Powered By Blogger

2.1.19

Δεν έγινε...''αποπομπή'' του αρχιεπ. Δημήτριου, απλούστατα επειδή το Φανάρι ΔΕΝ μπορεί να τον ''απολύσει''

ΜΜΕ Ομογένειας και ειδικά Αθήνας, ήταν ''σίγουρα'' (25 Νοεμβρίου '18) ότι η ''σύνοδος'' του Πατριαρχείου θα ''αποφάσιζε'' να '''αντικαταστήσει'' τον Δημήτριο


Η Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, από δημοσιογραφικής, εκκλησιαστικής, ομογενειακής πλευράς. 'Εκπληκτοι οι ''εκτός συνόρων'', ειδικά στις ΗΠΑ, διαβάζαμε τα πανομοιότυπα δημοσιεύματα σε υποτιθέμενες ''σοβαρές'' εφημερίδες Αθηνών, που αναμεταδίδονταν ομαδικά, περί ''αποπομπής'', περί ''αντικατάστασης'', περί ''απομάκρυνσης'' του αρχιεπίσκοπου Αμερικής, που θα αποφάσιζε η ''σύνοδος'' του οικουμ. Πατριαρχείου, αφού ο ''οικουμενικός'' Βαρθολομαίος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ''είχε πάρει τις αποφάσεις του''.

''Πηγή'' τους, δημοσίευμα στην εφημερίδα ''Καθημερινή'', που υπόγραφε η Αριστοτελία Πελώνη. Αναδημοσιεύτηκε από τα υπόλοιπα ΜΜΕ και ανάφερε με ''βεβαιότητα'' ότι 27-29 Νοεμβρίου '18, θα γινόταν η ''αποπομπή'' του Δημήτριου.
Ενάμιση μήνα πριν, στις 10 Οκτωβρίου '18, ο ''περισπούδαστος'' και ''σοβαροφανής'', αλλά άσχετος με Ομογένεια, διευθυντής της ίδιας εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς, με ''βεβαιότητα'' έγραφε ότι τις ''επόμενες δύο ημέρες'' θα αποφασιζόταν στο Φανάρι η ''αντικατάσταση'' του Δημήτριου.
Στους ''αρθρογράφους'' πιθανά να αρμόζει η φράση του Μπ. Ράσελ, που λέγει ''το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι ότι, οι ανόητοι είναι απόλυτα βέβαιοι και οι γνωστικοί είναι γεμάτοι αμφιβολίες''. Φυσικά και δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα εξευτελίζεται σε ζητήματα Ομογένειας και Εκκλησίας-Πατριαρχείου. Δεν την παρεξηγούμε, ήταν αναμενόμενη η γραφή της. Οι ''ραδιούργοι'' στο Φανάρι, έχουν τον τρόπο τους να ''δίνουν'', υποτίθεται, ''εμπιστευτικές ειδήσεις'' και τα ασοβάρευτα ΜΜΕ να ''τσιμπάνε''.

Φαινόμενο που το ζούμε και στις ΗΠΑ, γιά την ίδια περίπτωση, με την ''λύσσα'' της ημερήσιας ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης γιά ''αντικατάσταση του Δημήτριου''. Δύο χρόνια μας έχει ζαλίσει με την ''σιγουριά'' της, ότι ''αποπέμπεται'' ο Δημήτριος και δύο χρόνια, εξευτελίζεται, ''απαιτώντας'' απομάκρυνση Δημήτριου. Και μπορεί ο ''Κήρυξ'' να έχει καταντήσει ''σκυλάκι'' του διαπλεκόμενου ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου) -που προωθεί την υπόθεση ''αντικατάσταση του Δημήτριου με ελεγχόμενο ημέτερο''- επειδή έτσι επιβάλουν τα οικονομικά της συμφέροντα, αλλά η Ομογένεια δεν ''τρώει κουτόχορτο'', γι' αυτό, η αναξιόπιστη εφημερίδα, παραπαίει.
Δείγμα γραφής της ημερήσιας, το ακόλουθο (προσοχή στην λεπτομέρεια περί ''διαρροής''): «Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου ο Πατριάρχης όρκισε τα μέλη της και φέρεται να είπε ότι αυτά τα οποία θα σας πω δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαρρεύσουν». Αλλά, φαίνεται ότι...''διάρρευσαν'': «Είπε ότι συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στη Γενεύη και του ζήτησε ξανά την παραίτησή του και εκείνος τον παρακάλεσε για να μην διασυρθεί παραδίνοντας την παραίτηση τώρα αμέσως, να αφήσει να περάσει λίγος χρόνος».
Το Φανάρι ΔΕΝ μπορεί να ''αποπέμψει'' τον Δημήτριο
Την επομένη της ''ομαδικής'' παραπληροφόρησης περί ''επικείμενης αποπομπής'' του αρχιεπίσκοπου Αμερικής, το ''ΚΑΛΑΜΙ'' έστειλε ένα σημείωμα, με email, σε περίπου 9.000 αποδέκτες (μεταξύ αυτών και μητροπολίτες στο Φανάρι), εξηγώντας γατί είναι αδύνατη η ''αντικατάσταση'' του Δημήτριου. Νομικά, μόνο με παραίτησή του μπορεί αυτή να γίνει. Δαβάστε το, γιά να γνωρίζετε την ουσία και να μην πέφτετε θύματα επιτήδειων και άσχετων ''γραφιάδων'':
«Η ''αντικατάσταση'' του αρχιεπίσκοπου μελλοντικά, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μετά από παραίτησή του, επειδή το οικουμ. Πατριαρχείο, νομικά, δεν μπορεί να τον ''διώξει'', εξαιτίας της νομικής υπόστασης της Αρχιεπισκοπής, που λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ. Με δεδομένο ότι το Πατριαρχείο έχει χάσει την εκτίμηση και τον σεβασμό της Ομογένειας ΗΠΑ, επειδή την χρησιμοποίησε γιά το χρήμα, μέσω του δαπλεκόμενου ''εισπράκτορα'' του Βαρθολομαίου και ''άτυπου αρχιεπίσκοπου'', του ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου), αυτήν την φορά δεν θα επαναληφθούν οι ιστορίες με τις ''αντικαταστάσεις'' Ιάκωβου και Σπυρίδωνα. Οι εποχές άλλαξαν και οι Ομογενείς δεν είναι τα αμόρφωτα ''πρόβατα'' του παρελθόντος.
Οποιαδήποτε ''απόφαση'' του οικουμ. Πατριαρχείου γιά ''διάδοχο'' του Δημήτριου, θα ''νεκρωθεί'' την επόμενη ημέρα με προσωρινή απόφαση αμερικάνικου Δικαστήριου. Μετά, ας έρθουν οι του Φαναρίου στις ΗΠΑ να εξηγήσουν σε Δικαστήριο, πως και γιατί αποφασίζουν γιά τον επικεφαλή (αρχιεπίσκοπο) της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ''Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής'', που έχει μέλη (πληρώνουν συνδρομές τα μέλη των ενοριών) και λειτουργεί σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ. Ας αποδείξουν πως και γιατί, ένα 'Ιδρυμα με έδρα την Τουρκία, χωρίς τυπική-νομική παρουσία στις ΗΠΑ, ''αποφασίζει'' και ''επιβάλει'' τον επικεφαλή (πρόεδρο) μιάς εταιρίας στις ΗΠΑ, δηλ. τον αρχιεπίσκοπο, δικαίωμα τυπικό και νομικό, που έχουν ΜΟΝΟ τα μέλη της εταιρίας (οι ενορίτες-μέλη εκκλησιών, που έχουν πληρώσει την συνδρομή τους). Στο μεσοδιάστημα, τα άσχετα ΜΜΕ Aθηνών, μπορούν να μεταδίδουν ότι ανοησία τους υπαγορεύουν».
- Μία ημέρα αργότερα, 27 Νοεμβρίου '18, ο πατριάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν θα τεθεί ζήτημα ''αποπομπής του Δημήτριου''.
(Yπογραφή: 'Αρχων Καρλουτσάριος)
https://www.kalami.us/2019/omogeneia/dimitrios_vartholomaios.html

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

3 σχόλια:

  1. 'Πηγή'' τους, δημοσίευμα στην εφημερίδα ''Καθημερινή'', που υπόγραφε η Αριστοτελία Πελώνη. Αναδημοσιεύτηκε από τα υπόλοιπα ΜΜΕ και ανάφερε με ''βεβαιότητα'' ότι 27-29 Νοεμβρίου '18, θα γινόταν η ''αποπομπή'' του Δημήτριου.
    Ενάμιση μήνα πριν, στις 10 Οκτωβρίου '18, ο ''περισπούδαστος'' και ''σοβαροφανής'', αλλά άσχετος με Ομογένεια, διευθυντής της ίδιας εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς, με ''βεβαιότητα'' έγραφε ότι τις ''επόμενες δύο ημέρες'' θα αποφασιζόταν στο Φανάρι η ''αντικατάσταση'' του Δημήτριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μπορεί ο ''Κήρυξ'' να έχει καταντήσει ''σκυλάκι'' του διαπλεκόμενου ''φάδερ 'Αλεξ'' (Καρλούτσου) -που προωθεί την υπόθεση ''αντικατάσταση του Δημήτριου με ελεγχόμενο ημέτερο''- επειδή έτσι επιβάλουν τα οικονομικά της συμφέροντα, αλλά η Ομογένεια δεν ''τρώει κουτόχορτο'', γι' αυτό, η αναξιόπιστη εφημερίδα, παραπαίει.
    Δείγμα γραφής της ημερήσιας, το ακόλουθο (προσοχή στην λεπτομέρεια περί ''διαρροής''): «Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου ο Πατριάρχης όρκισε τα μέλη της και φέρεται να είπε ότι αυτά τα οποία θα σας πω δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαρρεύσουν». Αλλά, φαίνεται ότι...''διάρρευσαν'': «Είπε ότι συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στη Γενεύη και του ζήτησε ξανά την παραίτησή του και εκείνος τον παρακάλεσε για να μην διασυρθεί παραδίνοντας την παραίτηση τώρα αμέσως, να αφήσει να περάσει λίγος χρόνος»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιαδήποτε ''απόφαση'' του οικουμ. Πατριαρχείου γιά ''διάδοχο'' του Δημήτριου, θα ''νεκρωθεί'' την επόμενη ημέρα με προσωρινή απόφαση αμερικάνικου Δικαστήριου. Μετά, ας έρθουν οι του Φαναρίου στις ΗΠΑ να εξηγήσουν σε Δικαστήριο, πως και γιατί αποφασίζουν γιά τον επικεφαλή (αρχιεπίσκοπο) της μη κερδοσκοπικής εταιρίας ''Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής'', που έχει μέλη (πληρώνουν συνδρομές τα μέλη των ενοριών) και λειτουργεί σύμφωνα με την νομοθεσία των ΗΠΑ. Ας αποδείξουν πως και γιατί, ένα 'Ιδρυμα με έδρα την Τουρκία, χωρίς τυπική-νομική παρουσία στις ΗΠΑ, ''αποφασίζει'' και ''επιβάλει'' τον επικεφαλή (πρόεδρο) μιάς εταιρίας στις ΗΠΑ, δηλ. τον αρχιεπίσκοπο, δικαίωμα τυπικό και νομικό, που έχουν ΜΟΝΟ τα μέλη της εταιρίας (οι ενορίτες-μέλη εκκλησιών, που έχουν πληρώσει την συνδρομή τους). Στο μεσοδιάστημα, τα άσχετα ΜΜΕ Aθηνών, μπορούν να μεταδίδουν ότι ανοησία τους υπαγορεύουν».

    - Μία ημέρα αργότερα, 27 Νοεμβρίου '18, ο πατριάρχης ξεκαθάρισε ότι δεν θα τεθεί ζήτημα ''αποπομπής του Δημήτριου''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή