούς της "δημιουργικής καταστροφής", ή όπως λέμε εμείς την ανάδυση του γνήσιου και ανόθευτου καπιταλισμού με την μορφή μιας παγκόσμιας τυρρανικής κυβέρνησης.
Αυτό είναι το "νέο στάδιο εξέλιξης" για το οποίο έχουν μιλήσει και γράψει δεκάδες θεωρητικοί του καπιταλισμού και κυρίως της "Νέας Εποχής".
Ας δούμε τώρα ποιοί εγκαταβιούν σε αυτό το ίδρυμα για να καταλάβουμε επι τέλους αν και κατά πόσο υπάρχει λαϊκό έρεισμα σε αυτό:
-Το Δ.Σ του ιδρύματος "Δημήτρης και Μαρία Δελιβάνη"
Πρόεδρος: Μαρία Νεγρεπόντη-ΔελιβάνηΑντιπρόεδρος: Χρυσολέων Παπαδόπουλος
Αντιπρόεδρος: Ιορδάνης Καϊσερλίδης, Οικονομολόγος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη νομισματική πολιτική και δημοσιογράφος ο Ιορδάνης Καϊσερλίδης έχει να επιδείξει πολύπλευρες δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στα πολυάριθμα ενδιαφέροντά του. Έλαβε μέρος σε ειδικά προγράμματα πάνω στην ευρωπαϊκή ενοποίηση σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αυστρίας και της Ολλανδίας, καθώς και σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, ο κ.Ιορδάνης Καϊσερλίδης πρόσφερε τις υπηρεσίες του ως σύμβουλος στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, στο Διεθνές Σώμα Διοικητικών Υπηρεσιών και ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Ακόμη, στο ενεργητικό του Ιορδάνη Καϊσερλίδη είναι η ίδρυση της Εταιρείας Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος. Μέλος της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης, της ΕΕΔΕ (1984-1987), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Μακεδονίας-Θράκης (1989-1993), του διοικητικού συμβουλίου της Χρηματιστηριακής Μακεδονίας-Θράκης (1992-1993), αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Δελιβάνη, μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International). Από το 1983 ως το 2005 εργάστηκε ως διευθυντής Βορείου Ελλάδος μεγάλου εκδοτικού οργανισμού. Είναι συγγραφεύς πολλών βιβλίων, μονογραφιών, μελετών και άρθρων τόσο σε αμιγώς οικονομικά, όσο και σε γενικότερα θέματα. Σήμερα είναι διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.
(Σχόλιο Κλασσικοπερίπτωσης: Αν μπορέσετε να βρείτε εσείς κάποιες κοινές συνισταμένες μεταξύ των παραπάνω τίτλων και των σκοπών της πολιτικής συνεργασίας Καζάκη- Παπαθεμελή, σας παρακαλούμε να μας τις στείλετε)
Ταμίας: Ελένη Δελιβάνη
Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος στους Δημάρχους Καλαμαριάς και Πανοράματος, υπήρξε επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (Ν.Π.Ι.Δ. υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης) και είναι αξιολογήτρια του ΕΜΑ (Ενιαίο Μητρώο Αξιολογητών) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Γραμματέας: Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου
...υπήρξε Αντιπρύτανης για την περίοδο 2003-5 και Πρόεδρος της HELEXPO Α.Ε. 2004-5. Υπήρξε, ακόμη, Τακτικό Μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού» και είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Μέλος: Στέλιος-Άγγελος Παπαθεμελής
Μέλος: Νίκος Ευθυμιάδης
Ο γνωστός επιχειρηματίας της Βόρειας Ελλάδας, Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών REDESTOS, που αποτελείται από δέκα θυγατρικές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεν περιορίζεται στην πλουσιότατη επιχειρησιακή του δραστηριότητα....
Πρόεδρος επί Τιμή του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμφώνου Σταθερότητας (SP/BAC). Πρόκειται για ένα Σώμα, που συγκεντρώνει 45 επιχειρηματίες και επενδυτές, και που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξή τους.
Πρόεδρος επί Τιμή στο Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης.
Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος.
Αντιπρόεδρος του Κέντρου για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Ν.Α. Ευρώπη(σχόλιο Κλασσικοπερίπτωσης: Το ...περίφημο "CDRSEE" , εκείνο δηλαδή το παραμάγαζο της CIA και των ιδρυμάτων τύπου Soros Foundation που διαδραμάτισε και διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην ανθελληνική προπαγάνδα και την αποδόμηση της παιδείας .Για το CDRSEE έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες κείμενα μερικά εκ των οποίων μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ ). Στα πλαίσια αυτού του Κέντρου ο Νίκος Ευθυμιάδης διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη συνάντηση επιχειρηματιών από τα Βαλκάνια, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου 2007.
Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής διευκόλυνσης Εξωτερικού Εμπορίου.
Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Γραφείου Οικονομικής Συνεργασίας στην Ν.Α. Ευρώπη.
Πρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος του Ε.Β.Ε.Θ.
Επίτιμος Πρόξενος Ολλανδίας.
 Νομικός Σύμβουλος: Σαράντος Ορφανουδάκης (http://www.delivanis.com του ιδρύματος "Δημήτρης και Μαρία Δελιβάνη")
Επίλογος
Τώρα πόσο ταιριάζουν όλοι αυτοί οι τίτλοι και οι "συμμετοχές" στο "ΟΧΙ" του Καζάκη- Παπαθεμελή και πόσο βοηθά η κ. Δελιβάνη και το περιβάλλον της στην εκπροσώπηση και την ενδυνάμωση ενός "λαϊκού κινήματος" με στοιχεία εθνικοαπελευθερωτικά, εσείς θα το κρίνετε.Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι αυτό που λέει ο λαός σε τετοιες περιπτώσεις:Ζαβός ζαβή παντρεύτηκε, ζαβά παιδιά θα κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου