Powered By Blogger

8.6.12

Η Δεξιά θα γυρίσει το ρολόι πίσω στην “ώρα του Καραμανλή”;


Η Δεξιά θα γυρίσει το ρολόι πίσω στην “ώρα του Καραμανλή”;
Καραμανλής, Παπανδρέου, Καραμανλής,
Παπανδρέου Νο 2,
Καραμανλής Νο 2,
Παπανδρέου Νο 3
και τώρα ξανά Καραμανλής Νο 2;
Μπουχέσ@ς, τεμπέλης, ανίκανος έχει χαρακτηριστεί μεταξύ άλλων κατά καιρούς από “άσπονδους φίλους” ο Κώστας Καραμανλής.
Ωστόσο μέσα στη δεξιά αναβροχιά ο αποτυχημένος Πρωθυπουργός που γιγάντωσε το έλλειμμα εμφανίζεται τώρα ως η πιο αξιόπιστη λύση για να διαδεχτεί τον Αντώνη Σαμαρά μετά την επερχόμενη -όπως όλα δείχνουν- εκλογική ήττα.
Κύριο πλεονέκτημα και μεγαλύτερη εξυπνάδα του Κώστα Καραμανλή είναι ότι τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν άνοιξε καθόλου το στόμα του δημόσια οπότε δεν εκτέθηκε και δεν εξευτελίστηκε σε τέτοιο βαθμό όπως όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί.
Στην Ελλάδα το κοινωνικό ολοκαύτωμα έκανε αρκετούς να έχουν μια εξωραϊσμένη μαγική εικόνα για την εποχή της “ήπιας προσαρμογής” όπου η χρεοκοπία, η γιγάντωση -σε τέτοιο βαθμό- της ανεργίας, η μείωση των μισθών, η κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινών διακοπών έμοιαζαν τόσο μακρινές.
Ο Καραμανλής όχι μόνο δεν έφερε σύσσωμη την ηγεσία του ΛΑΟΣ στο τιμόνι της ΝΔ ή έκανε κυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη αλλά σύμφωνα με τη συμβουλή των επικοινωνιολόγων του επαναλάμβανε διαρκώς “δεν συνδιαλεγόμαστε με τα άκρα”.
Πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε κατ’ιδίαν συζητήσεις παραδέχονται ότι μακάρι να ήταν ο Καραμανλής στο τιμόνι σε αυτές τις εκλογές αντί για τον Σαμαρά που δεν έχει καμία ελπίδα.Ωστόσο ο Κώστας Καραμανλής επιστρατεύτηκε από δυνάμεις πιο ισχυρές από τον ίδιο και αναγκάστηκε να “σπάσει τη σιωπή” του για να στηρίξει το μνημονιακό στρατόπεδο στις επερχόμενες εκλογές.
Οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της ΝΔ αναφέρουν ότι ο Κώστας Καραμανλής όχι μόνο θα μιλήσει, αλλά για πρώτη φορά μετά το 2009 θα μιλήσει στη μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατείας, στο Ζάππειο, όπου θα εμφανιστεί μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής που θα προτιμούσε την ασφάλεια της Προεδρίας της Δημοκρατίας δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του για τη συνέχεια, αλλά το γεγονός ότι το καμένο χαρτί του 2009 βαπτίζεται το δυνατό χαρτί του 2012 φανερώνει όχι την αναγέννηση του νεποτισμού αλλά το κάψιμο ολόκληρης της τράπουλας.

ΠΗΓΗ

Πηγή: Η Δεξιά θα γυρίσει το ρολόι πίσω στην “ώρα του Καραμανλή”; - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου