Powered By Blogger

28.2.16

Άλλα είπε ο Σημίτης, όμως άλλα εννοούσε

ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

1. Ηχηρή παρέμβαση από τον Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του Ποταμιού

Ηχηρή παρέμβαση από τον Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του Ποταμιού
Ο πρώην πρωθυπουργός στο βήμα του συνεδρίου   (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα


«Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας. Για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν. Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που θεωρούν ότι από εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν το καθεστώς της ΕΕ. Για αυτό χρειάζεται και ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και δίχως έρμα Αριστερά».
****************************

ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ  Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ 

1. Ηχηρή ομολογία προσωπικής αποτυχίας  από τον Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του Ποταμιού

Ηχηρή παρέμβαση από τον Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του Ποταμιού
Ο πρώην πρωθυπουργός στο βήμα του συνεδρίου   (Φωτογραφία:  Intime )
Αθήνα


«Τούτη την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω εδώ αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας. Για να υπάρξει ορθολογισμός και να μην συνεχιστούν οι περιπέτειες του τόπου από εμάς τους παλιούς  αφασικούς πολιτικούς  που έως χθες παριστάναμε  πως κυβερνούμε τη χώρα. 
Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα πονηρά ή ανόητα όπως εγώ που θεωρούσαμε και θεωρούμε   ότι στην Ελλάδα δε γίνεται τίποτα , προκειμένου να  χτυπηθεί η κομματοκρατία , να παταχθεί η διαφθορά στο δημόσιο βίο , να πάψει η παραπλάνηση   της κοινής γνώμης από τα αμαρτωλά επιχειρηματικά τζάκια, να σταματήσει η αλόγιστη πολιτική των παροχών για ψηφοθηρικούς λόγους, να παταχθεί η φοροδιαφυγή, να σταματήσει η ρεμούλα στα δημόσια έργα, στα νοσοκομεία  και τους εξοπλισμούς   και η χειραγώγηση του χρηματιστηρίου .
Αγαπητές/οί σύνεδροι του Ποταμιού, οφείλω να κάνω δημόσια την αυτοκριτική μου ως υποδειγματικά   ανίκανου Έλληνος πολιτικού , που στο όνομα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας μετέτρεψα τη χώρα σε ένα απέραντο σκυλάδικο.
Επί των ημερών μου ο Τσουκάτος δεν έπαιρνε από τη  Siemens τις βαλίτσες με το βρόμικο χρήμα της  και τις έφερνε στο κόμμα, ο δε αντιπρόεδρός μου  , οι υπουργοί μου και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων μου  έπαιρναν μίζες από τις ξένες εταιρείες , ενώ  έκανα πως δεν τους έβλεπα; 
Εγώ δεν  ήμουν που ανέχθηκα   τα ξέφρενα πάρτι στο χρηματιστήριο και την  καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων αφελών , που ήθελαν να γίνουν εν μία νυκτί Ωνάσηδες; 
Σε τελική ανάλυση, εγώ δεν  ήμουν ένας από τους μοιραίους πολιτικούς που έριξαν το σκάφος της Ελληνικής Πολιτείας στα βράχια και έστρωσαν το χαλί για να περάσουν οι "εταίροι" μας ως στρατεύματα μνημονιακής κατοχής το 2010;
Οι πάντες πλέον ξέρουν για το μέγα σκάνδαλο της υπερχρηματοδότησης των Ολυμπιακών Αγώνων , για την ασύληπτη διαφθορά στο χώρο της Υγείας  αλλά και για τις καταστροφικές συνέπειες της χωρίς προετοιμασία και με ψεύτικα στοιχεία ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Τέλος πάντων, φίλες και φίλοι, επειδή τα μοιραία λάθη μου πρέπει να αποτελούν ένα καλό μάθημα για όλους, σας καλώ να στρέψετε τις πλάτες στους αποδεδειγμένα εραστές του παλαιού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και να στραφείτε προς την Αριστερά. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο και να  αντιπαλαίψουμε τα θηρία του νεοφιλελευθερισμού , που δε θέλουν να γίνει καμία αλλαγή στην Ευρώπη.
Δε βλέπετε, εξάλλου ότι οι χώρες  που έχουν δοκιμαστεί από τα μνημόνια στρέφουν την πλάτη στη Δεξιά και τα βάζουν με τον Σόιμπλε και τα μαντρόσκυλά του;».
http://gerontakos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου