Powered By Blogger

7.3.15

«Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» !!


Αυτή είναι η επωδός από τα παραμύθια που μας έλεγε η γιαγιά, γύρω από το μαγκάλι, το χειμώνα. Όμως σήμερα, τούτο εδώ τον χειμώνα, ακόμα και τα παραμύθια, καταλήγουν στις ….. «50 αποχρώσεις του γκρι»!!
Τίποτα πια, ούτε και στα παραμύθια μας, δεν είναι σαφή, ομαλό και φυσιολογικό, τίποτα δεν είναι ορθόδοξο και κατανοητό, όλα έχουν … τη «δημιουργική ασάφεια» τους και κανένας πλέον δεν ξέρει, αν πρέπει να γελά ή να δακρύζει.
Όμως, τα παραμύθια δεν είναι για όλους (δυστυχώς) και βέβαια, κάποτε αυτά τελειώνουν (ευτυχώς) και τότε, ακόμα και αυτοί που πίστεψαν στα παραμύθια, θα πρέπει να ενηλικιωθούν, ξαφνικά και βίαια!!

Η Ιστορία μας είναι ένα ατελείωτο κουβάρι μύθων, παραμυθιών και πραγματικότητας, που …. επαναλαμβάνονται με συνέπεια, άλλοτε ως φάρσα και άλλοτε ως τραγωδία. Ακόμα και οι πιο λαμπρές στιγμές της Ιστορίας μας, μπορεί να φώτιζαν την Οικουμένη, αλλά σε εμάς κατέληγαν άσκημα και τραγικά.
ΕΜΕΙΣ πάντα πληρώναμε ακριβά το τίμημα, ακόμα και της νίκης και της επιτυχίας μας και εμείς πάντα καταλήγαμε, πιο χαμένοι και πιο εξαρτημένοι. Σήμερα ζούμε ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις για το Έθνος μας, για τις αιτίες των οποίων γίνεται κουβέντα μεγάλη και ο καθένας, καταλήγει …. όπου μπορεί και σ’ ότι νομίζει, γιατί απλά … έτσι το θέλει, έτσι τ’ αρέσει, έτσι ησυχάζει!!

Σε τέτοιες λοιπόν ώρες «πνευματικής μοναξιάς», μια καλή συντροφιά και ένας ευχάριστος συνομιλητής, …. είναι πάντα η Ιστορία μας. Εκεί μπορείς να βρεις τα ΠΑΝΤΑ καταγεγραμμένα …. ως «Προφητείες», για το σήμερα και για το μέλλον μας. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός αναλυτής, μάντης και σαΐνι, για να δεις …. «τι ξημερώνει αύριο για τη Χώρα μας»!!
Η τραγική μοίρα του Έλληνα είναι ότι, οι «Ηγέτες», του σερβίρουν πάντοτε το γνωστό παραμύθι «της καμένης γης που παρέλαβαν» (από τον προκάτοχο τους) και αυτός, ως μέγας μυθομανής και εκ φύσεως κατατρεγμένος, προδομένος και αδικημένος, ΠΑΝΤΑ τους πιστεύει και πάντα κοιτά ΠΙΣΩ του, για να βρεις ενόχους και όχι ΜΠΡΟΣΤΑ του … για να δει που βαδίζει και που οδηγείται !! Και έτσι, συνεχώς καταγράφει «Ιστορικούς Κύκλους» … στασιμότητας, την ώρα που οι άλλοι λαοί πάνε μπροστά και προοδεύουν !!

Για αυτούς και μόνο τους εκλεκτούς, που όχι μόνο ξέρουν να διαβάζουν, αλλά και να ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ (τι διαβάζουν), αφιερώνω μια παλιά γελοιογραφία της εποχής Τρικούπη, …. ένα «παραμύθι» :
– που ΑΡΧΙΖΕΙ λαμπρό και περήφανο, με το βαρύγδουπο «Εθνοσωτήριο Πρόγραμμα (πινακίδα) και τον περήφανο «Μπαγάσα» που το διαλαλεί, καβάλα πάνω στο κάρο, που το σέρνουν τα μουλάρια οι Πολιτικοί, μπροστά από τον ενθουσιασμένο λαό, που παραληρεί, τον επευφημεί και τον δοξάζει !!
– που ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ όμως, άδοξα και τραγικά, με μια τεράστια ταπείνωση, μια Εθνική καταστροφή, μια πλήρη υποταγή και ξένη κηδεμονία και βέβαια, με ένα τεράστιο Εθνικό χρέος, που το φόρτωσε στις πλάτες των επόμενων 5 – 6 γενεών δυστυχισμένων Ελλήνων !!

«Δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινίσει» !!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
5EFF8552-6505-4B30-B25F-CE7D40C4CD8F

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου