Powered By Blogger

28.9.15

Με το φακό της Ιστορίας: δύο γυναίκες της Άγριας Δύσης




Olive Oatman (1837 – 1903): Η πρώτη λευκή αμερικανίδα με τατουάζ στο πρόσωπο. Στα δεκατέσσερά της η οικογένειά της εξοντώθηκε από ινδιάνους της Αριζόνα .Η Όλιβ  και η  αδελφή της , Μαίρη Αν, απήχθησαν , με αποτέλεσμα να πουληθούν ως σκλάβες  στους Mohave ,  μία άλλη ινδιάνικη φυλή. Οι δύο κοπέλες πέρασαν αφάνταστες κακουχίες, στη διάρκεια των οποίων η Μαίρη Αν πέθανε από πείνα.
Η αιχμαλωσία της Όλιβ  διήρκεσε πέντε χρόνια. Όταν το κατάφερε να επιστρέψει στην κοινωνία των λευκών , ήταν σημαδεμένη με τατουάζ στο πηγούνι και το χέρι, σύμβολα της φυλής των  Mohave, μολονότι η ίδια διέψευδε έως το τέλος της ζωής της ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις στο διάστημα αυτό, το γεγονός ότι το χρώμα του τατουάζ ήταν μπλε ενίσχυε την άποψη ότι υποχρεώθηκε να παντρευτεί κάποιον ινδιάνο.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ=>Olive Oatman - Wikipedia, the free encyclopedia
***********************
 
 
Tombstone in 1881
********************
 Earp, Josephine (κα Wyatt). Η τολμηρή φωτογραφία της δεύτερης γυναίκας του θρυλικού Γουάιατ Ερπ , υποτιθέμενου απηνή διώκτη των παρανόμων.
Η φωτογραφία βγήκε στην Tombstone της  Αριζόνα.
Η δεκαεννιάχρονη εβραιοπούλα  από το Μπρούκλιν Ιωσηφίνα υπήρξε η δεύτερη γυναίκα του Ερπ και περιπλανιόταν μαζί του  στη Δύση επί 47 χρόνια

1. Josephine Earp - Wikipedia, the free encyclopedia

2.Wyatt Earp - Wikipedia, the free encyclopedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου