Powered By Blogger

28.11.19

Διαιώνιση οικονομικών σκανδάλων... Η μοίρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής



Οι ειδήσεις που κατέκλυσαν την ομογένεια των ΗΠΑ το πρωί της περασμένης Δευτέρας 25 Νοεμβρίου ήταν συγκλονιστικές. Βούιξε ο κόσμος… Από το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και τη New York Times μέχρι και το τελευταίο ειδησεογραφικό μέσο, έντυπο ή διαδικτυακό, αμερικανικό ή καθαρά ομογενειακό, όλοι εστίαζαν την προσοχή των αναγνωστών στο οικονομικό σκάνδαλο του Τζέρι Δημητρίου, ανώτατου στελέχους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επί τριάντα χρόνια και πρωτοκλασάτου "Άρχοντα Ευταξίας" του Πατριαρχείου.

Ο πρώην "εκτελεστικός διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών" της Αρχιεπισκοπής συνελήφθη και παραπέμφθηκε με κατηγορίες για απάτη και πολλαπλή και συνεχή υπεξαίρεση χρηματικών ποσών. Αφέθηκε προσωρινά  ελεύθερος με εγγύηση $150,000 (εκατόν πενήντα χιλιάδων) δολαρίων, αφού προηγουμένως οι δικαστικές αρχές του αφαίρεσαν  το διαβατήριο και αποφάσισαν την ηλεκτρονική παρακολούθησή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της εισαγγελίας η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να βρεθούν αποδεικτικά και για άλλα υπεξαιρεθέντα χρηματικά ποσά εκ μέρους του κ. Τζέρι Δημητρίου.

*     *     *


Ο κ. Jerome Dimitriou (Τζέρι Δημητρίου), ελληνοκυπριακής καταγωγής. είχε προσληφθεί στο Γραφείο Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως "αναπληρωτής διευθυντής οικονομικής ανάπτυξης" το 1986. Προστατευόμενος του αινιγματικού μεγαλοπαράγοντα Μάικλ Τζαχάρη, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υπόσκαψη του τότε προϊστάμενου του Χρήστου Δημητριάδου και στη  δημιουργία  του σκανδάλου των οικοπέδων του Westchεster, του μεγαλύτερου μέχρι τότε οικονομικού σκανδάλου της Αρχιεπισκοπής, που αποτέλεσε και την αρχή του τέλους  της ποιμαντορίας του Ιάκωβου.

Επί αρχιεπισκοπίας του Σπυρίδωνος Παπαγεωργίου απολύθηκε από την Αρχιεπισκοπή για παράβαση εντολής και πιθανή μίζα στην αγοραπωλησία λογισμικών προγραμμάτων  από την εταιρεία Oracle. Η προσωπική τότε παρέμβαση του πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει την απόλυσή του. Υπήρξε ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της παρεκκλησιαστικής οργάνωσης GOAL που, χρηματοδοτούμενη από τον Μάικλ Τζαχάρη και τον Πίτερ Ντίον, πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα. Ανήκε στον κύκλο των λεγόμενων "φίλων του Πατριαρχείου" εκείνης της εποχής, μερικοί εκ των οποίων ήταν οι: Μάικλ Τζαχάρης - Άλεξ Καρλούτσος - Τζέρι Δημητρίου.


Λίγο μετά την παραίτηση του Σπυρίδωνα, αρχές του 2000, ο τότε αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, αγνοώντας τις αντιρρήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής,  επαναπροσέλαβε τον Τζέρι Δημητρίου αναβαθμίζοντας τον από "διευθυντή οικονομικών" σε "εκτελεστικό διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών" της Αρχιεπισκοπής. Ο κ. Τζέρι Δημητρίου υπηρέτησε στη θέση αυτή επί 17 και πλέον χρόνια.  Το 2017 ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αναγκάσθηκε να τον απολύσει έπειτα από  αποκαλύψεις του Τύπου για οικονομική "ακαταστασία" στην Αρχιεπισκοπή, η οποία ακαταστασία οδήγησε, λίγο αργότερα, στην ολοκληρωτική πτώχευση της Αρχιεπισκοπής, με αποτέλεσμα να υποθηκευθούν τα κτίρια της έδρας της στο Μανχάταν για $ 7,5 εκατομμύρια δολάρια και να διακοπούν τα έργα ανέγερσης του ναού του Αγίου Νικολάου στο "σημείο μηδέν" της Νέας Υόρκης.

*     *     *

Από τα παραπάνω  προκύπτει λογικά ότι στο οικονομικό σκάνδαλο του Τζέρι Δημητρίου και όχι μόνο εμπλέκονται αναπόφευκτα και άλλα πρόσωπα, καθώς τα ερωτήματα γύρω από τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής και γίνονται πιο αμείλικτα και πληθαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο: ποιά η σχέση Τζέρι Δημητρίου και πρώην αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ποιά η διασύνδεση Τζέρι Δημητρίου και  Άλεξ Καρλούτσου, ποιός ο λόγος για το προσωπικό ενδιαφέρον του πατριάρχη Βαρθολομαίου για τον Τζέρι Δημητρίου;

Πάντως, κατά την εκτίμηση της καλά πληροφορημένης διαδικτυακής έκδοσης "Καλάμι", ο Δημητρίου "συνεργάστηκε με την εισαγγελία και μίλησε, με ονόματα και ποσά". Κατά συνέπεια, αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις, δυσάρεστες γι' όσους γνωστούς και μέχρι τώρα άγνωστους εμπλέκονται στα "μυστηριώδη" οικονομικά της παχιάς αγελάδας του Πατριαρχείου, της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

13 σχόλια:

  1. Ο πρώην "εκτελεστικός διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών" της Αρχιεπισκοπής συνελήφθη και παραπέμφθηκε με κατηγορίες για απάτη και πολλαπλή και συνεχή υπεξαίρεση χρηματικών ποσών. Αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση $150,000 (εκατόν πενήντα χιλιάδων) δολαρίων, αφού προηγουμένως οι δικαστικές αρχές του αφαίρεσαν το διαβατήριο και αποφάσισαν την ηλεκτρονική παρακολούθησή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της εισαγγελίας η έρευνα συνεχίζεται και δεν αποκλείεται να βρεθούν αποδεικτικά και για άλλα υπεξαιρεθέντα χρηματικά ποσά εκ μέρους του κ. Τζέρι Δημητρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. … όλο το συναπάντημα του Φαναρίου οφείλει να δει 100 φορές για τιμωρία, την ελληνική ταινία "ο κλέψας του κλέψαντος"... και φυσικά να γυρίσουν πίσω τα λεφτά... δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς το: να φέρουν πίσω τα κλεμμένα-που ήδη είναι εξαφανισμένα-αλλά και για τους κατιόντες των αποστόλων-τους παπάδες-που καλύπτουν τέτοιου είδους αρπαχτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... αυτοί οι τύποι είναι οι εκλεκτοί του Πατριάρχη;;; να τους χαίρετε...
    Ο Ελπιδοφόρος αλήθεια τι λέει;;; γνώριζε;;; ασφαλώς και γνώριζε και γνωρίζει... γι αυτό θα μείνει μόνος του... για ποίμνιο θα έχει μόνο τα λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. … ΌΤΑΝ ΈΠΡΑΤΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟ, ΞΕΧΥΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ... ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ "ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΙΝΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ "Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ"///ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. … ΌΤΑΝ ΈΠΡΑΤΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΕΜΟ, ΞΕΧΥΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ... ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ "ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ" ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΙΝΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΠΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΑΣ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ "Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ"///ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ελπιδοφόρος αλήθεια τι λέει;;; γνώριζε;;; ασφαλώς και γνώριζε και γνωρίζει... γι αυτό θα μείνει μόνος του... για ποίμνιο θα έχει μόνο τα λαμόγια…
    ΤΙ ΛΕΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΕ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεταξύ των δηλώσεων πρώτη και καλύτερη αυτή του άσχετου με Ομογένεια αρχιεπίσκοπου. Στην δήλωσή του αναφέρει: «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, υπεύθυνο για τον Απόδημο Ελληνισμό και τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Διασπορά. Στο πρόσωπο του Αντώνη Διαματάρη, η ελληνική Ομογένεια ανά τον Κόσμο και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες αισθανόταν ότι είχε τη δική της φωνή και τον δικό της άνθρωπο, γνώστη των αγώνων και των αγωνιών της για θέματα μέγιστα και ουσιώδη.
    Στους λίγους μήνες που βρισκόταν στην πηδαλιουχία αυτής της τόσο ουσιαστικής και νευραλγικής θέσης για τον Ελληνισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, έδειξε τις ικανότητές του και τη μετρήσιμη αποτελεσματικότητα των αποφάσεων και κινήσεών του, πάντοτε με διακριτικότητα, επιχειρηματολογία, σεβασμό και αγάπη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Η αποχώρησή του από τη θέση αυτή αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το βασικό ερώτημα στον Ελπιδοφόρο είναι απλό: Τι μήνυμα περνάς στους νέους Ελληνοαμερικανούς, στην Ομογένεια, στηρίζοντας έναν ψεύτη και απατεώνα, που αντί να ζητήσει συγγνώμη γιά την 40χρονη εξαπάτηση, ''ζητά και τα ρέστα'', ως ''φευγάτος'' και ''νάρκισσος'';;; 'Οτι επιβραβεύεις, αρχιεπίσκοπε, την εξαπάτηση, την ψευτιά;;; Τι μάθημα ''ηθικής'' είναι αυτό Ελπιδοφόρε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννης Χορόζογλου λέγεται ο ''πωλητής'' των προσκλήσεων. Συνεργάτης του π. Καρλούτσου.

    Δύο όμοια δημοσιεύματα εμφανίστηκαν την ίδια ημέρα (6 Δεκ. '19) στις εφημερίδες των Αθηνών ''Πρώτο Θέμα'' και ''Εθνος''. Με τίτλους εντυπωσιακούς, όπως «Πουλούσαν αδρά υπηρεσίες διαμεσολάβησης - Εβγαλαν σε... πλειστηριασμό ακόμη και προσκλήσεις για την ενθρόνιση του Ελπιδοφόρου» και «Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Σκάνδαλο μεγατόνων από ''ποντικούς'' του Μανχάταν».
    Αναφέρουν με το μικρό του όνομα (John) έναν συνεργάτη του π. Καρλούτσου. Πωλούσε προσκλήσεις σε αφηνιασμένα ψώνια στην Ελλάδα, δηλ. 3ης κατηγορίας τραγουδιστές και στον αστείο Πατούλη, γιά την τελετή στον Λευκό Οίκο γιά 25 Μαρτίου. Και όλοι αναρωτιόμασταν ΠΩΣ ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακάλυψε όλες αυτές τις ''προσωπικότητες'' και τις καλούσε επίσημα στον Λευκό Οίκο.
    Το θέμα είναι πολύ σοβαρό επειδή έχει να κάνει με την εξαπάτηση του πρόεδρου των ΗΠΑ και οι ομοσπονδιακές αρχές θα φορέσουν σε ορισμένους... ''βραχιολάκια''.
    Αυτό όμως που δεν αναφέρουν οι εφημερίδες είναι το όνομα του ''έμπορα''. Λέγεται Γιάννης Χορόζογλου. Μάλιστα, το ''Πρώτο Θέμα'' με μοναδική ασοβαρότητα, που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας, ''ξέχασε'' ότι είχε προβάλει τον γάμο του ''παράγοντα'' Χορόζογλου, με δημοσίευμά του 9 Μαίου 2018.
    Τον πάντρεψε το αφεντικό του στην ''κομπίνα'', ο π. Καρλούτσος. Στον γάμο ήταν και ο πολιτικός απατεώνας πρ. υφυπουργός Διαματάρης.
    Και οι δύο εφημερίδες αποφεύγουν, επίσης, να θίξουν την ουσία. 'Οτι ο βασικός πωλητής των προσκλήσεων γιά 30 χρόνια, έχει όνομα και λέγεται π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.
    (Θα υπάρξει και συνέχεια)

    kalami.us

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. - Μετά την ''παραίτηση'' του ψεύτη πρ. υφυπουργού Διαματάρη, που εξαπατούσε γιά 40 χρόνια Ομογένεια και Ελλάδα, ως δήθεν ''απόφοιτος πανεπιστήμιου Κολούμπια, με μάστερ'', έρχεται η σειρά του ''φάδερ 'Αλεξ'', που φαίνεται ότι θα καταλήξει στην φυλακή, μαζί με τον συνεργάτη του ''John'', γιά την απάτη με πώληση προσκλήσεων του πρόεδρου των ΗΠΑ, γιά Λευκό Οίκο. Oι 2 συλληφθέντες πρόσφατα για κατάχρηση-απάτη, στελέχη της Αρχιεπισκοπής, φαίνεται ότι τα είπαν όλα, με αντάλλαγμα μείωση ποινής. Και γιά το διεφθαρμένο αρπακτικό στην Κων/πολη.
    - Η ''κοινοπραξία'' είχε πέσει με τα μούτρα στο χρήμα της Ομογένειας, γιά 3 δεκαετίες. Η εφημερίδα του υφυπουργού κάλυπτε συστηματικά τις βρωμιές των απατεώνων Αρχιεπισκοπής, ιδιαίτερα τον ''φάδερ 'Αλεξ'', βασικά μέσω της παραδημοσιογραφίας-παραπληροφόρησης του ''εκκλησιαστικού της συντάκτη'', συγκάλυπτε σκάνδαλα και προωθούσε μόνο ''φελλούς'' και ''ημέτερους'' σε Οργανώσεις, γιά να επωφελείται οικονομικά με ''καταχωρήσεις-διαφημίσεις''.
    Σε ρόλο ''χρήσιμων ηλίθιων'' υπέρ των οικονομικών συμφερόντων της ''κοινοπραξίας'' και 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ.
    (Τα καλύτερα, έρχονται)
    kalami.us

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ''Χειρουργική επέμβαση'' στον απόδημο Ελληνισμό, με νέο υφυπουργό
    Μπορεί ο Τέρενς Κουίκ, να ήταν διαθέσιμος και έτοιμος, αλλά ο πρωθυπουργός επέλεξε έναν βουλευτή του, χειρούργο-ορθοπεδικό για να διαδεχτεί το ''καμάρι της Ομογένειας ελλην. γκέττο Αστόριας'', Αντώνη Διαματάρη.
    Ο διάδοχος του προηγούμενου υφυπουργού Εξωτερικών, ''αρμόδιου γιά απόδημους'', ονομάζεται Κώστας Βλάσης, είναι βουλευτής Αρκαδίας, με καταγωγή Τρίπολη.
    Δεν γνωρίζουμε τι ''χειρουργική επέμβαση'' ετοιμάζει γιά τον απόδημο Ελληνισμό και ούτε μας ενδιαφέρουν τα πτυχία του και το ''βιογραφικό'' του, με δεδομένο ότι όλοι οι...''άριστοι'' είναι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τι λέγει ο...γιατρός του χειρούργου-ορθοπεδικού. Είναι ικανός να κάνει ''χειρουργική επέμβαση'' ή παίρνει ηρεμιστικά όπως ο Επενδύσεων;;;
    Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' του εύχεται παραγωγικό έργο και...''σιδεροκέφαλος''. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συνεχίσει την παράδοση του προκατόχου του, που συμπεριφερόταν ως ''αλαζονικό ψώνιο'', αγνοούσε επιδεικτικά Οργανώσεις, αν δεν ήταν ''ημέτερες'' και αγνοούσε ολικά ομογεν. ΜΜΕ, με εξαίρεση την εφημερίδα του. Ο εμμετικός διαχωρισμός και στο μέλλον, με δεδομένη την σχεδόν μηδενική εκτίμηση των Απόδημων στους κομπλεξικούς-κουτοπόνηρους πολιτικούς Ελλάδας, μόνο ζημιά θα κάνει.
    Καλώς όρισες κ. Βλάση και ''καλοτάξιδος''. Δικαιούσε περίοδο χάριτος. Μετά φρόντισε για το σύνολο και όχι γιά τους ''ημέτερους''. Θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε κρούσματα διακρίσεων και διαχωρισμού των Απόδημων σε ''ημέτερους και μη''.
    Σημ. : Επειδή στο γελοίο υπουργείο άχρηστων, αυτό των Εξωτερικών, ούτε συνέχεια, ούτε συνέπεια υπάρχει, αν είναι ο νέος υφυπουργός να κάνει καμιά δεκαριά τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό γιά να ''ενημερωθεί'' δήθεν για θέματα Απόδημων, καλύτερα να μην αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Εξωτερικών.

    kalami.us

    ΑπάντησηΔιαγραφή