Powered By Blogger

5.5.12

Ψηφίζουμε χωρίς προφυλακτικό...Ούτως ή άλλως, ό,τι ήταν να κολλήσουμε, το κολλήσαμε...


Ψηφίζουμε χωρίς προφυλακτικό
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα.
Οι δείκτες του ρολογιού φτάνουν στο... ακριβώς, για τη στιγμή που περιμένουν οι περισσότεροι. Κι όταν λέμε περισσότεροι, εννοούμε το 55-60% των Ελλήνων που θα “μαυρίσουν” εκείνους που πρέπει, για δύο λόγους: ο πρώτος είναι το ενδεχόμενο να δουν άσπρη μέρα και ο δεύτερος για να γίνει κατανοητό και με... επίσημο τρόπο, ότι το ξυπνητήρι χτύπησε. Ότι το ακούσαμε και σηκωθήκαμε...
Το θέμα είναι να μην ξεχαστούμε και να μη νοσταλγήσουμε τα κατάλοιπα άλλων εποχών, την ώρα που θα πέσει πίσω μας το μπλε κουρτινάκι του παραβάν. Να θυμηθούμε τα τρία τελευταία χρόνια. Οχι επειδή έχουμε κοντή μνήμη, ούτε επειδή για όλα τα δεινά φταίει ο ακατοίκητος μυστακοφόρος. Ολοι φταίνε, ακόμη κι εκείνοι που δεν ξεστόμισαν ποτέ μια εναλλακτική, τεκμηριωμένη πρόταση. Ενοχος, άλλωστε, δεν είναι μόνο ο δολοφόνος...
Η Κυριακή είναι η δικής μας D-Day. H δική μας απόβαση στην πραγματική δημοκρατία και το δικό μας πάτημα -με όσες πιθανότητες υπάρχουν για να είναι εφικτό αυτό- για μια χώρα που δεν θα είναι ιερόδουλη κανενός, που θα διαπομπεύονται οι γιατροί με τις λάθος συνταγές και όχι οι ασθενείς.
Σε μια χώρα που θα αυτοκτονούν επαγγελματικά οι άχρηστοι καλοβολεμένοι και όχι οι αληθινοί καθημερινοί αγωνιστές. Σε μια χώρα που θα καταλήγουν στους κάδους τα ανθρώπινα “σκουπίδια” και δεν θα ψάχνουν τα απομεινάρια οι αδύναμοι, σα στημένες λεμονόκουπες.
Γίνονται αυτά; Δεν ξέρω. Μπορεί ναι, ίσως όχι. Λίγο με ενδιαφέρει. Αυτό που με νοιάζει είναι η “δικαίωση” έστω και σε θεωρητικό επίπεδο. Διότι μη γελιόμαστε. Οσοι από τους Μαυρογιαλούρους ρίχνουν τη μία κορόνα μετά την άλλη περί εξεταστικών επιτροπών, ειδικών δικαστηρίων και όλα αυτά τα κουραστικά, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εισπράττουν μούντζα. Ο κόρακας δεν βγάζει το μάτι άλλου κόρακα.
Γι' αυτό, ας θυμηθούμε τον Ελύτη -
μιας που τον εκμεταλλεύτηκε η Νέα Δημοκρατία- κι ας ξαναμάθουμε καλά πως “την αλήθεια τη φτιάχνει κανείς, ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα”.
Τουτέστιν, ας το ρίξουμε στην κάλπη χωρίς... προφυλακτικό. Ποινική δίωξη δεν θα μας ασκήσει κανείς. Ούτως ή άλλως, ό,τι ήταν να κολλήσουμε, το κολλήσαμε.

Χρήστος Σταθόπουλος
Πηγή: Ψηφίζουμε χωρίς προφυλακτικό - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου