Powered By Blogger

22.6.19

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ Ή Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ;



Η άποψή μας είναι ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αλλά και η "ομογένεια"
βρίσκεται σε κυκεώνα. Υπάρχουν και είναι γνωστές πολλές φυγόκεντρες τάσεις από το «κέντρο εξουσίας» το Φανάρι, η κάθε μια με τα δικά της συμφέροντα και επιδιώξεις για υλοποίηση.  Το ποιος θα έχει εξ΄ αρχής το πάνω χέρι σε αυτές τις καταστάσεις είναι τον μισό της νίκης για τα επιδιωκόμενα:

Οι "Φιλοπατριαρχικοί" ίσως μια μικρή ελίτ πλούσιων «αρχόντων» και μπίζνεσμεν με «ηγέτη» και γνωστό τοις πάσι φάδερ Άλεξ Καρλούτσο.

Οι Αντιπατριαρχικοί αυτοκεφαλιστές –αυτονομιστές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με από ετών πολλών ευθεία και συγκεκριμένη δράση.

Οι "αδιάφοροι" που γύρισαν την πλάτη στα εκκλησιαστικώς τεκταινόμενα, που μάλλον είναι η μεγάλη αλλά και τραγική πλειοψηφία, άνω του 80% όπως γράφεται.

Τα ένθεν κακείθεν ελληνοαμερικανικά και ελληνικά ΜΜΕ. Άλλα εξαπολύουν μύδρους κατά Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου και άλλα επαίνους και θριαμβολογίες τόσο για την επιλογή του Πατριάρχη όσο και για τις ικανότητες και προσωπικότητα του Ελπιδοφόρου.

Όμως είναι επιτακτικό να αναφερθούν και οι εξαρχής δικαιολογημένες υποψίες:

1.  Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι χρειάσθηκε είκοσι χρόνια ο κ. Βαρθολομαίος να συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση στην Αμερική ήταν κρίσιμη, όταν ευθύς μετά την υποχρεωτική παραίτηση του Σπυρίδωνα το χρέος της Αρχιεπισκοπής άρχισε ν' ανεβαίνει χωρίς σταματημό, ώσπου, μόλις πέθανε ο "πατριαρχικός φίλος" Τζαχάρης (ειδικός στο να καλύπτει αρχιεπισκοπικά χρέη με την ανακυκλωτική τακτική της μεταφοράς εκατομμύριων από το ένα εκκλησιαστικό ταμείο στο άλλο) κατέληξε ... στη διακοπή των έργων ανέγερσης του Αγίου Νικολάου στο "Σημείο Μηδέν" και στην υποθήκευση της έδρας της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη !!!

2. Είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό ότι ο κ. Βαρθολομαίος χρειάσθηκε είκοσι χρόνια για να καταλάβει ότι η ελληνική παιδεία έβαινε προς τελεία διάλυση καθώς κατά την εικοσαετία του Δημητρίου έκλειναν τα ελληνικά σχολεία το ένα μετά το άλλο.

3. Είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Βαρθολομαίου για τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης όταν ήταν σε όλους γνωστό, ότι η σχολή αυτή  είχε ξεφύγει, από τον καιρό του Ιάκωβου ήδη, από το βασικό σκοπό της και βάδιζε ολοταχώς προς πλήρη εκπροτεστανισμό, ώσπου κατέληξε σε σφηκοφωλιά Αμερικανών αυτοκεφαλιστών ελληνικής καταγωγής που δεν ξέρουν κι ούτε ενδιαφέρονται κατά που μεριά πέφτει το Φανάρι. Ολόκληρη 30-40ετία χρειάσθηκε για να γίνει αντιληπτό ότι η "Θεολογική Σχολή" της Βοστώνης δεν μπορούσε ούτε κατά φαντασία να συγκριθεί με άλλες ορθόδοξες θεολογικές σχολές και ότι οι απόφοιτοί της δεν είχαν το θεολογικό επίπεδο ούτε των αποφοίτων εκκλησιαστικών σχολών της Ελλάδας ;;;

4. Είναι πολύ δύσκολο να δεχτεί κανείς ότι ο κ. Βαρθολομαίος πιστεύει στα σοβαρά πως ο Ελπιδοφόρος θα μπορέσει να παίξει θετικό ρόλο στην προσπάθεια ένωσης όλων των  Ρώσων, Αράβων, Σέρβων, Ρουμάνων, Βούλγαρων και τόσων άλλων ορθόδοξων της Αμερικής , καθώς θεωρείται από τους "σκληροπυρηνικούς" του  Φαναρίου ο οποίος πριν λίγα χρόνια προκάλεσε  θύελλα με δηλώσεις του στο επίμαχο αυτό θέμα.

5.  Απ' ό,τι γνωρίζουμε σχετικά με την προσωπικότητα του κ. Βαρθολομαίου, δεν φαίνεται να μοιάζει με άλλους προκάτοχους του. Η  τακτική που ακολούθησε για τρεις δεκαετίες ήταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο από πραγματικούς ή φανταστικούς διεκδικητές του Θρόνου του όπως φανερώνουν  οι περιπτώσεις  Ιάκωβου, Στυλιανού και Θυατείρων Μεθόδιου. Ο Βαρθολομαίος, όπως λένε αυτοί που τον γνωρίζουν, έχει περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με τον συντοπίτη του Ιάκωβο ο οποίος ποτέ δε νοιάσθηκε να προετοιμάσει ικανό διάδοχο σ' όποια θέση κι αν υπηρέτησε, μάλλον το αντίθετο.  Μάλιστα ο κ. Βαρθολομαίος όταν πρόκειται να υποστηρίξει τα συμφέροντα του -σ' αυτή την περίπτωση  την παραμονή του στο θρόνο- είναι ευρύτερα γνωστός ως "αμείλικτος". Ούτε ν' ακούσει για διάδοχη κατάσταση!

Αν πράγματι -πέρα από τις εθιμοτυπίες και τα άδεια ευχολόγια-  ο κ. Βαρθολομαίος ήθελε ειλικρινά να στηρίξει τον Ελπιδοφόρο, το πρώτο -μεταξύ άλλων πολλών- που θα έκανε, και μάλιστα από καιρό,  ήταν να καθαρίσει το τοπίο από τον πρωτοπρεσβύτερο Άλεξ Καρλούτσο, συνταξιοδοτώντας "με δόξες και τιμές" τον επικίνδυνο αυτό κληρικό και εξασφαλίζοντας του μια παχυλή σύνταξη. Γιατί ν' αφήσει τον ταραχοποιό αυτόν στην θέση του, διαδίδοντας έντεχνα μέσω των ανθρώπων του, ότι ο Καρλούστος ναι μεν είναι προβληματικός αλλά το Φανάρι τον χρειάζεται γιατί φέρνει χρήμα (λες και ολόκληρη η Ορθοδοξία κρεμόταν από τον Καρλούστο...!)

Και γιατί διαδίδεται επίμονα από ανθρώπους του περιβάλλοντος Βαρθολομαίου, ότι ο Ελπιδοφόρος δεν θα επιστρέψει πλέον στην Πόλη για άλλου είδους εκκλησιαστική υπηρεσία, αλλά μεταβαίνει οριστικά στην Αμερική όπου και "θα υπηρετήσει το υπόλοιπο της ζωής του και όπου και θα πεθάνει"; Για πιο λόγο να διαδίδονται αυτά πριν καν ενθρονιστεί ο Ελπιδοφόρος ως αρχιεπίσκοπος Αμερικής;

Αλλά η άποψή μας, η σκέψη μας βρίσκεται σε άλλη ουσιαστικότερη ατραπό.


Ο Ελπιδοφόρος δεν πήγε στην Αμερική ούτε για να «πεθάνει» εκεί, ούτε για να εκθρονιστεί κακήν κακώς όπως οι προκάτοχοί του Ιάκωβος, Σπυρίδων και Δημήτριος, αφού γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία της Αρχιεπισκοπής τα τελευταία 30 χρόνια. Ο Ελπιδοφόρος γνωρίζει πολλά για πολλούς «ενδοκλιματικούς» ευνοούμενους και πολλά άλλα στα οποία έχει συμμετάσχει. Έχει μοναδικό σκοπό του να σταθεί μόνος στα πόδια του εάν και αφού υπερβεί τους πάντες, Βαρθολομαίο, Καρλούτσο αλλά και άλλα παράκεντρα «εξουσίας», με δικούς του προσωπικούς χειρισμούς που πολύ λίγοι γνωρίζουν. Δεν θα χαρίσει τίποτε και σε κανένα και αυτοί οι χειρισμοί θα φανούν στο μέλλον ή όταν θα έχει πλήρεις διαβεβαιώσεις του άξονα Ελλάδας – Τουρκίας - Αμερικής ότι εξυπηρετώντας τα σχέδια τους - τα οποία και αυτά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε- θα είναι ούτως ή άλλως ο επόμενος Οικουμενικός Πατριάρχης...

Να μην ξεχνάμε ότι ο εξυπηρετητής των δυτικών Βαρθολομαίος παρά τις άκρατες φιλοδοξίες και σκοπούς του, φτάνει στο τέλος του.

Είναι απομονωμένος διεθνώς, με συμπαραμαρτούντα όλα τα ελαττώματά του, είναι «τελειωμένος» αφού θα τον αποτελειώσουν όταν ο Ελπιδοφόρος, νέας γενιάς πολιτικοθρησκευτικός εξυπηρετητής, σταθεί καλά στα πόδια του.

Ο Βαρθολομαίος απέτυχε οικτρά και χονδροειδώς στις εκκλησιαστικές και γεωπολιτικές επιταγές των προστατών-συμμάχων του..

Τώρα ίσως αυτή η εκλογή να οδηγήσει τον "άξονα" σε νέους σχεδιασμούς... εξ' άλλου ο Ελπιδοφόρος δήλωσε: ''Θα εργαστώ για την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών''.
(Η ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη Πάϊαττ: «An historic day for the strong people to people relationship between Greece and America». Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου αύριο, Σάββατο 22 Ιουνίου, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. https://www.kathimerini.gr/1030161/article/epikairothta/ellada/tz-paiat-gia-thn-en8ronish-toy-neoy-arxiepiskopoy-amerikhs-istorikh-hmera-gia-tis-sxeseis-elladas-kai-hpa)
Ο Βαρθολομαίος πιστεύουμε «ότι κέρδισε χρόνο» απομακρύνοντας τον Ελπιδοφόρο από το Φανάρι...

Εκτός κι' αν ο Ελπιδοφόρος είναι αμετροεπής, υπερφίαλος και περιστασιακός δημοσιοσχεσίτης τότε θα χάσει το παχνίδι... 

Δούρειος Ίππος ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Αμερικής;;; Θα δούμε...

32 σχόλια:

  1. Η άποψή μας είναι ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αλλά και η "ομογένεια"

    βρίσκεται σε κυκεώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και είναι γνωστές πολλές φυγόκεντρες τάσεις από το «κέντρο εξουσίας» το Φανάρι, η κάθε μια με τα δικά της συμφέροντα και επιδιώξεις για υλοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ποιος θα έχει εξ΄ αρχής το πάνω χέρι σε αυτές τις καταστάσεις είναι τον μισό της νίκης για τα επιδιωκόμενα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Φιλοπατριαρχικοί ίσως μια μικρή ελίτ «αρχόντων» και μπίζνεσμεν με «ηγέτη» και γνωστό τοις πάσι φάδερ Άλεξ Καρλούτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αντιπατριαρχικοί αυτοκεφαλιστές –αυτονομιστές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με από ετών πολλών ευθεία δράση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αδιάφοροι που γύρισαν την πλάτη στα εκκλησιαστικώς τεκταινόμενα, που μάλλον είναι η μεγάλη αλλά και τραγική πλειοψηφία, άνω του 80% όπως γράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ένθεν κακείθεν ελληνοαμερικανικά και ελληνικά ΜΜΕ. Άλλα εξαπολύουν μύδρους κατά Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου και άλλα επαίνους και θριαμβολογίες τόσο για την επιλογή του Πατριάρχη όσο και για τις ικανότητες και προσωπικότητα του Ελπιδοφόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ελπιδοφόρος δεν πήγε στην Αμερική ούτε για να «πεθάνει» εκεί, ούτε να εκθρονιστεί κακήν κακώς όπως οι προκάτοχοί του Ιάκωβος, Σπυρίδων και Δημήτριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ελπιδοφόρος γνωρίζει πολλά για πολλούς «ενδοκλιματικούς» ευνοούμενους και πολλά άλλα που έχει συμμετάσχει, έχει σκοπό του να σταθεί μόνος στα πόδια του εάν και αφού υπερβεί τους πάντες, Βαρθολομαίο, Καρλούτσο αλλά και άλλα παράκεντρα «εξουσίας» με δικούς του χειρισμούς που πολύ λίγοι γνωρίζουν – δεν θα χαρίσει τίποτε και σε κανένα - και θα φανούν στο μέλλον ή όταν θα έχει πλήρεις διαβεβαιώσεις του άξονα Ελλάδας – Τουρκίας - Αμερικής ότι εξυπηρετώντας τα σχέδια τους - τα οποία και αυτά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε- θα είναι ούτως ή άλλως ο επόμενος Οικουμενικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μην ξεχνάμε ότι ο εξυπηρετητής των δυτικών Βαρθολομαίος παρά τις άκρατες φιλοδοξίες και σκοπούς του, φτάνει στο τέλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι απομονωμένος διεθνώς, με συμπαραμαρτούντα όλα τα ελαττώματά του, είναι «τελειωμένος» αφού θα τον αποτελειώσουν όταν ο Ελπιδοφόρος, νέας γενιάς πολιτικοθρησκευτικός εξυπηρετητής. σταθεί καλά στα πόδια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Βαρθολομαίος απέτυχε οικτρά και χονδροειδώς στις εκκλησιαστικές και γεωπολιτικές επιταγές των προστατών-συμμάχων του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα ίσως αυτή η εκλογή να οδηγήσει τον "άξονα" σε νέους σχεδιασμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Βαρθολομαίος πιστεύουμε «ότι κέρδισε χρόνο» απομακρύνοντας τον Ελπιδοφόρο από το Φανάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκτός κι' αν ο Ελπιδοφόρος είναι αμετροεπής, υπερφίαλος και περιστασιακός δημοσιοσχεσίτης τότε θα χάσει το παχνίδι...

    Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τώρα ίσως αυτή η εκλογή να οδηγήσει τον "άξονα" σε νέους σχεδιασμούς... εξ' άλλου ο Ελπιδοφόρος δήλωσε: ''Θα εργαστώ για την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τζ. Πάιατ για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής: Ιστορική ημέρα για τις σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ https://www.kathimerini.gr/1030161/article/epikairothta/ellada/tz-paiat-gia-thn-en8ronish-toy-neoy-arxiepiskopoy-amerikhs-istorikh-hmera-gia-tis-sxeseis-elladas-kai-hpa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter για τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο Τζέφρι Πάιατ έγραψε στην ανάρτησή του: Ιστορική ημέρα για την ισχυρή σχέση μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αμερικής.https://www.kathimerini.gr/1030161/article/epikairothta/ellada/tz-paiat-gia-thn-en8ronish-toy-neoy-arxiepiskopoy-amerikhs-istorikh-hmera-gia-tis-sxeseis-elladas-kai-hpa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη: «An historic day for the strong people to people relationship between Greece and America». https://www.kathimerini.gr/1030161/article/epikairothta/ellada/tz-paiat-gia-thn-en8ronish-toy-neoy-arxiepiskopoy-amerikhs-istorikh-hmera-gia-tis-sxeseis-elladas-kai-hpa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σήμερα στις 11 π.μ. τοπική ώρα ( 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπίσκοπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάνταν (337 East 74th Street, NYC).
    Την τελετή θα έχετε την δυνατότητα να την παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση και από το Διεθνές Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αδελφέ Ελπιδοφόρε... Δημιούργησε πολύ άσχημη εντύπωση η μη αναφορά σου στον πρ. αρχιεπίσκοπο, τον Αμερικής Σπυρίδωνα, στην ενθρόνιση. Από Ιάκωβο πέρασες στον Δημήτριο. Λες και δεν υπήρξε, ο Σπυρίδων, γιά 3 χρόνια. Αυτή η ''παράλειψη'' σε ευτέλισε πολύ. Είσαι πολύ μικρός και ασήμαντος γιά να διαγράψεις μέρος της ιστορίας της Ομογένειας και της Εκκλησίας της. https://www.kalami.us/2019/omogeneia/elpis-1_letter.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, επισκέφθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου ο Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες, κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ.
    Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο για την εκλογή του.
    "Είμαι ενθουσιασμένος για τις προοπτικές της συνεργασίας με την Ορθόδοξη Κοινότητα, η οποία είναι μια υπέροχη Κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο κόσμο" - ανέφερε μεταξύ άλλων κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ.
    Επίσης ο Αμερικανός Πρεσβευτής ανέφερε ότι "Σε θέματα θρησκευτικών ελευθεριών, η Ορθόδοξη κοινότητα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μερικών από τις βαρύτερες διώξεις στον κόσμο και θεωρώ ότι μπορούμε από κοινού να κάνουμε πολλά ώστε η θρησκευτική ελευθερία να ανθίσει, να σταματήσουν οι διώξεις και οι άνθρωποι σε αυτά τα δύσκολα μέρη να αποκτήσουν την υποστήριξη της παγκοσμίου κοινότητος για την ελευθερία τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, μεταξύ άλλων ανέφερε: "Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή να έχω ως πρώτο επίσημο επισκέπτη μετά την ενθρόνισή μου, τον κ. κ. Σάμουελ Μπράουνμπακ και νομίζω αυτό θα καταγραφεί στην ιστορία."
    "Είμαι ευγνώμων γι αυτό. Επίσης είμαι ευγνώμων που η επίσκεψη αυτή έχει να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία που είναι τόσο σημαντική για το κέντρο του Ορθοδόξου χριστιανικού κόσμου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο" πρόσθεσε ο κ. Ελπιδοφόρος.
    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/30046-amerikis-elpidoforos-eimaste-eutuxeis-pou-oi-ipa-stirizoun-ton-patriarxi-kai-to-oikoumeniko-patriarxeio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε: "Για τους Ορθόδοξους πιστούς στην Αμερική, η ευημερία του Σεπτού Κέντρου μας, είναι εξαιρετικά σημαντική και είμαστε ευτυχείς που η Κυβέρνηση των ΗΠΑ στηρίζει τον πνευματικό μας πατέρα και Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο".
    https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/30046-amerikis-elpidoforos-eimaste-eutuxeis-pou-oi-ipa-stirizoun-ton-patriarxi-kai-to-oikoumeniko-patriarxeio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ελπιδοφόρος και Καρλούτσος: Δύο "ανεξάρτητοι" πόλοι στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ή ενθρονισμένοι στο ίδιο πάζλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 'Εθνική επέτειος'' ΗΠΑ, 4 Ιουλίου, με μηδενική ελληνική ομογενειακή συμμετοχή
    Η 4η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως ''εθνική ημέρα'' των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι -τυπικά- η επέτειος της ''Διακήρυξης Ανεξαρτησίας'' (Declaration of Independence 4 Ιουλίου 1776), που οδήγησε στην ανεξαρτησία από την βρετανική αποικιοκρατία και στην δημιουργία της αμερικανικής Συμπολιτείας, αρχικά από 13 Πολιτείες (States). Είναι επίσημη αργία στις ΗΠΑ και εορτάζεται με τον παραδοσιακό ''αμερικάνικο τρόπο''. Οι ''εθνικές-μειονοτικές ομάδες'', με εξαίρεση την... ελληνική, τιμούν την επέτειο της μεγάλης και δημοκρατικής χώρας που μας δέχτηκε και μας έδωσε όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες γιά καλύτερη ζωή. Δεν μάθαμε γιά κάποια έστω μικρή εκδήλωση, δεν είδαμε ΜΙΑ ''ανακοίνωση'' από τις ημιδιαλυμένες ομογενειακές Οργανώσεις. Δεν είδαμε μία εγκύκλιο/ανακοίνωση από την διεφθαρμένη-εξευτελισμένη Αρχιεπισκοπή. Εθνική εορτή ΗΠΑ, με μηδενική ελληνική ομογενειακή συμμετοχή. (5 Ιουλίου '19)
    https://www.kalami.us/2019/sxolia/rapismata-01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν πάει άλλο με τα ρασοφόρα φιλοχρήματα ''λαμόγια'', Βαρθολομαίο, Ελπιδοφόρο και Καρλούτσο... Αρκετά εξευτέλισαν τον Ελληνισμό ΗΠΑ. Δεν μπορεί η Ομογένεια ΗΠΑ να ανεχτεί άλλο να χρησιμοποιείται και εξευτελίζεται από ρασοφόρα αρπακτικά. Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε ''πράκτορες'' και φερέφωνα ''Υπηρεσιών'' και κρατών και έναν διεφθαρμένο νεογενίτσαρο, που υποδύεται τον πατριάρχη και ''ηγεμονεύει'' στις ΗΠΑ, μέσω του Ελπιδοφόρου, υπηρετώντας ανθελληνικά συμφέροντα.
    - Οι πρώτες ενέργειες του ''πράκτορα'', του ''νέου αρχιεπίσκοπου'', που πιστοποιούν ότι θεωρεί τους Ομογενείς ηλίθιους και ''πρόβατα'': Αναβάθμιση σε ''πρωτοσύγκελλο'' του ''λαμόγιου φάδερ 'Αλεξ'' και κατάργηση της ελληνικής στην ιστοσελίδα Αρχιεπισκοπής.
    ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ: Οφείλουμε να προστατεύσουμε αυτά (εκκλησίες, Ιδρύματα, σχολεία κλπ) που με κόπο έχτισαν-δημιούργησαν οι πρώτοι 'Ελληνες μετανάστες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ρασοφόρους απατεώνες να τα ''κλέψουν''. (25 Ιουνίου '19)
    https://www.kalami.us/2019/sxolia/rapismata-01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τι γίνεται με τα -περισσότερα από- 100 εκατ. δολ. που αναπαύονται σε πατριαρχικά ταμεία και χειρίζεται ο π. Καρλούτσος;;; Η Αρχιεπισκοπή χρεοκοπημένη, ο άγιος Νικόλαος ημιτελής. Γιατί δεν δίνονται χρήματα από τα πατριαρχικά ταμεία των ''100αρχων'' να τελειώσει ο άγιος Νικόλαος και να ανασάνει οικονομικά η Αρχιεπισκοπή;;; Γιά πόσο ακόμα θα πληρώνει η Ομογένεια τα ''βίτσια'' του άπληστου πατριάρχη;;; 'Εχουμε δηλαδή, Αρχιεπισκοπή Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ και χωριστά ταμεία Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, γιά τα οποία σιγή;;; Απαντήσεις, πότε θα υπάρξουν, κ. Ελπιδοφόρε;;;
    Και κάτι σημαντικό: H Toυρκία προκαλεί έντονα σε ανατ. Αιγαίο και Κύπρο... Ομογενείς και Οργανώσεις, μην αντιδράτε, μην παρεμβαίνετε στην Ουάσιγκτον. Υπάρχει κίνδυνος να σας μαλώσουν ο Ελπιδοφόρος και ο Βαρθολομαίος, αν ''θίξετε'' την Τουρκία. Κατά συνέπεια, ως σύγχρονοι νεο-ραγιάδες, ''καθήστε στα αυγά σας'' και αν γίνει θερμό επεισόδιο με Τουρκία, ε, τότε βγάλτε μία ανακοίνωση να δημοσιευτεί σε ελληνόφωνο ΜΜΕ, έτσι γιά την ''τιμή των όπλων'', αφού ποτέ δεν μάθαμε να δρούμε, προτιμάμε να αντιδρούμε... Ελληνισμός ΗΠΑ: 'Αξιοι της αφασίας-αχρηστίας μας, ''υπόδουλοι'' νεογενίτσαρων ρασοφόρων;;;
    https://www.kalami.us/2019/sxolia/rapismata-01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο υπ. Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, στο γεύμα που ακολούθησε την ενθρόνιση Ελπιδοφόρου (Ν. Υόρκη 22 Ιουνίου '19):
    «... η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μας να καλλιεργήσει την πνευματική ζωή, τον ελληνικό πολιτισμό, με αιχμή του δόρατος την εκπαίδευση, την κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, προφανώς μέσα από το δίκτυο των ενοριών, των σχολείων και των υπόλοιπων καθιδρυμάτων της». Και μόνο η δήλωση αυτή πιστοποιεί πόσο πολύ ΑΣΧΕΤΟΣ με την Ομογένεα ΗΠΑ και το ''έργο'' το ανύπαρκτο της Αρχιεπισκοπής στους τομείς που αναφέρει (όπως πιστοποιείται με την κατάργηση της ελληνικής και το κλείσιμο ελληνικών σχολείων).
    Eίπε, ο άσχετος, επίσης: «Στο πρόσωπό σας, Σεβασμιώτατε, προσβλέπει και ελπίζει η ελληνική Πολιτεία, και είμαστε βέβαιοι ότι ο πρωταγωνιστικός και ο συντονιστικός ρόλος σας θα οδηγήσουν σε συσπείρωση και ομόνοια τις τάξεις του Ελληνισμού, θα ενισχύσουν τη συμπαράσταση της Ομογένειας προς τη μητέρα πατρίδα αλλά και την Κύπρο, στην σημερινή δύσκολη συγκυρία που απαιτεί εγρήγορση, ψυχραιμία, κοινή δράση και πάνω απ΄ όλα ενότητα όλου του Ελληνισμού».
    Δηλαδή, στα σοβαρά, η ελληνική Πολιτεία προσβλέπει στον Ελπιδοφόρο γιά ''συσπείρωση και ομόνοια'' και γιά την... ''συμπαράσταση της Ομογένειας'' στην Ελλάδα και στην Κύπρο;;; O Ελπιδοφόρος, σε θερμό επεισόδιο με Τουρκία, σε Αιγαίο ή Κύπρο θα... ταχθεί με Ελλάδα-Κύπρο και όχι με την Τουρκία και θα...''συσπειρώσει'' την ελληνική Ομογένεια;;; Ούτε τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής, δηλ. το 16% της Ομογένειας μπορεί να συσπειρώσει, το υπόλοιποα 84% ούτε τον υπολογίζει, ουτε τοον λαμβάνει σοβαρά υπόψην.
    Τι βλακείες είναι αυτές που λέγονται δημόσια από υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας;;; Ο άνθρωπος είναι όχι μόνο άσχετος, αλλά είναι και γελοίος. Δυστυχώς, είναι και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.
    Oi 'Eλληνες Ομογενείς στις ΗΠΑ, με το δίκιο τους, του απαντούν ''τι λες ρε άσχετε, ασοβάρευτε καραγκιόζη'';;;;
    https://www.kalami.us/2019/sxolia/rapismata-01.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ Ή Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο Βαρθολομαίος πιστεύουμε «ότι κέρδισε χρόνο» απομακρύνοντας τον Ελπιδοφόρο από το Φανάρι...

    Εκτός κι' αν ο Ελπιδοφόρος είναι αμετροεπής, υπερφίαλος και περιστασιακός δημοσιοσχεσίτης τότε θα χάσει το παχνίδι...

    Δούρειος Ίππος ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Αμερικής;;; Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή