Powered By Blogger

18.2.12

Eponymous: «Ας τελειώνει το παραμύθι!»...


του Ευάγγελου Τσιρίκου
«Η δικαιοσύνη έρχεται» έγραψαν οι Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Κατέφθασαν οι Anonymous για να σωθεί επιτέλους η Ελλάδα από τους κακούς πολιτικούς της, μια αχτίδα ελπίδας! Σωθήκαμε ή μήπως να περιμένουμε και τον Άγιο Βασίλη, τoν Superman και τον Batman; Μήπως ήρθε η ώρα να τελειώσει το παραμύθι;
Ναι, είναι προφανή τα συμφέροντα που υπονομεύουν και θέλουν να κατασπαράξουν τη μικρή Ελλάδα – αλλά ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να ελπίζουν και να προσπαθούν; Ναι, υπάρχουν κακοί πολιτικοί που δεν στέκονται στο ύψος των ευθυνών τους - αλλά ποιος τους διάλεξε και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να ξεπουληθούν και να ξεπουλήσουν;
Μήπως πρέπει επιτέλους να καταλάβει ο καθένας ότι ο εαυτός του είναι ο επόμενος ήρωας που θα σώσει την πατρίδα του; Μήπως πρέπει επιτέλους ο καθένας να διαρρήξει πρώτα το δικό του προσωπικό σύστημα «αξιών», μέρος του οποίου είναι και οι πολιτικοί του; Μήπως θα πρέπει επιτέλους ο καθένας να αναγνωρίσει ποιες είναι αυτές οι «αξίες» που υπηρετεί τόσα χρόνια; Μήπως θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τον εαυτό του να αντιγράφει στις εξετάσεις, να μπαίνει στο λεωφορείο χωρίς εισιτήριο, να μη δίνει τη θέση του στον ηλικιωμένο, να αναπαράγει στο διαδίκτυο λοιδορίες προσώπων και καταστάσεων, να βρίζει στο γήπεδο, να εξαγοράζει ευνοϊκή μετάθεση και να ασκεί εξουσία όταν γίνεται «παλιός» στον στρατό, να πληρώνει για τη διπλωματική του εργασία, να παίρνει πτυχίο με κομματικές πλάτες, να παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, να μην περιμένει στη σειρά στο φανάρι, να πετάει τα σκουπίδια του στην παραλία και στον δρόμο, να χλευάζει τον αδύναμο και τον διαφορετικό, να κάνει είδωλά του παραπροϊόντα υποκουλτούρας, να δανείζεται για να μιμηθεί το προβαλλόμενο στα ΜΜΕ lifestyle, να βρίσκει δουλειά μέσω του «γνωστού» πολιτικού, να χαζεύει στη δουλειά όταν δεν τον ελέγχουν, να κλέβει την ιδέα του συναδέλφου, να αδιαφορεί για την αποτελεσματικότητα της εργασίας του, να κλέβει το πελατολόγιο και τα αρχεία του εργοδότη, να θάβει τις υπερωρίες του υπαλλήλου του, να μην του κολλάει ένσημα, να «πειράζει» τη ζυγαριά του μαγαζιού του, να κερδίζει υποβαθμίζοντας την ποιότητα της παραγωγής του, να μην κόβει απόδειξη για τις εισπράξεις που κάνει, να μην καταγγέλλει την παρανομία που συμβαίνει γύρω του, να σβήνει την κλήση που έφαγε, να χτίζει όπου και όπως θέλει, να απαιτεί «δωράκι» μόνο και μόνο για να κάνει σωστά τη δουλειά του, να τα παίρνει για να κάνει τα στραβά μάτια, να υπερτιμολογεί την αξία της εταιρίας του και να υποτιμολογεί την αξία των κερδών του, να τρώει τα χρήματα των επιδοτήσεων στερώντας τα από άλλους, να «λαδώνει» για να τακτοποιεί τις εκκρεμότητές του, να ψηφίζει τον «δικό» του πολιτικό για να έχει τις άκρες του!
Την πρώτη και μεγαλύτερη επανάσταση πρέπει κανείς να την κάνει ενάντια στο Εγώ του! Οι νέοι, που καλούνται σήμερα αδίκως να πληρώσουν τα σπασμένα, μακάρι να μην ανακυκλώσουν άλλο αυτό το φαύλο σύστημα. Μακάρι, όμως να μην ακολουθήσουν άλλα σκοτεινά μονοπάτια.
Anonymous, ευχαριστούμε, αλλά η δημοκρατία και η δικαιοσύνη δεν κατακτώνται, δεν διασφαλίζονται, ούτε προάγονται ανώνυμα και δόλια.
*Ο Ευάγγελος Τσιρίκος είναι μηχανολόγος μηχανικός.
Από BAL...

1 σχόλιο:

  1. Την πρώτη και μεγαλύτερη επανάσταση πρέπει κανείς να την κάνει ενάντια στο Εγώ του! Οι νέοι, που καλούνται σήμερα αδίκως να πληρώσουν τα σπασμένα, μακάρι να μην ανακυκλώσουν άλλο αυτό το φαύλο σύστημα. Μακάρι, όμως να μην ακολουθήσουν άλλα σκοτεινά μονοπάτια.
    Anonymous, ευχαριστούμε, αλλά η δημοκρατία και η δικαιοσύνη δεν κατακτώνται, δεν διασφαλίζονται, ούτε προάγονται ανώνυμα και δόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή