3.2.15

Νέα ελληνική κυβέρνηση: Είναι μια εξέγερση στο εσωτερικό της ΕΕ;From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Είτε είναι ή όχι ο ΣΥΡΙΖΑ μια μαριονέτα ή ο Τσίπρας ο νέος αχυράνθρωπος της παγκοσμιοποίησης ... μένει να το δούμε ....

Το γεγονός είναι ότι η Ελλάδα έχει όλα τα "χαρτιά" και όχι η Τρόικα (ή όπως αλλιώς θα την μετονομάσουν) !
Η προεπιλογή της Ελλάδας θα χρεοκοπήσει πολλές τράπεζες Too big to fail και μπορεί  οδηγήσει σε οικονομική καταρρεύσω όλο τον κόσμο μέσω των CDS (Credit Default Swaps) ... χρηματοοικονομικά παράγωγα ... σε μια παγκόσμια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος ή τουλάχιστον την κατάρρευση του δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η φούσκα των ομολόγων είναι $ 100 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μέγεθος. Και τα κρατικά ομόλογα (αυτά η ΕΕ που δεν θέλει να αναδιαρθρώσει) χρησιμοποιούνται ως εξασφαλίσεις backstopping σε χαρτοφυλάκια παράγωγων των μεγάλων τραπεζών της Ευρωζώνης ».

Όταν κατά τη δεύτερη ελληνική διάσωση η ΕΚΤ αντάλλαξε τα ελληνικά ομόλογα για τα νέα ομόλογα που δεν θα μπορούσαν να λάβουν ένα κούρεμα, η ΕΚΤ ήθελε να διασφαλίσει ότι με τα νέα ελληνικά ομόλογα της θα παρέμεινε άθικτος ο ισολογισμός της …
 
Το δημόσιο χρέος των 12 τρισεκατομμυρίων € στα κράτη μέλη της ΕΕ είναι backstopping για άνω των 100 τρισεκατομμυρίων  € σε συναλλαγές παραγώγων στους ισολογισμούς των τραπεζών …. Ενώ η αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας μέλους της ΕΕ  θα πλήξει τις μεγάλες τράπεζες της Ευρωζώνης.   

Βέβαια ένας περιορισμός του χρέους είναι η μόνη πραγματική επιλογή που απομένει, καθώς το κούρεμα του χρέους θα δώσει το πράσινο φως στην ανάπτυξη.

Πολλοί στην Ελλάδα αναμένουν προφανώς να απελευθερωθούν επειδή την περασμένη Κυριακή ψήφισαν ένα πολιτικό σχηματισμό … καθώς τα κυβερνητικά στελέχη ΣΥΡΙΖΑνελ δηλώνουν πως ... "η διαπραγμάτευση άρχισε."
Χμ, διαπραγμάτευση γιατί ακριβώς  ;;;;;
Τα δάνεια προς την Ελλάδα δεν ήταν για τους έλληνες …
Διαπραγμάτευση για τα δάνεια που χορηγήθηκαν στις τράπεζες και τα χρέωσαν στον ελληνικό λαό, όταν οι τραπεζίτες της ΕΕ έπειθαν την ελληνική κυβερνητική ελίτ να εγγυηθεί τα δάνεια χρησιμοποιώντας ως εγγύηση το σύνολο των  ελληνικών υποδομών, όπως δίκτυα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, συστήματα ύδρευσης ….   
Χμ, χρησιμοποιώντας ως εγγύηση μέχρι και τα νησιά μας ;;;;;

Αν δεν θυμάστε : " «Δώστε μας ένα μεγάλο νησί για εγγύηση για να σας δώσουμε νέο δάνειο». Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αυτό ζήτησε η αντιπροσωπεία της Τρόικας στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα …μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις. ευρώ " 

Η ΕΕ θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα και να οικειοποιηθεί ό, τι είναι οποιασδήποτε αξίας ... και εάν οι ΣΥΡΙΖΑνελ συνεχίσουν το παιχνίδι του γαπ σαμαρά καρατζαφερη παπαδημουτοτε απλά η  Ελλάδα δεν θα υπάρχει πια !!!!!!!!!!!Εάν η Ελλάδα είναι σε θέση να πληρώσει το δημόσιο χρέος των 317 δισ.θα πρέπει να το πράξει. Αυτό θα είναι καλό. Αλλά ρε καραγκιοζοπαίχτες δεν καταλαβαίνετε οτι η πολύ άρρωστη οικονομία στην Ελλάδα έχει μηδενική πιθανότητα αποπληρωμής αυτών των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Περισσότερα δάνεια για την εξυπηρέτηση του χρέους σκάβουν μόνο βαθύτερα την τρύπα του χρέους . Η ευρωχούντα των Βρυξελλών έχει ως μοναδικό σχέδιο να φορτώσει περισσότερα δάνεια σε μια ηδη πτωχευμένη οικονομία.
Αλλά δεδομένου ότι η Ελλάδα ποτέ δεν μπορέσει να πληρώσει, οι έλληνες δεν έχουν πλέον κανένα συμφέρον στην ΕΕ. 
Η ΕΕ μπορεί να μας προσφέρει μόνο δουλεία και λιτότητα ... για έναν αιώνα ή και περισσότερο!
Κάντε το κούρεμα του χρέους και να κρατήστε το ευρω διαφορετικά «αγαμοι θυται» και εσείς και η ΕΕ σας και το ευρώ σας …
 
 
Ας δούμε όμως πως σκέπτονται κάποιοι ξένοι αυτή την εβδομάδα … 
(Νέα ελληνική κυβέρνηση: Είναι μια εξέγερση στο εσωτερικό της ΕΕ; .... sputniknews.com)


Αντρέι Fyodorov: Αντρέι Fyodorov, πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας.

Νομίζω ότι η ιστορία των ελληνικών εκλογών είναι επίσης το είδος μια μεγάλης μπλόφας.  
Ας ξεκινήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ.  
Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Πρόκειται για ένα μείγμα από τα πάντα: από τροτσκιστές … αριστερούς συνδικαλιστές κλπ 
Δεν είναι ένα κόμμα που έχει μια κοινή ιδεολογία. 
Έχει μόνο ένα κοινό θέμα - την τύχη της Ελλάδας. 
Πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα, αλλά δεν είναι ένα ιδεολογικό θέμα.  
Και θα είναι πολύ εύκολο στο μέλλον, πιστέψτε με, να χωρίσει ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα αυτά. Η πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα λεγόμενα μέλη του αντι-συστήματος και μπορούν πολύ εύκολα να απογοητευτουν με την κυβερνητική δραστηριότητα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, είτε μας αρέσει είτε όχι, ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παίξει εναντίον της ΕΕ.
Και σήμερα το πρόβλημα είναι οι πολιτικές/οικονομικές διαπραγματεύσεις.
Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να πω ότι το ρωσικό ζήτημα θα είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο της διαπραγμάτευσης, διότι σε αυτή την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει πραγματικά τη ρωσική «αγελάδα». Και μην ξεχνάτε ότι ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών έχει ήδη πει ότι η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα. 
Και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δεύτερη «αγελάδα» - την ΕΕ - να μειώσει τουλάχιστον κατά 50% το τρομερό χρέος τους. 
Και μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και την τρίτη «αγελάδα» - τις ΗΠΑ. 
Είναι πολύ απλό, γιατί μόλις χθες ο Ομπάμα δήλωσε ότι επίσης οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Ελλάδα. 
Έτσι, η Ελλάδα είναι το νέο πεδίο μάχης.

Αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε σε αυτό το παιχνίδι ότι η Ελλάδα θα παίξει για τη ρωσική πλευρά. Ναι, υπάρχουν απόλυτες συμπάθειες του ελληνικού πληθυσμού απέναντι στη Ρωσία. Και σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση πάνω από το 65% του πληθυσμού επιζητεί τη φιλία και την ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία. Αλλά η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα.


Χρήστος Σαββίδης: πρόεδρος της εταιρείας Artbox, (Tssalloniki).

Η Ελλάδα ήταν στην ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια τώρα, αλλά εγώ δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου ως ένα ευρωπαϊό πια. Δεν μου αρέσει αυτή η Ευρώπη, δεν μου αρέσει αυτό που η Ευρώπη προσπαθεί να κάνει για εμάς. Από την ένωση των πολιτών και των χωρών έγινε μια ένωση τραπεζών. Και αυτό είναι κάτι που δεν οδηγεί σε κάτι. Έτσι, η μόνη λύση για την Ευρώπη είναι να αλλάξει. Αυτό το σύνθημα που είναι δημοφιλής αυτές τις μέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει την Ευρώπη. Είναι αλήθεια; Λυπάμαι, δεν είναι, και ελπίζω ότι δεν πρόκειται να συμβεί το αντίστροφο. Αλλά αισθάνομαι σαν να είναι μια αναγκαιότητα για την Ευρώπη να αλλάξει. Δεν ξέρω τον τρόπο πως αυτό θα συμβεί. Ίσως, οι παραδοσιακές ελληνικές αξίες είναι η λύση.

HEIL GAP ( or mind the GAP )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου