12.7.14

Χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή


Χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη των επαφών πρώην στενού του συνεργάτη με στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης και με φόντο την κρίση για τη ΔΕΗ, ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πηγαίνει χέρι-χέρι με τους Χρυσαυγίτες»

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα 'προοδευτικούς δημοκράτες', χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».

«Το κάνουν όλες οι χώρες»

Ο Α. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δίνοντας απάντηση και στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο ίδιο συνέδριο: «Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος-μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό.

» Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που τής ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει... Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές.

» Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες».

Και το ΠΑΣΟΚ

Στο ίδιο πνεύμα με τις δηλώσεις Σαμαρά και ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατάφερε να δημιουργήσει «παλλαϊκό μέτωπο» με την Χρυσή Αυγή με αιχμή το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ και καλεί τους ανεξάρτητους βουλευτές να αποφασίσουν τι θα πράξουν, «τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους».

πηγή
Πηγή: Χέρι-χέρι με την Χρυσή Αυγή - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου