5.7.15

Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης δημοσκόπηση δείχνει ότι και η τρίτη προσπάθεια της Γερμανίας για την κατάκτηση της Ευρώπης θα αποτύχει!!!


From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Λίγες ώρες πριν κατευθυνθούμε στις κάλπες για να αποφασίσουμε εάν θέλουμε να λεγόμαστε ακόμη έλληνες ή να γίνουμε γιουσουφάκια της frau Μερκελ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα έθνος που χωρίζεται ... ενώ το «Όχι» περνά μπροστά με μόνο μισή ποσοστιαία μονάδα.
Τις δυο τελευταίες ήμερες πραγματικά εκπλάγηκα ευχάριστα από την προτίμηση κάποιων σημαντικών ανθρώπων στο ΟΧΙ παρόλο που δεν το δηλώνουν ανοικτά.

Από την άλλη αλγεινή εντύπωση μου προκάλεσε μια ομάδα 65 συνταξιούχων υψηλόβαθμων αξιωματικών που εξέδωσε δήλωση υπέρ του ναι αναφέροντας τον «όρκο προς την Πατρίδα και την Σημαία» την στιγμή που ο κύριος υπουργός εθνικής άμυνας μάχεται για να μην κοπούν κονδύλια της εθνικής μας άμυνας από την τρόικα και αφήσουμε την πατρίδα και τα ελληνόπουλα που την υπηρετούν στο έλεος των διαθέσεων των γειτόνων μας .

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν πράξη πολιτικού εκφοβισμού. 41 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας έρχονται σήμερα οι 65 απόστρατοι αξιωματικοί και ανακοινώνουν δίχως προσχήματα την υποστήριξή τους στις θέσεις της ΕΕ και της Ουάσιγκτον σε αντίθεση με μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και την σημερινή εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.


Έχει γίνει κατανοητή η σημασία των δηλώσεων των Ελλήνων αξιωματικών, κάποιος όμως θα πρέπει να υπενθυμίσει στον άξιο δικαστικό κύριο Ρακιτζή, μήπως θα έπρεπε να ερευνήσει και τα περιουσιακά στοιχεία και των 65 αποστράτων, επειδή πρόσφατες ήταν και οι καταδίκες για τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών, διότι εάν ελεγχτούν περισσότεροι έλληνες αξιωματικοί … ίσως να μην πλανώνται και πιθανόν ανυπόστατες ή και άδικες κατηγορίες. Κατά τα αλλά οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες στερεύουν δύο ημέρες μετά την υποβάθμιση τους σε "RD" (Περιορισμένη Προεπιλογή) από τον Fitch την Παρασκευή, επειδή είχαν αθετήσει προς τους καταθέτες τους." … στην ουσία ο Fitch προβλέπει το πόσο δύσκολο - ή μάλλον αδύνατο - θα είναι να μπορέσουν αυτές οι τράπεζες να ξανά-ανοίξουν τις πόρτες τους, ακόμη και εάν μπορέσουν να επαναληφτούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.
Αυτά θα συμβαίνουν όλο και συχνότερα αφού η δημιουργία του χρήματος σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ περιορίζεται από την ΕΚΤ.  
Ο εκδότης του ευρώ είναι, φυσικά, η ιδία η ΕΚΤ που αποφασίζει πόσα χρήματα μπορούν να κατέχει το κάθε ένα από τα κράτη-μέλη. 
Και δεν είναι κάτι που εφαρμόζεται μόνο στην Ελλάδα.
Έτσι έχουμε δήθεν κυρίαρχα κράτη που επιτρέπουν το να καθορίζεται η κυκλοφορία και προσφορά του χρήματος τους από ένα μη εκλεγμένο υπερεθνικό όργανο που είναι υπεράνω του νόμου και που είναι υπόλογο ... χμ, σε κανέναν ...
Δεν υπάρχει άλλη νομισματική ένωση ή κεντρική τράπεζα στον κόσμο που να το κάνει αυτό.  .... αυτός λοιπόν ο μη υπόλογος ... είναι ο τυφλοπόντικας του χρέους και πρώην υπάλληλος της  Goldman Sachs ο super Mario Draghi.


Κατά τα αλλά η έκθεση του ΔΝΤ για την ανάλυση και βιωσιμότητα του χρέους στην Ελλάδα που βγήκε στην δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή.
Γνωρίζουμε πλέον ότι οι αναλυτές του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν αυτό που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήρθε στην εξουσία πριν 5 μήνες:
Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους.
Η Ευρώπη προσπάθησε για μήνες να φιμώσει την προκαταρκτική ανάλυση του ΔΝΤ για το χρέος μας ενώ την ίδια στιγμή η frau Μερκελ και τα τσιράκια της «εταίροι μας δηλαδή» είχαν το θράσος να διαπραγματεύονται με την χώρα μας θεωρώντας το χρέος μας ως βιώσιμο και μάλιστα, όπως σας είχα ενημερώσει, ο Σόιμπλε απαιτούσε και μια δική μας υπογραφή πως το χρέος μας ήταν βιώσιμο.

Χμ, από τον κύριο Βενιζέλο δεν περιμένω να μου εξηγήσει το πώς μέχρι χθες έβγαζε αφρούς από το στόμα μέχρι να μας πείσει για την βιωσιμότητα του χρέους μας.
Τον κύριο Βενιζέλο θα τον παρακολουθήσω με μεγάλο ενδιαφέρον … στην τελική απολογία του.

Βέβαια πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο … είναι γνωστό εδώ και χρόνια.
Η επιτροπή αλήθειας του ελληνικού κοινοβουλίου γνωστοποίησε πριν από τρεις εβδομάδες ότι έχει στην κατοχή της ένα έγγραφο του ΔΝΤ από το 2010 (!), το οποίο  επιβεβαιώνει πως το Ταμείο το γνώριζε αυτό ήδη από τότε..

Δηλαδή, γνώριζε από τότε πως το σχέδιο διάσωσης που εκτελέστηκε το 2010 θα οδηγούσε την Ελλάδα σε ακόμη περισσότερο στο χρέος και τελικά έκανε το αντίθετο από αυτό που έπρεπε να κάνει …
Αντί για την διάσωση της χωράς το 2010 το ΔΝΤ προτίμησε να επιτρέψει σε γαλλικές ολλανδικές και γερμανικές ιδιωτικές τράπεζες να μεταφέρουν τις υποχρεώσεις τους προς το ελληνικό δημόσιο τομέα, και έμμεσα στο δημόσιο τομέα ολόκληρης της ευρωζώνης.
Δεν υπήρξε καμία αναδιάρθρωση του χρέους σε αυτή τη συμφωνία ουδεμία σωτηρία της χώρας ουδεμία διάσωση όπως γνωρίζουν όλοι πλέον.

Αλλά το ερώτημα είναι άλλο.
Γιατί βγήκε τώρα στη δημοσιότητα η ιστορία αυτή; 
Προφανώς υπήρξε μια σημαντική διαφωνία στο εσωτερικό του ΔΝΤ, καθώς η  απόφαση για την δημοσιοποίηση της έκθεσης φαίνεται να έγινε χωρίς καν να περάσει από ψηφοφορία, γιατί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου ήθελαν την δημοσιοποίηση της.
Και σίγουρα ήταν οι ΗΠΑ που διαδραματίσαν σημαντικό ρόλο στην εν λόγω απόφαση.
Γιατί;;;; 
Χμ, ο χρόνος θα μας το αποκαλύψει.
HEIL GAP ( or mind the GAP)
Υ.Γ.
Επειδή βαρεθήκαμε
να ακούμε μια ολόκληρη την εβδομάδα τα καθημερινά ψέματα  που απευθύνουν οι ευρω-λινάτσες προς τον ελληνικό λαό … ψέματα του τύπου … ότι δεν έχουμε ζωή έξω από το ευρώ … ότι η ζωή είναι κόλαση έξω από την ευρωζώνη … μα τι θα απογίνει μια μικρή και απομονωμένη χώρα χωρίς εργοστάσια μόλις βγει από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα … ότι δεν υπάρχει
ούτε ελπίδα ούτε εισερχόμενες επενδύσεις για τους έλληνες εκτός ευρώ και άλλες ανέντιμες απειλές από πληρωμένα τσιράκια των τοκογλύφων ενόψει του σημερινού δημοψηφίσματος, καθώς μας προετοιμάζουν για ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα.
Ρίξτε μια ματιά στο παραπάνω διάγραμμα που είδα σε άρθρο του zerohedge το οποίο συγκρίνει τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας μέσα στο ευρώ με ευρωπαίους ανταγωνιστές της που δεν χρησιμοποιούν το ευρώ.
Αυτές οι άλλες χώρες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, - από την πλούσια και σταθερή Δανία, τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μέχρι την γείτονά της  Ελλάδας την Τουρκία, η οποία δεν είναι καν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλλά όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. 
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων, ενώ η Ελλάδα απολαμβάνει τα "οφέλη" των νομισματικών πολιτικών των Βρυξελλών, τα αλλά φτωχά κορόιδα που είναι αθεράπευτα «κολλημένα» με το να διαχειρίζονται μόνα τους τις οικονομίες τους μέσω δικών τους  (αν μπορείτε να φανταστείτε) ... Χμ, για κοιτάξτε το ΑΕΠ τους και το πως προοδέυουν ... απλά εκτός ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου