Powered By Blogger

1.5.15

Δεν είναι μόνο η αγάπη για την πατρίδα: Μάθετε τί κρύβεται πίσω από την επίθεση για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού



Καμμένος
Του Γιάννη Συμεωνίδη
(κουτί της Πανδώρας)
Έχετε αναρωτηθεί γιατί έχει προκληθεί τόσος θόρυβος από μερίδα του Τύπου κι από ορισμένα πολιτικά κόμματα για την ανακατασκευή πέντε αεροσκαφών Ρ-38 Orion ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού; Είμαστε καλοπροαίρετοι και δεχόμαστε ότι αρκετοί το κάνουν από γνήσιο ενδιαφέρον για τα πολλά χρήματα που εκταμιεύονται από το δημόσιο ταμείο σε καιρό κρίσης.
Θα σας βοηθούσε, όμως, να δείτε καλύτερα την όλη εικόνα αν μαθαίνατε πως οι...
Γάλλοι δεν στενοχωρήθηκαν γιατί δίνονται 500.000.000 ευρώ για «κανόνια» την ώρα που ξύνουμε τον πάτο τσουκαλιού για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αλλά γιατί ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος δεν επέλεξε τα δικά τους αεροσκάφη Breguet Atlantique; Κι αυτό μολονότι τα συγκεκριμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας καλύπτουν πολύ μικρότερη ακτίνα δράσης από τα Orion (πετούν χωρίς την υποχρέωση ανεφοδιασμού μόλις για τρεις-τέσσερις ώρες, όταν τα Orion πετούν για 12).
Το www.koutipandoras.gr πληροφορείται ότι το 2012 ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ την προμήθεια των Atlantique. Ποιός ξέρει, αν ο κ. Καμμένος είχε προχωρήσει στην ίδια επιλογή μπορεί το… ποτάμι της οργής κάποιων κομμάτων και μέσων ενημέρωσης να μην ήταν εξίσου μεγάλο με αυτό που προκλήθηκε από την ανακατασκευή των Orion και τότε το εθνικό συμφέρον να απαιτούσε την άμεση παραγγελία τους…
Υπενθυμίζουμε πως χωρίς την ανακατασκευή των Orion, την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο θα αναλάμβαναν τουρκικά αεροσκάφη. Πέρα από όλα τα άλλα, εξάλλου, ένα ποσό περίπου 150.000.000 ευρώ θα επιστρέψει στη χώρα μας ως αντισταθμιστικά ωφελήματα, ενώ την ίδια ώρα δίνεται ανάσα ζωής στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), η οποία αναλαμβάνει το έργο εκσυγχρονισμού των Orion στην Τανάγρα και θα έχει δουλειά για τα επόμενα επτά χρόνια. Ετσι κι αλλιώς, η αγορά νέων αεροσκαφών αποτελεί πολυτέλεια για τη σημερινή Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου