Powered By Blogger

6.3.19

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Το αιώνιο μνημείο πίστης του Αγίου Ορους δεν έχει θέση στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς

Στον ιερό χώρο του Αγίου Ορους μεταφέρθηκε τελευταία το Σχίσμα της Ορθοδοξίας, το Σχίσμα που επέφεραν οι ύποπτες επιλογές του (πιθανότατα εκβιαζόμενου) κ. Βαρθολομαίου στο Ουκρανικό. Μόνο 5 από τις 20 μονές του Αθω δέχτηκαν να σταλεί αντιπροσωπεία στο Κίεβο για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Επιφάνιου. Ενώ η αντιπροσωπεία της νέας «αυτοκέφαλης» (και πρώην σχισματικής) Ουκρανικής Εκκλησίας που επισκέφθηκε το Αγιο Ορος πριν λίγες ημέρες βρήκε τις πόρτες κλειστές στις περισσότερες μονές. Στις λίγες όπου επιτράπηκε η είσοδός της το κλίμα ήταν ψυχρό και η Επιστασία του Αγ.Ορους αρνήθηκε ακόμα και τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τους «σχισματικούς»…
Αυτά δυστυχώς είναι τα αρνητικά αποτελέσματα των απαράδεκτων ενεργειών του Πατριάρχη, του φάδερ Αλεξ και των κύκλων του αμερικανικού κατεστημένου που υπηρετούν. Όπως και της «μουσίτσας», του λαλίστατου αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ, πρώην πρέσβη στο Κίεβο, όπου με «λαμπρή» δράση επέφερε το χάος.
Μεγάλο μέρος της αμερικανικής εξουσίας ενεργεί ως «αφιονισμένο» από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν επανέφερε την ορθόδοξη πίστη στη Ρωσία και την χρησιμοποίησε κυρίως για εσωτερική ανόρθωση του λαού του. Όπως έχουμε σημειώσει, οι πράξεις του αμερικανικού κατεστημένου βασίζονται στην πετυχημένη θεωρία και βιβλίο του Samuel Huntigton “Clash of Civilizations” (1996) που αποτελεί απαραίτητο ανάγνωσμα σε όλες τις σχολές Διεθνών Σχέσεων και έχει αναχθεί σε «Ευαγγέλιο» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στη σελίδα 37 του βιβλίου αυτού προβλέπονται με ακρίβεια οι πρόσφατες εξελίξεις (αυτονόμηση Ανατολικής Ουκρανίας) είκοσι χρόνια πριν!!
Η θέση του αμερικανικού κατεστημένου ότι η Ρωσία παραμένει ο πρώτος εχθρός για τις ΗΠΑ εξαιτίας ΚΑΙ της ορθόδοξης παράδοσής της, την οποία προτίθεται να χρησιμοποιήσει στην εξωτερική της πολιτική για να εφαρμόσει το περίφημο «Ορθόδοξο Τόξο» είναι απολύτως ΑΝΗΘΙΚΗ (αλλά ευτυχώς υπάρχουν ενδείξεις τελευταία ότι αυτό αλλάζει και ότι στρέφονται εκεί που πρέπει, κατά της Κίνας και ότι η Ρωσία θα γίνει τελικά σύμμαχος). Μετά από 70 ολόκληρα μαύρα χρόνια κομμουνισμού πώς θα έπρεπε η οποιαδήποτε ρωσική ηγεσία να ανορθώσει τον λαό της από τα ηθικά ερείπια του κομμουνισμού; Με τον αλκοολισμό όπως έκανε ο ανεκδιήγητος Μπόρις Γέλτσιν; Με τον Mickey Mouse και τα McDonalds; Η με τους δεκάδες ευαγγελιστές «πάστορες» (συμπεριλαμβανομένου και του περίφημου «εξομολογητή» αμερικανών προέδρων Billy Graham) που κατέφθασαν στην χώρα στην δεκαετία του 1990 και μιλούσαν στους Ρώσους σαν να ήταν ιθαγενείς σε κάποιο νησί του Ειρηνικού;
Δυστυχώς η αμερικανική πνευματική και πολιτική ελίτ πάσχει από αλλεργία σε δύο πολύ σημαντικές έννοιες, την «ιστορία» και την «παράδοση». Οι έννοιες αυτές λείπουν τελείως από το αμερικανικό λεξιλόγιο εξωτερικής πολιτικής, όπου βασιλεύει το «συμφέρον», το «τώρα» και το «αύριο».
Τα τελευταία χρόνια άλλωστε οι έλληνες βιώσαμε στο πετσί μας τι ακριβώς σημαίνει αυτό: και ο τελευταίος μανδαρίνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε έτοιμη απάντηση στα όποια ελληνικά αιτήματα για το σκοπιανό: «Αυτά είναι παλιά ιστορία και δεν μας απασχολούν…» Ο Πούτιν έπραξε άριστα για το λαό του που άρχισε να ξαναβρίσκει την ψυχική του ισορροπία ρίχνοντας άγκυρες στην ορθόδοξη πίστη και στην μεγάλη του παράδοση.
Αλλά το αμερικανικό κατεστημένο δεν έχει άραγε ίχνος ντροπής; Για δεκαετίες κατηγορούσαν σωστά τους Ρώσους για «επεκτατικό διεθνιστικό κομμουνισμό» και τώρα τους κατηγορούν για «επεκτατική Ορθοδοξία»; Γιατί δεν κατηγορούν την Σαουδική Αραβία για επεκτατικό ισλαμικό φανταμενταλισμό που ήταν άλλωστε και η αιτία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001; Αλλά κάνουν τα στραβά μάτια – ακόμα και σήμερα – μπροστά στις σαουδαραβικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Δηλαδή οι Σαουδάραβες δικαιούνται να εξάγουν το άθλιο σουνιτικό τους Ισλάμ, αλλά οι Ρώσοι πρέπει να κρύβουν την ορθόδοξη πίστη τους;
Θα μιλήσουμε έξω από τα δόντια: Υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία δημιουργήθηκε από το Ισραήλ και από μέρος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και χρηματοδοτήθηκε από Σ.Αραβία, Τουρκία και Κατάρ. Και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε την αρχαιότερη χριστιανική εκκλησία του κόσμου, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας. Εάν δεν επενέβαινε η Ρωσία του Πούτιν, οι «αποκεφαλιστές» του σουνιτικού Ισλάμ θα τους είχαν εξολοθρεύσει όλους μέχρις ενός! Που ήταν οι δηλώσεις σας τότε που αυτοί οι ορθόδοξοι χριστιανοί σφαγιάζονταν στη Συρία κ. Βαρθολομαίε; Μόνο για την ευόδωση των ασκεριών του Σουλτάνου στη Συρία ξέρετε να κάνετε δηλώσεις; Πού ήταν τα τηλεφωνήματά σας στην αμερικανική εξουσία φάδερ Αλεξ; Που ήταν το ενδιαφέρον σας πρέσβη κε. Πάϊατ, που τώρα βγάζετε φωτογραφίες με κάθε λιγούρη μοναχό από το Αγιο Ορος; Θέλετε να καπηλεύεστε τα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας στο ίδιο το Αγιο Ορος, αλλά για χρόνια βλέπατε τις δολοφονίες των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας, τους βιασμούς των κοριτσιών και τους διωγμούς και δεν κάνατε τίποτα; Και ας μην ξαναμιλήσουμε για την ντροπή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που εδώ και 50 χρόνια μένει κλειστή, παρόλο που μέχρι πριν λίγα χρόνια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορούσε άνετα να επιβάλλει στην Τουρκία το άνοιγμά της.
'Η πρέπει να θυμηθούμε ότι η Παναγία Σουμελά του Πόντου ξαναλειτούργησε χάρη σε ρωσική παρέμβαση; Εσείς τι κάνατε τόσες δεκαετίες εκτός από το να χαϊδεύετε τους γενοκτόνους Τούρκους; Αιδώς Αργείοι… Δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεστε την Ορθοδοξία και τα σύμβολά της… Κάποιοι θα αντιτείνουν τα γνωστά περί «ιστορίας πανσλαβισμού». Ο γράφων γνωρίζει καλά ιστορία και έχει υπόψη του τις παλαιότερες προσπάθειες, (πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο) της Ρωσίας να αλώσει το Αγιο Ορος.
Όπως και τις αντίστοιχες της Βουλγαρίας κατά τον Β’Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν θέλατε, κύριοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο μελλοντικά, θα έπρεπε να τσακίζατε τον «μακεδονισμό» των σλαβοσκοπιανών και να στερεώνατε την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αλλά εσείς με την πλήρη «ιστορική αναισθησία» σας, τους ανοίξατε την πόρτα για να παίζουν επεκτατικά παιχνίδια στο μέλλον σε απόσταση αναπνοής από το Αγιο Ορος, το οποίο ανήκει στην Ελληνική Μακεδονία. Ποιος σας εγγυάται ότι η Ρωσία δεν θα επανακτήσει κάποτε την επιρροή της στα Σκόπια; Και ότι τότε δεν θα ανακινήσει τα επεκτατικά της όνειρα; Ιστορικά, το ανάχωμα του «πανσλαβισμού» ήταν πάντοτε ο Ελληνισμός – και εσείς το υποσκάψατε. Και όχι μόνο αυτό δεν σκεφτήκατε, πολυλογά κύριε Πάϊατ, αλλά κινδυνεύετε κιόλας να δημιουργήσετε νέο κύμα «αντιαμερικανισμού» στην Ελλάδα. Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε από το «Εξω τώρα οι Αμερικάνοι» της Αριστεράς και τώρα κινδυνεύουμε ανάλογα από τη Δεξιά.
Ετσι εξυπηρετείτε τα αμερικανικά συμφέροντα; Καλά το λένε οι φήμες στην Ουάσιγκτον που σας θέλουν να φεύγετε το συντομότερο από την Αθήνα.
Φυσικά και πήγε ο Πούτιν στο Αγιο Ορος με κάθε επισημότητα. Αλλά το έκανε ως ορθόδοξος ηγέτης με σεβασμό στην αγιότητα του χώρου και στους κανόνες του. Και χωρίς παρατράγουδα... Εδωσε χρήματα; Ασφαλώς, άλλωστε υπάρχει εκεί το ρωσικό μοναστήρι που τηρεί όλους τους κανόνες λειτουργίας του και αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στο Οικ.Πατριαρχείο. Η Μόσχα, παρόλες τις ανησυχίες και τις κατηγορίες, σεβάστηκε μέχρι πρόσφατα τα πρωτεία του Πατριαρχείου. Άλλο θέμα οι κάποιες τριβές μεταξύ των δύο και άλλο τα πρωτεία που πρακτικά δεν αμφισβητήθηκαν. Μέχρι τη στιγμή που ο κ.Βαρθολομαίος ατίμασε την ίδια του την υπογραφή (είχε υποσχεθεί εγγράφως στον Ρώσο Πατριάρχη πριν 20 χρόνια ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας θα ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας) και έδωσε από μόνος του - σαν να ήταν Πάπας - αυτοκεφαλία στους πρώην σχισματικούς. Ενώ εσείς αρχίσατε ολόκληρη κοσμική εκστρατεία.
Φωτογραφίες, επαφές, λες και οι μοναχοί έχουν πολιτική εξουσία. Μας φέρατε μάλιστα εδώ τον γνωστό φιλοχρήματο ηγούμενο Εφραίμ του Βατοπεδίου, (ο οποίος πριν λίγα χρόνια «έγλυφε» τους Ρώσους, έκανε ταξίδι στη Μόσχα και έστειλε μάλιστα την «Αγία Ζώνη» για 40 μέρες στη Ρωσία εισπράττοντας αμύθητα ποσά). Τον περιφέρατε σε εισπρακτικές επαφές από την Ατλάντα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη Ν.Υόρκη για να καταλήξει στην χλιδή των Χάμπτονς.
Με κάτι τέτοιους ύποπτους συμφεροντολόγους θα επεκτείνετε την επιρροή σας στην Ορθοδοξία; Αλλοίμονο… ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Το αιώνιο μνημείο πίστης του Αγίου Ορους, δεν έχει θέση στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς. Ειδικά εκείνοι που δεν έχουν, αποδεδειγμένα, καμία συναίσθηση της ιστορίας και της παράδοσης του, ας απομακρυνθούν. Οι μεγάλες δυνάμεις έπραξαν άριστα στο τέλος του Α’Παγκοσμίου Πολέμου όταν έθεσαν το Αγιο Ορος υπό την εποπτεία του Ελληνισμού, που πάντοτε υπήρξε ο θεματοφύλακάς του, σε βαρβαρικές επιδρομές, σε 400 χρόνια άγριας οθωμανικής κατοχής και σε 70 χρόνια κομμουνιστικής λαίλαπας. Αν κάποιοι στην Ουάσιγκτον νοιάζονται για το Αγιο Ορος ας ενισχύσουν τον Ελλάδα. Αλλιώς να κρατήσουν την υποκρισία και τα κοσμικά τους συμφέροντα μακριά από τα ιερά και όσια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Νίκος Σταματάκης - 17 Φεβ. '19
https://www.kalami.us/2019/cosmos/agionOros.html

7 σχόλια:

  1. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Το αιώνιο μνημείο πίστης του Αγίου Ορους, δεν έχει θέση στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς. Ειδικά εκείνοι που δεν έχουν, αποδεδειγμένα, καμία συναίσθηση της ιστορίας και της παράδοσης του, ας απομακρυνθούν. Οι μεγάλες δυνάμεις έπραξαν άριστα στο τέλος του Α’Παγκοσμίου Πολέμου όταν έθεσαν το Αγιο Ορος υπό την εποπτεία του Ελληνισμού, που πάντοτε υπήρξε ο θεματοφύλακάς του, σε βαρβαρικές επιδρομές, σε 400 χρόνια άγριας οθωμανικής κατοχής και σε 70 χρόνια κομμουνιστικής λαίλαπας. Αν κάποιοι στην Ουάσιγκτον νοιάζονται για το Αγιο Ορος ας ενισχύσουν τον Ελλάδα. Αλλιώς να κρατήσουν την υποκρισία και τα κοσμικά τους συμφέροντα μακριά από τα ιερά και όσια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον ιερό χώρο του Αγίου Ορους μεταφέρθηκε τελευταία το Σχίσμα της Ορθοδοξίας, το Σχίσμα που επέφεραν οι ύποπτες επιλογές του (πιθανότατα εκβιαζόμενου) κ. Βαρθολομαίου στο Ουκρανικό. Μόνο 5 από τις 20 μονές του Αθω δέχτηκαν να σταλεί αντιπροσωπεία στο Κίεβο για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Επιφάνιου. Ενώ η αντιπροσωπεία της νέας «αυτοκέφαλης» (και πρώην σχισματικής) Ουκρανικής Εκκλησίας που επισκέφθηκε το Αγιο Ορος πριν λίγες ημέρες βρήκε τις πόρτες κλειστές στις περισσότερες μονές. Στις λίγες όπου επιτράπηκε η είσοδός της το κλίμα ήταν ψυχρό και η Επιστασία του Αγ.Ορους αρνήθηκε ακόμα και τις αναμνηστικές φωτογραφίες με τους «σχισματικούς»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο μέρος της αμερικανικής εξουσίας ενεργεί ως «αφιονισμένο» από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν επανέφερε την ορθόδοξη πίστη στη Ρωσία και την χρησιμοποίησε κυρίως για εσωτερική ανόρθωση του λαού του. Όπως έχουμε σημειώσει, οι πράξεις του αμερικανικού κατεστημένου βασίζονται στην πετυχημένη θεωρία και βιβλίο του Samuel Huntigton “Clash of Civilizations” (1996) που αποτελεί απαραίτητο ανάγνωσμα σε όλες τις σχολές Διεθνών Σχέσεων και έχει αναχθεί σε «Ευαγγέλιο» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στη σελίδα 37 του βιβλίου αυτού προβλέπονται με ακρίβεια οι πρόσφατες εξελίξεις (αυτονόμηση Ανατολικής Ουκρανίας) είκοσι χρόνια πριν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και πήγε ο Πούτιν στο Αγιο Ορος με κάθε επισημότητα. Αλλά το έκανε ως ορθόδοξος ηγέτης με σεβασμό στην αγιότητα του χώρου και στους κανόνες του. Και χωρίς παρατράγουδα... Εδωσε χρήματα; Ασφαλώς, άλλωστε υπάρχει εκεί το ρωσικό μοναστήρι που τηρεί όλους τους κανόνες λειτουργίας του και αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στο Οικ.Πατριαρχείο. Η Μόσχα, παρόλες τις ανησυχίες και τις κατηγορίες, σεβάστηκε μέχρι πρόσφατα τα πρωτεία του Πατριαρχείου. Άλλο θέμα οι κάποιες τριβές μεταξύ των δύο και άλλο τα πρωτεία που πρακτικά δεν αμφισβητήθηκαν. Μέχρι τη στιγμή που ο κ.Βαρθολομαίος ατίμασε την ίδια του την υπογραφή (είχε υποσχεθεί εγγράφως στον Ρώσο Πατριάρχη πριν 20 χρόνια ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας θα ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας) και έδωσε από μόνος του - σαν να ήταν Πάπας - αυτοκεφαλία στους πρώην σχισματικούς. Ενώ εσείς αρχίσατε ολόκληρη κοσμική εκστρατεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φωτογραφίες, επαφές, λες και οι μοναχοί έχουν πολιτική εξουσία. Μας φέρατε μάλιστα εδώ τον γνωστό φιλοχρήματο ηγούμενο Εφραίμ του Βατοπεδίου, (ο οποίος πριν λίγα χρόνια «έγλυφε» τους Ρώσους, έκανε ταξίδι στη Μόσχα και έστειλε μάλιστα την «Αγία Ζώνη» για 40 μέρες στη Ρωσία εισπράττοντας αμύθητα ποσά). Τον περιφέρατε σε εισπρακτικές επαφές από την Ατλάντα, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη Ν.Υόρκη για να καταλήξει στην χλιδή των Χάμπτονς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρέπει να θυμηθούμε ότι η Παναγία Σουμελά του Πόντου ξαναλειτούργησε χάρη σε ρωσική παρέμβαση; Εσείς τι κάνατε τόσες δεκαετίες εκτός από το να χαϊδεύετε τους γενοκτόνους Τούρκους; Αιδώς Αργείοι… Δεν έχετε κανένα ηθικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεστε την Ορθοδοξία και τα σύμβολά της… Κάποιοι θα αντιτείνουν τα γνωστά περί «ιστορίας πανσλαβισμού». Ο γράφων γνωρίζει καλά ιστορία και έχει υπόψη του τις παλαιότερες προσπάθειες, (πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο) της Ρωσίας να αλώσει το Αγιο Ορος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μιλήσουμε έξω από τα δόντια: Υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία δημιουργήθηκε από το Ισραήλ και από μέρος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και χρηματοδοτήθηκε από Σ.Αραβία, Τουρκία και Κατάρ. Και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε την αρχαιότερη χριστιανική εκκλησία του κόσμου, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας. Εάν δεν επενέβαινε η Ρωσία του Πούτιν, οι «αποκεφαλιστές» του σουνιτικού Ισλάμ θα τους είχαν εξολοθρεύσει όλους μέχρις ενός! Που ήταν οι δηλώσεις σας τότε που αυτοί οι ορθόδοξοι χριστιανοί σφαγιάζονταν στη Συρία κ. Βαρθολομαίε; Μόνο για την ευόδωση των ασκεριών του Σουλτάνου στη Συρία ξέρετε να κάνετε δηλώσεις; Πού ήταν τα τηλεφωνήματά σας στην αμερικανική εξουσία φάδερ Αλεξ; Που ήταν το ενδιαφέρον σας πρέσβη κε. Πάϊατ, που τώρα βγάζετε φωτογραφίες με κάθε λιγούρη μοναχό από το Αγιο Ορος; Θέλετε να καπηλεύεστε τα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας στο ίδιο το Αγιο Ορος, αλλά για χρόνια βλέπατε τις δολοφονίες των Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας, τους βιασμούς των κοριτσιών και τους διωγμούς και δεν κάνατε τίποτα; Και ας μην ξαναμιλήσουμε για την ντροπή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που εδώ και 50 χρόνια μένει κλειστή, παρόλο που μέχρι πριν λίγα χρόνια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορούσε άνετα να επιβάλλει στην Τουρκία το άνοιγμά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή