Powered By Blogger

9.3.15

Εύκολο κέρδος, εύκολη χασούρα


γραφει ο αρισταρχος
victory
Κρίσιμο σήμερα το Eurogroup αλλά όχι και θανάσιμο. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν θα δοθεί καμιά απάντηση από πλευράς δανειστών, κι αυτό γιατί ισχύει η δεδηλωμένη του αρχηγού στο αναπηρικό. “υποταγή σ’ αυτά ή τα λεφτά τέρμα” Όλα είναι δικά τους. ΕΚΤ, μίντια, προεδρία, κυβερνήσεις, λεφτά. Μια Ελλάδα που τόλμησε να ονειρευτεί μέσα στην καταχνιά της. Απλώθηκαν τα χατζάρια, γέμισε ο ουρανός ουρλιαχτά. Και από πίσω κρυμμένο τόσα χρόνια το Τούρκικο μασλάτι “σκυμμένο κεφάλι σπαθί δεν το πιάνει” Κοιτάζει συγκεκαλυμμένο πίσω από πονηρά ματάκια χαμογελώντας με νόημα. Τώρα τι θα κάνεις;
Έχεις νωπή εντολή και συγκεκριμένη. Δεν χρειάζονται δημοψηφίσματα. Μπορείς να ζητήσεις νέες εκλογές με τα ίδια συνθήματα παρεκτός ένα. “Ακόμη και έξοδος από το ευρώ , αν χρειαστεί”. Αλλά κι αυτό το έχεις, φωλιάζει στα παραλειπόμενα του “τέρμα στα μνημόνια”. Και ποιος εχέφρων άνθρωπος δεν διάβασε τα ψιλά γράμματα. Πόλεμος είν’ αυτός. Μαζί και οι απώλειες μαζί και τα κέρδη. Θανάσιμη σύγκρουση με προειρημένες υποχωρήσεις και μανούβρες δεν γίνεται. Αυτά τα κάνουν οι κυβιστές, γνωστοί όλοι οι προηγούμενοι.
Λοιπόν αρχηγέ, από το λαό πήγασες, αυτός σε έστειλε εκεί ψηλά στην εξουσία. Αυτός είναι η εξουσία σου, αυτός είναι και το αφεντικό σου και όχι οι… θεσμοί και οι παραθεσμοί. Μη κάνεις το μοιραίο λάθος να τον αγνοήσεις. Σ’ αυτόν πάλι να γυρίσεις αφού μονάχα από αυτόν αντλείς δύναμη. Από αυτόν θα ζητήσεις βοήθεια.
Κι αυτό ποτέ μην το ξεχάσεις γιατί όπως λέει και ο λαός ότι εύκολα παίρνεις εύκολα το χάνεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου