Powered By Blogger

5.7.14

Εβγαλαν παράνομη την απεργία της ΓΕΝΟΠ...

The Bloopers Team (web radio)
Εβγαλαν παράνομη την απεργία της ΓΕΝΟΠ. Ο προηγούμενος του κόμματος επίγονων των δωσίλογων, συνεργατών και μαυραγοριτών της κατοχής που πήρε γεύση "ΓΕΝΟΠ" ήταν ο Ράλλης "δεν θέλω ου", γιος του κατοχικού "πρωθυπουργού".
Ο επόμενος δωσίλογος, θα εξοφλήσει και τις επί πιστώσει σφαίρες.
«Εδώ είναι Γερμανία» Το Μπλόκο Γερμανών-προδοτών στην Κοκκινιά 

Έπειτα τα παιδιά και τα εγγόνια τους, οι Σημίτηδες και οι Πάγκαλοι, έμελλε να ολοκληρώσουν το έργο παράδοσης της Ελλάδας στο ράιχ…

Ο δωσίλογος πρωθυπουργός Ιωάννης Ράλλης συγχαίρει μικτό απόσπασμα της Ειδικής Ασφάλειας και των... Ταγμάτων Ασφαλείας 
Στις 17 Αυγούστου του 1944, στις 2.30 το πρωί, βαριά οπλισμένες δυνάμεις του 1ου Συντάγματος Ευζώνων, διμοιρία του Μηχανοκίνητου της Αστυνομίας, μαζί με Γερμανούς της 11ης Μεραρχίας έκλεισαν σαν μέγγενη την Κοκκινία.      Μετά τις 6:00΄ ακούγονται τα χωνιά των ταγματασφαλιτών: «Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άντρες από 14 έως 60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου». Ήταν τέτοιο το μένος των ταγματασφαλιτών που κομμάτιαζαν με τις ξιφολόγχες τους προγραμμένους αγωνιστές, ενώ έπειτα σκύλευαν τα πτώματά τους. Χαρακτηριστική είναι η φράση με την οποία μάζευαν τον κόσμο. “Η Κοκκινιά δεν είναι εδώ, η Γερμανία είναι εδω.  Πάρτε το χαμπάρι, θα πεθάνετε όλοι σας”.
Απο την Ειδική Ασφάλεια μεταξύ άλλων, ήταν παρόντες οι αξιωματικοί Μπατράνης, Βακαλόπουλος, Παρθενίου, Μόρφης, Τσανακαλιώτης, Μητρόπουλος, Γκίνος, Τσιμπίδαρος, Παπαγεωργίου και ένας διερμηνέας ονόματι Ανθόπουλος. Το γενικό πρόσταγμα  της επιχείρησης το είχε ο συνταγματάρχης των Ταγμάτων Ασφαλείας  Γιώργος Πλυτζανόπουλος. Μετά την Κατοχή ο Πλυτζανόπουλος προήχθη σε υποστράτηγο του Ελληνικού Στρατού, ενώ ο ανηψιός του έγινε δήμαρχος Κοκκινιάς επι χούντας). Δίπλα του ο ταγματάρχης Γ. Σγούρος (Ο Σγούρος, καταδικάστηκε αλλα αφέθηκε ελέυθερος και συνέχισε να υπηρετεί ως Ταγματάρχης. Διορίσηκε αργότερα Διοικητής στο 30 Τάγμα Μακρονήσου)  Επικεφαλής του μηχανοκίνητου της Αστυνομίας Πόλεωνήταν ο Νίκος Μπουραντάς., οποίος απολογούμενος στο Β΄Δικατήριο Δωσιλόγων, απάντησε με τρόπο που θα ζήλευαν και οι επίγονοί του: “Εγω τρώγω ενα ξεροκόμματο, βουτηγμένο στο αίμα! Αλλά ρέει στις φλέβες μου άφθονο ελληνικό αίμα”. Οι φρικαλεότητες εκείνης της ημέρας αναφέρονται στα δημοσιεύματα και στο βίντεο που αναρτούμε παρακάτω.
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2014/07/blog-post_6721.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου